Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 166167168169170 407> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Što će se dogoditi ako počnemo adeniume intenzivnije prihranjivati a sunca i toplote imaju u idealnim količinama ? Nema im druge nego moraju početi dobivati na masi.(debljati se) Zar nije tako ? Što se dogodi sa njima ako recimo u tim optimalnim uvjetima rastu u velikim teglama ? Vjerojatno dio mase pridobiva podzemni dio biljke a drugi dio nadzemni. A ako rastu u malim teglicama ? Ista količina prihrane (i isti uvjeti) ponovno mora izazvati jednak prirast mase. E tu je caka. Ako rastu u malim teglama većinu mase dobi nadzemni dio biljke (kaudeks sa granama) korijen ne može rasti jer nema dovoljno prostora za rast. Zato ne treba pretjerivati sa veličinom tegle ako želimo debeli kaudeks kod svojih adeniuma. Trebamo ih pravilno prihranjivati, omogućiti da dobe maksimalno sunca i optimalne količine vode i toplote. No ,jednostavnije je to napisati nego to u našim uvjetima sprovesti u djelo. Ajde malo kritike ovoga napisanoga. Ako ćemo se samo hvaliti ništa se nećemo naučiti. Ovo su moji sijanci, sijani početkom ožujka i sredinom travnja ove godine: |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@marsha, bebe su prva liga
![]() @Pinus, ja sam za što manje teglice, tad prvu godinu razvijaju korijen, da bi u drugoj godini formirali trbuščiće. Kako se oni presađuju svake dvije godine, prema korijenovoj masu odlućuješ za veličinu i dubinu teglice ukoju ćeš ih presadit.
Btw, malci su ti kao bombončeki
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Hvala Bebolina
![]() Pinus, jedno pitanje za tvoje krasne primjerke. Koliki promjer su im trbuščići? Čine mi se dosta debeli. Uspoređujem sa svojima koji su nešto mlađi a čine mi se puno tanji. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() Ovu sliku sijanca adeniuma sam skinuo sa interneta: @bebolina, žena me povremeno zafrkava i zove moje sijance adeniuma : „tvoje bebolinice“. No, ja nemam niš protiv. Ps. marsha najdeblji među njima, ovi koji su sijani početkom ožujka imaju promjer trbuščića 3,5 cm. |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Ajme, pravi su!!!
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Krasni buceki Pinus,kako su samo napredni i zdravi!Kad si ih počeo prihranjivati i čime,ako nije tajna?Ja s tim nisam načisto,jer sve svoje biljke umjereno hranim,većinom tekućim gnojivom za sobne biljke.
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
@dzeni, adeniume sam počeo prihranjivati nakon trećeg para listića. Uptrebljavam uravnoteženo mineralno gnojivo + mikroelemente.
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Vidi, vidi, kako se lijepo uspravio! Slatkić! Eto, to je dokaz da uopće nije bitno kakvog su oblika kao bebe, svi oni kad-tad dođu na svoje. Pinus, tvoji su bebolinci izuzetno napredni! Svaka čast! Kopiram sve tvoje savjete u jedan dokument i ubuduće ih uzgajam po tvom receptu (mislim da su nam klimatski uvjeti vrlo slični). ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
S kakvom vodom zalijevate svoje adeniume??
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
@Pinus, sve je dobro dok zbog bebilinaca ne skačeš preko metle
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Evo i gluposti koju sam napravila
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Baš je lijep...
![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Ovaj ljubičasti doslovno mami uzdahe divljenja!
A ono s oštećenjem na kaudeksu se i meni dogodilo, ali ne zbog pijeska nego zbog krute površine. Zaključujem kako to znači da i površina mora biti jednako rahla kao i sam supstrat. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina...koji cvjetovi, boje
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
divni su bez obzira na boju
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Glavno da su spašeni
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 166167168169170 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |