Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajčica - Lycopersicon esculentum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajčica - Lycopersicon esculentum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 78>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 15:28
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
sagare22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 185
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sagare22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2012 u 17:43
Gartenperle na terasi, raste naopačke, u polusjeni vinove loze:

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2012 u 15:34
Nazalost moj paradajz je poceo obolijevati. Vec sam morala iscupati nekoliko biljaka.
Vidjet cemo hoce li na kraju sta ostati.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Srpanj 2012 u 13:25
sarenilo danas:

bijeli je white tomesol, totalno me odusevio okus! blag i bez kiseline, ali opet ne dosadan i prazan ko kupovni paradajzi. boja je onako blago zuckasta, manje nego tu na slikama, mobitel prebije boje, posebno na ramenima, iznutra je isto takav.
vec sam mislila da nista od njih, jer je drugi koji je trebao biti isto white tomesol ispao tigerella (isto tu na slici), koji definitivno nisam narucila! mislim da su se prosvercali prodavacu jos par biljaka je ipak bijelo, pa ce biti tomesola. daju i dosta plodova, biti ce redovita sorta od sad.

a tigerella, totalno me odusevila sorta. okus je preeedobar, ali najjaca mi je boja - ramena su zelena, kora je tako tigrasta, ali tu ne staje, iznutra je show, oko ramena zelenkasto, srz jarko crvena i onda prema van postaje narancasta do te prekrasne kore. ludi dugin paradajz :) bas mi je drago da su se prosvercali. budem poslikala kad uberem kojeg, ove smo smazali prije nego sam stigla

drugih par su paul robeson i carbon, jako slicni, iako mi se cini da je paul robeson malo boljeg okusa. ali od oba mi je bolji cherokee chocolate, koji mi je za sad najbolji crni.

velika gorica
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 09:31
u petak sam obrala zreli i jučer skuhala , dobila sam od ove količine 9 litara gusto sam ju ukuhala

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 20:43
cesttka e.nona na uspjehu,dobrih ti paradajza uh :)
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 16:11

od ove količine skuhano 28 listara gustiša

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 16:44
Ako dobro vidim, vi kuhate i malu (chery) rajčicu ili je to obična, ali sitna.

Ja sam danas pobrala zrelu rajčicu sa mojih 10 grmova. Neću se pohvalititi kao vi, ali srećom ima tržnica.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 16:52
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/1eb07fa4-Picture%20255.jpg" />od ove količine skuhano 28 listara gustiša

[IMG]smileys/smiley20.gif" align="middle" /> cestitke na uspjehu E.nona
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 21:34
Moje dajzeke je napalo nešto slično smrdljivom martinu, isisaju mu sok pa on počne truliti a da nije ni sazorio smile60
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
kamilica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamilica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 08:38
i meni su napale neke crne bube sa bijelim točkicama... i nedaju se otjerat.. špricala sam sa neem uljem i ništa, sad im se pridružio i martin... tako mi je grozno gurnit ruku u grm... plod izgleda super, a kad ga uhvatim sa donje strane je trul... osim toga ima opekline... baš mi je žalosno ove godineUnhappy
Moj Osijek pun je sunca!
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 08:57
Zbog malog prostora u vrtu ja sam ove godine posadila svega 10 rajčica i to 5 ranih i 5 vrste niski jabučar. Obzirom na moju petočlanu obitelj, posadila sam samo količinu za dnevne potrebe. U početku (radi moga neiskustva) mi se činilo da neće biti plodova jer sam mislila da treba imati više cvjetova. O kuhanju nisam sanjala. Ovaj rani je počeo sazrijevati još u lipnju i mi već dugo jedemo rajčicu. Niski jabučar je izrastao svega 1 m u visinu, nisam mu morala skidati zaperke (tako su mi rekli) pa mi je djelovao kao džungla iz koje ništa neće izrasti. Medjutim, dao je prekrasne, velike mesnate plodove za ne vjerovati.

Plodovi su počeli sazrijevati i opadati pa sam ih sakupljala i jučer odlučim kuhati (prvu turu, jer ima još dosta neobranog). Po mojoj slobodnoj procjeni bilo je negdje oko 10 kg rajčice iz koje sam dobila 8,5 litara srednje guste rajčice i ja sam presretna, a tek moja djeca koja ga piju kao sok!!!

Ako stignem danas poslikat ću da vidite.
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 09:07
koji uspjeh zribal na samo deset sadnica !! kod mene 37 pa nemam za ukuhavanja,doduse mozda je moj greska jer ja na svakom cupam zaperke nedam ni 1 da ostane,a mozda nije svaka vrsta parad.za cupanje zaperaka.sta mislite vi?
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 09:17
Ja sam zaperke skidala sa ove visoke, kažu rane, rajčice, ali sa ovog niskog jabučara ne, jer me žena upozorila da ne skidam zaperke. Navodno on na zapercima stvara nove plodove. Ma moram to danas uslikati da vidite. Plodovi su krupni, jednako oblikovani, vrlo mesnati, a kao što rekoh totalno nezahtjevni za uzgoj.

Ja sam ove godine prvi put sadila svoj vrt pa je valjda i ova zemlja potpuno odmorna. Nisam imala nikakve nametnike ni bolesti tako da ničim nisam prskala. Jedino što sam poslušala savjet gospođe na tržnici u svezi zalijevanja a to je da rajčicu i papriku ne zalijevam svaki dan nego dva puta tjedno (ja - subota i srijeda)ali tada natopiti da sve pliva. Paziti da voda ne dodiruje donje listove i to je bio recept za 10.
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 09:33
Baš je zanimljivo ovo što si nam otkrila zribal, hvala ti! smile186
Lipik
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 16:37
Originalno poslano od člana kamilica kamilica napisao:

i meni su napale neke crne bube sa bijelim točkicama... i nedaju se otjerat.. špricala sam sa neem uljem i ništa, sad im se pridružio i martin... tako mi je grozno gurnit ruku u grm... plod izgleda super, a kad ga uhvatim sa donje strane je trul... osim toga ima opekline... baš mi je žalosno ove godine[IMG]smileys/smiley6.gif" align="absmiddle" alt="Unhappy" />

Kamilice, danas sam na jednoj mojoj rajčici, koju sam posadila dalje od drugih jer nije mogla stati u red, vidjela iste takve bube kao što opisuješ. Nešto su manje od bubamara, a kad bi točkice bile crne, a ostalo crveno ja bih mislila da su to bubamare. Nalijepljene su na plodovima ko vojnici. Na ostalima nisam vidjela, a ova rajčica je odmah išla van. Imala je dosta zelenih plodova, ali na sjenovitom mjestu gdje je bila posađena oni vjeojatno ne bi niti sazreli. Ne znam ima li smisla pobrati ih i staviti na sunce, možda sazriju?
Na vrh
Andrej View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrej Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 13:24
Ne bas na suce, ali na svjetlo imtoplo mjesto. Jos ako medu njih stavis koji dozreli plod biti ce jos bolje. Sto se tice zaljevanja to je apsolutno tocno - bolje dva puta tjedno temeljito i obilno nego cesto pomalo.
Na vrh
kamilica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamilica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 18:33
Zri, ja sam danas pobrala dajziće puna je gajbica. Sad sam poćela kuhati. Vidjeti ću koliko će biti sokića..Big%20smile
Moj Osijek pun je sunca!
Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 22:07
Andrej,zivo me zanima kakvu ulogu igra zreo paradajz medju zelenima da bi prije uzreli?
Na vrh
Andrej View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andrej Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2012 u 01:45
Zreli plodovi ispustaju plin etilen koji je iznimno bitan kroz sve razvojne faze biljaka, posebno kod dozrijevanja.
Kao najbolji primjer sluze banane koje se u svojim domicilnim drzavama beru potpuno zelene i u takvom stadiju mogu poduze vrijeme stajati u hladnjacama, a kad se ukaze potreba ubace se u komore gdje im se stupanj dozrijevanja regulira koncetracijom i vremenom izlaganja etilenu.
Za kucne potrebe ce sasvim solidno posluziti nekoliko dozrelih plodova (postoji bezbroj nacina), prije se za tu svrhu ubacivala u hrpu banana kao odlican izvor etilena ali na zalost vec dugo nisam vidio normalnu bananu - ili su jedva zrele ili su vec dan
kasnije trule.

Od domaceg voca/povrca najbolji izvori etilena su zrele jabuke, breskve i sljive.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4243444546 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.