Zmajevo krilo - Dragon Wing |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 11> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Korijenko....baš ti hvala na tim informacijama, evo gledam ju tu kod nas u centru grada u tri pitara, cjelodnevna žega, o zmajić predivan, cvjetan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Moje iskustvo....... Lani sam se prvi puta srela s tom biljkom i kupila jednu za 10,00kn pa čisto ajde da vidim kako će se ponašati kod mene na skodu u polusjeni. Kako ništa nisam znala o njoj već u startu sam fulala i posadila ju u premalu vazu. Preko ljeta narasla mi je ogromna bez obzira na vazu a to sam joj nadoknađivala stalnim zaljevanjem i povremenim gnojenjem. Cvala je cvala i cvala sve do kasne jeseni ( to je za mene novembar kad spremam biljke u garažu) kad ju je naglo uhvatila pepelnica. Zaražene gornje djelove biljke sam porezala i spremila ju u garažu sa ostalim biljkama da prezimi. Moje sve "jednogodišnje biljke" ili ljetnice koje spremam prezimljavaju po principu ko živ-ko mrtav. Ako riknu nabavim drugo proljeće nove i stvar rješena. Tako sam se "maćešinski" ponašala i sa zmajevim krilom pogotovo što sam mislila da je to biljka samo za jednu sezonu. U međuvremenu (preko zime) nadzemni dio je i istrulio tako da sam ju doslovno rukama polomila skroz do zemlje, virila su samo 3 mala batrljka. Početkom proljeća iz tih batrljaka počele su nicati nove grančice i listovi. Sa drugim biljkama izbacila sam ju van i presadila u veliku vazu. Danas je već prava raskošna ljepotica, malo manja nego lani i cvate li ga cvate. Od proljeća do danas dobila je samo jednom gnojiva od koprive i to je to.
Važni podatak, u garaži gdje je prezimljavala s ostalim biljkama temperatura je uvijek niska ali nikad ne ide ispod nule.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Dadinice vjerojem da mogu uspjevati u vrtu jer kad sam bila u Monacu na jednoj slici su i one. To onda nisam primjetila jer tu je bilo svega za diviti se pa tek kad sam stavljla slike primjetila sam da su posađene uz šetnicu.
Ostatak te divote je u cvijeće foto- moj grad u slikama
Wolfsbane definitivno trebaju duboke posude, to me je upozorila i prodavačica na pijaci (tržnici)
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Hvala cure! Danas sam se malo raspitivala. Rekli su mi da su to dvije podvrste iste biljke, izgled im ovisi o roditeljskim genima jer su nastale ukrštanjem dvije vrste begonija. E sad, istina je i to da meni mogu pričati što god hoće, na kilometar se vidi da o njima pojma nemam.
I vidjela sam one bijele kod čovjeka od kojega sam kupila ove moje. ![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
je bas im pasu te kockaste posude
![]() evo mojih, malo za usporedbu kako rastu s obzirom na velicinu posude. prvo velika, sa desne je boca od cockte za mjeru, ako se sta vidi: ![]() pa mala i velika skupa. u isto su vrijeme kupljene i jednako velike bile, ali je ova lijeva u manjoj posudi, vidi se da joj nije bas divno. ![]() velika odozgo, da se vidi koji je to grm zapravo ![]() ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
dadinica,
prelepe su sada ![]() i jako im pasu te kockaste saksije, nekako dolaze do izrazaja, kao da su iz japanske botanicke baste. |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
![]() |
|
Ja sve prihranjujem sa Plantelinim organskim tekućim gnojivom. li one su meni i bile tanke i visoke kad sam ih kupila. Ja mislila da tako treba, dok nisam vidjela vaše. Odmah sam ih onda stavila na moju temu...
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
S cim si ih prihranjivala? Mozda su se zbog toga izduzile. A lako moguce i da su takve genetike, kako je tip rekao. Bilo bi dobro da se uguste malo pa da vise cvatu.
Kopajuci po svojoj danas uspjela sam vidjet da ima zapravo vise stabljika unutra, ali sve su jos zelene. Zanimljivo jer kad sam ju kupila nije ih imala toliko, valjda ih je pustila iz korijena. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
I ovi moji imaju grančice u pazusima listova. Samo razmak između listova je velik, pa su i grančice rijetko raspoređene. Čula sam se sa čikom od kojega sam ih kupila. Kaže da si i njegovi takvi, a sa bijelim cvijetom su još puno višlji. Mora da je to takva podvrsta. Sjeme je nabavio sa ebay-a iz Kine. Iz "panja" im ide po 4-5 grana, baš me interesuje nastavak rasta. I cvijet je, čini mi se, krupniji nego kod tvog. Ovaj je gotovo veličine oraha.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Pa i ovako su lijepi, možda se trebaju zakidati ako imaju samo jednu grančicu , stvarno neznam. Netko je ovdje napisao da su takvi kad se zakorjene u vodi, ja sam zakorjenila i dala kolegici kod nje se granaju jer već u vodi su u pazuhu lista izašle nove grančice.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Nije mi uspjelo slikati je uz nogu, da se vidi da mi je do koljena. Moje biljke su čudovišta, ili je to zmajevo krilo nekih ogromnih zmajeva iz kineske mitologije.
Nemojte me pogrešno shvatiti, volim ih svejedno, ali da mogu birati, radije bih da su grmasti i gusti kao vaši. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Baš mi je drago što se ova tema na forumu rasplamsala. Idemo dalje s iskustvima
|
|
|
|
![]() |
|
ja bum isto probala prezimiti biljcicu, al ova jedna mi je preeeogromna. jedva ju mogu zalijevati koliko joj je gusto lisce, nemam pojma kakva joj je stabljika :D
ako se tak lako zapelca onda bum ju dijelila okolo. inace prihranjivala sam ih svako zalijevanje bez problema, sam manjom koncentracijom gnojiva, i kad sam ih presadjivala dobila je svaka par zlica organskog gnojiva u zemlju. istina je da ne vole prejako sunce, jedna mi je malo prigorila jer je bila preko podne na suncu. bilo bi bas lijepo imati neke ogromne tegle i onda ih poslagati hrpu na terasi, napravile bi zivi zid sa brdom crvenih cvjetica |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Naravno da ću prenjeti sve
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
aralja...baš odlično da će tvoj zmajić ići i na zimovanje....vjerujem da ćeš nas izvješćivati.
Danas u mbm-u pitala sam da li ga imaju, nudili su mi jednu begoniju tuberosa pod zmajevo krilo.
|
|
![]() |
|
Sigurno ću i ja nakon zime biti pametnija jer ću ga svakako pokušati sačuvati jer imam mjesta za tako velike tegle, a mjesto je i dosta svjetlo.
|
|
|
|
![]() |
|
Aralija...ja ga uopće nemam, samo sam proguglala i pronašla o njegovom uzgoju. Naravno nama će ovdje biti važnije iskusvo s našeg podneblja, no rekoh, možda se odlučiš ti ili netko drugi pokušati sačuvati biljku i tijekom zimskih mjeseci. Ti drvenasti dijelovi , kako je bilo navedeno, pretpostavljam da su nešto što nastane tijekom zimskog perioda. Ja se nadam da ću nagodinu naći zmajevo krilo i vidjeti kako će uspijevati kod mene.
|
|
![]() |
|
Neznam jer i moje je iskustvo slabo. Možda si mu trebala ako je imao samo jednu stapku prilikom kupnje zakinuti vrh. Moj je imao više izboja i neprestalno se je granao. Stvarno neznam.
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |