Vodenika - lat. Impatiens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 18> |
Korisnik | |
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma, neću na izložbu s njima. Svakako da ne znam što sam kupila, vidjela na izlogu i kupila. Slatke su one meni i ovako ako im se ne može pomoći. Hvla ti draga na informacijama, kad imamo tebe onda se bar ne moramo mučiti tražeći razloge i experimentirajući pinciranjem i sl.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
![]() Ovo je jedan hibrid impatiensa, zove se gracija i vrlo je prikladan za uzgoj na osuncanim terasama, kao sto je kod mene. Ne rsate nesto visoko, potrebna mu je mala saksija, ali cvjeta neumorno i po ovim vrucinama, sve do prvih mrazeva. A moze i u kuci, kada se unese zimi, da bude dva-tri mjeseca ako je na prozoru. |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Imala bih jedno pitanje...imam nekoliko vodenika...i dvije su mi čudne, kao da venu! Uopće ne znam što im se događa...samo su se listići odjednom svenuli kao da će se osušiti!Što bi im moglo biti? nisu na direktnom suncu.
|
|
![]() |
|
Majdaaa ako su listovi suhi, biljka je žedna, ako su mlohavi onda bi moglo biti previše vode, a ako su kovrdžavi imamo bolest, najčašće biljne uši.
Bilo bi dobro da stavite sliku jer ni najiskusniji neće znati dok bar ne vide fotografiju. Ako je biljka mokra dolazi do brzog truljenja i propadanja. Ja u takvim situacijama izvadim podložak i ne zalijevam par dana čekajući oporavak. |
|
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Pa, probat ću uslikati sutra...nije bila premokra...probala sam...kao da se listovi suše...zalila sam jer mislim da je možda trebala vode...vidjet ćemo sutra što će biti..
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Ovo je kod nas poznato kao vinca ili catharanthus roseus, madagaskarski zimzelen, vinca rosea
|
|
![]() |
|
evo poslikala sam....pomagajte...što joj je?
|
![]() |
|
prosirilo se i sve vodenike su mi otišle... :(
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Majdaaa,jos ih mozes spasiti ako ih nisi pobacala.....u pitannju je napasnik....grinje trips ili nesto slicno...ove godine sam i ja ovako prosla.....poprskala sam VERTIMEKOM,pa za dva dana osisala makazama na pola od pocetne duzine...brzo su se oporavile a sad vec i cvetaju
![]() Znaci, ako nisi bacila uzmi neki jaci insekticid,mozes i CONFIDOR,poprskaj i opet ces se radovati preslatkim sveticima. Zao mi je sto sam tek sad videla ovaj tvoj problem.... |
|
![]() |
|
da si barem ranije vidjela...imala sam ih puno...ostala mi je samo jedna...špricala sam s nekime ali ne znam kako se zove trenutno.Jel se te grinje hvataju samo za vodenike ili postoji opasnost da se proširi na trubice i muškatle?Pitam jer ako bi se širilo onda moram obavezno sve išpricati!
|
|
![]() |
|
Mislim da ću i ja uskoro proći kao Majdaaa. Moje vodenike uzgojene su iz sjemena i nikada nisu bile neki ogledni primjerak lijepo uzgojene biljke, ali su lijepo cvjetale, pa se loš izgled lista u to utopio.
Sve je pasalo do povratka s odmora. Mislim da nisu redovito zaljevane, odnosno da su zaljevane samo kad počnu venuti. Sad je na meni da spasim bar od svake boje po jednu reznicu, a ne znam kako kad su dosta slabe. Odnosno, one su velike, ali list imaju samo na vrhovima. Mislim da je sve to krenulo na miliun bels. Zaniljibo posađen između dvje potunije kojima nije naštetilo, ali iste simptome vidim na dalijama, vodenikama i milion bels koji je prvi obolio. Provjerit ću kojim insekticidom ih je suprug špricao, ali me zanima i to orezivanje. Je li bolje ošišati pa špricati ili obrnuto. |
|
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Kod mene su prvo vodenike stradale,i po neka muskatla,ali posle prskanja CONFIDOR-om 1,25g na 4L vode sve je ponovo zivnulo.Ja sm sve poprskala u dvoristu radi preventive...
Sto se tice sisanja vodenika,ja sam prvo osisala pa prskala...ove godine koliko cujem puno njih ima problema sa njima....moje su prilikom sisanja ostale bez i jednog lista ![]() Ajde cure na posao ![]() |
|
![]() |
|
Ma da, poznato je meni da one podnose šišanje u svako doba, a dokaz tome je samo pinciranje koje im zaista godi ako želite imati bujnu bilju. Ja sam mojima prije par dana skinula uvelo lišće i po neki žuti vrh, ali očito nije dosta. Sutra žu kupiti ovo sredstvo, ošišati i poprskati vodienike i vjerujem da će još dugo cvjetati. Nekad su mi cvjetale sve do mraza. Hvala Olja.
|
|
|
|
![]() |
|
koliko su velika ta pakiranja CONFIDORA? I koliko košta to sredstvo? Ja jesam pošpricala s neki sredstvom, ali ako ovo nije preskupo....pošpricat ću i time :)
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ove sam godine imala prekrasne duple vodenike, samo što je za njih bilo pretopl ljeto, jednostavno su i u debelom hladu zakuhale. Neznam da li ima smisla sačuvat ih za sljedeću sezonu, ali definitivno ih više neću nabavljat iako su mi prirasle srcu. Previše truda za goli opstanak
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Vodenike budu prekrasne...ali čim im nešto zasmeta brzo propadnu! Ja svoju nisam niti jednu spasila.Jako ću dobro razmisliti hoću li ih sljedeće godine posaditi!
|
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Moje su također sve propale, ostale su samo stabljike. Nakon što sam se vratila s godišnjeg, one su opet izbacile zelene listiće. Sada nekako miruju, možda nešto i bude od njih. Voljela bih ih spasiti preko zime, samo ne znam "proceduru". Ako ne uspijem, mislim da ću kao i Majdaa, razmisliti o sadnji druge godine. A bile su tako lijepe i zdrave
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |