Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 228229230231232 407> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
@antonija, koliko vidim presađivanje za cvjetanje ne smeta pod uvjetom da adenium presađuješ u istu vrstu tla. Znači isti mineralni sastav tla i ista pH vrijednost tla. To obavezno moraš uzeti u obzir prilikom presađivanja. Te dvije stvari ne mijenjaj kada presađuješ.
Adeniumi su nastavili cvjetati kao da se ništa nije dogodilo. Presadio sam tri adeniuma i sva tri su cvjetala prije a nastavili cvjetati poslije presađivanja. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
smeta li mu presađivanje ako je u cvatu.
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
hh pa da :P
u istu ga posudu stavljam sigurno plastičnu jer im nije na knap.. presadimmožda i navečer već još ću vidjeti niš mi se neda od vrućine |
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Ti bi njega kao mrkvicu, ![]() ![]()
A supstrat ? Uvijek je bolje presađivati u novi, svježi supstrat |
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
misliš da ne presađujem već samo malo isčupam van tek toliko da ga odignem? ili da ga presadim u istu posudu i supstrat?
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
|
Nastavi sa prihranom i zalijevanjem dokle god ima sunca. Nakon dizanja adenium drži 2 – 3 dana samo na jutarnjem suncu ili svijetloj sjeni , zatim na puno sunce. Kod nas nikada dovoljno sunca za adeniume.
|
||
![]() |
||
|
predobar caudex pinus.. ja svoje nisam presađivala od proljeća.. neznam strah me da im sunce ne spali korijen kad dignem...
ali su se zato dobro zdebljali... n aproljeće ih opet presadim ali mislim da ću sad uzeti glinene tegle nisam još sigurna šta ti misliš? Malce sam presadila super su mi narasli mislim da će dogodine biti veći od ovih prvih... |
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
|
Ovih dana sam adeniume presađivao i po treći puta dizao iz supstrata. Evo nekoliko pravila kojih se tom prilikom držim. Presađujem u isti mineralni sastav tla (isti pH).Dižem samo toliko koliko korijen ide u konus. Vidim da sam radio grešku sadeći adeniume u tegle „V“ oblika. Korijen u takvim teglama raste u špicu i nije lijepo formiran za dizanje. Slijedeće tegle u koje ću adeniume presađivati će biti više široke a niske. |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Divotica ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Kakvi krasni malci ![]() ![]() ![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Kakva lijepa slika rascvjetanog adeniuma !
![]() @moon, a ja te jednom davno kritizirao kako slikaš neke novogodišnje četinjače. Sada se ja mogu učiti kako se slika. |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Andina....uncat je pupova
mali kaktus....da, to je onaj koji sam kupila, jutros se MM smijao i kaže daj pomakni ga još cm i pol; zato što sam ga namještala pa pomaknem malo lijevo, malo desno kako bi imala što bolji pogled na njega s terase dok pijuckam jutarnju kavicu
![]() |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Moon,to je onaj koji si nedavno kupila???Prelijep je pun cvjetova i pupova
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Auuu, koliko pupova! Divan je!
![]() |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
Drugom je dugo trebalo da narastu listovi. Sad ima malecke pupove, jedva čekam da procvjeta ![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
mk...meni se ovako na slici čini kao da već ima pupove?
Ja svog nisam trebala privikavati na sunce, jadnici bili su poredani na suncu i suhi kao barut kad sam ga kupovala
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 228229230231232 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |