Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 230231232233234 407> |
Korisnik | ||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
Kika, strunuli su ali taman u razini zemlje, ne cak tolko na korijenu...
Uzmi zilet, steriliziraj sa malo alkohola i orezi im cijeli donji dio, ne smije ti ostati niti malo smedjeg tkiva. Nakon toga gornje dijelove pikni u skroz suhi pijesak,perlit ili neki supstrat za kaktuse. Ako imas hormona za zakorjenjivanje uroni ih ko reznicu. Pokrij sa casom ili plastikom i ostavi u debeloj sjeni, mozda se uspiju zakorijeniti... Nakon par dana mozes ih prskalicom poceti sprickati malo, al samo gornji dio... |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
Da ja malo i moje pokažem
![]() Ove godine su se baš iskazali ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
Superiška Bebolina,jos samo molim Boga da mi se zakorijeni.I jos nesto,kako cu znati da se zakorijenila,jel se smije gledat oko korijena ili se po listicima samo primjecuje? |
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
||
kika030 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Kolovoz 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
|
![]() Uploaded with ImageShack.us Upomoc!!! Stajale su napolju gde su ih izgleda svi zalivali po malo. Da li i vi mislite to isto? Sta da radim, ima li im pomoci? ![]() Uploaded with ImageShack.us Ovi su bili unutra i samo ih ja zalivala. I jos jedno pitanje: Da li ovo treba da me brine? ![]() Uploaded with ImageShack.us |
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
relativno sam sigurna da reznice adeniuma ne vole vlazan supstrat. tj da bi ih trebalo zakorijenjivati u debeloj sjeni, u suhom miksu perlita ili slicnog inertnog materijala skroz dok ne puste prve korjencice.
zasto - stavila sam neke na test. dok su bile u sjeni i skroz suhom inertnom miksu (nisam ih ni pokrivala, samo prskala recimo jednom dnevno prskalicom) napredovale su odlicno, zadebljale kraj te je na njemu nestalo klorofila, pocele se pojavljivati korijenske kvrzice. i onda sam samo lagano nakvasila supstrat, prestala ih prskati i pokrila standardnim poklopcem klijalista ( ne zatvara hermeticki, ima malo cirkulacije zraka). ekspresno su pocele trunuti. relativno sam sigurna da je problem u vlazi supstrata , jer gore se nis nije promijenilo, vlaznost je trebala biti manje vise ista kako voda isparava iz supstrata, to malo kaj je uopce bilo. plus kaj je gornji dio bio normalan dok je donji vec poceo trunut. enivej, eto malo zapazanja, ima netko od vas iskustva? |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
![]() ![]() |
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
|
predivni su
![]() bebolina, koja je veličina ovih glinenih teglica? |
||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
Predivni su bebolina <3ispadaju mi oci dok ih gledam
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 230231232233234 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |