monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 105106107108109 138> |
Korisnik | ||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Može,može draga.....
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
kamelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
|
Zavući ću se ja tebi u taj plastenik,kad tad
![]() |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
OK! idem vidjeti....
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
monstera imas pp na hotmail :D
|
||
![]() |
||
|
Srebrenac sam sadila i uopće mi nije dobar,ima debelu opnu, baš kao i onaj sav kupovni luk, tako da ga više ne sadim. Ima mi plastični izgled, a i okus.
![]() ![]() Gt, meni uopće nije bitno kad da ga sadim (uvjek u proljeće) kod mene je i tako ove godine debeo, ma predebeo, a baš ga ni ne volim dok ja tako ogroman, zakon mi je srednje debeli luk i sitniji luk, duže traje i manje trune, no nema veze, izgleda da je ova godina bila idealna za luk, još mi nije bio tako sav podjednako debeo. ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Dadinice znam na koji luk misliš, Eeeeee dobra stara vremena iz mojeg djetinjstva!
||
![]() |
||
![]() |
||
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
|
Sav luk je puni veći i prije dođe ako se sadi na jesen.
|
||
![]() |
||
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
|
Da se malo ubacim. Probala sam jesensku sjetvu graška, nekoliko puta (tvrdoglava ja) i nikada nisam bila zadovoljna, uvijek je nešto pošlo naopako s njim, tako da sam odustala. Proljetni je ipak pravi.
A jesenski luk - jeste li probale srebrnjak? Osobno mislim da je najbolji za mladi luk, a u rano ljeto je već dobar za vaditi (kuhati). Mada sadim i u jesen i u proljeće domaći luk, sjeme mu se vuče još od moje bake. Sigurno ima ime samo ga ja ne znam. To je onaj duguljasti žuti i svijetlo ljubičasti. (e što mi je opis!) |
||
![]() |
||
|
MM je najprije obožavao taj Holandski žuti luk, dugo sam ga sadila, onda je skužio ono što sam ja već otkad govorila. Holandski luk, meni osobno je dosta ljut za jelo, inače je dugotrajniji od svih ostalih vrsta luka, za jelo mi je najbolji Centuria jer je dosta sočan i sladak, a za krumpir salatu,obožavamo plavi mađarski luk. No nažalost Centuria hoće brzo strunuti, pa mi zato nije nikakav problem posaditi nekoliko vrsta luka,naravno ne izostaje ni Holandski,ali sadim ga nešto manje tako imam svakakvog luka, prema potrebi i želji, ovisno što hoću napraviti s njim. Ovo s graškom, slušala sam malo tu žene oko nas gdje kažu, " a budem to posijala u drugoj turi, dok mi ode ovo ili ono povrće.." Moja susjeda je isto tako pokušavala sijati grašak u drugoj turi, onda sam i ja pokušavala sijati ciklu i kinesko zelje u drugoj turi. Vjeruj mi draga, nije to to. Ne znam kako kod drugih, no kod mene to više ništa ne ide do jeseni,jednostavno, nije to više vremenska prilika kao na početku proljeća. Zato sve što god mogu sijem rano ili u određeno vrijeme na proljeće i mislim da više neću ni pokušavati nešto posijati iz kako kod nas neki kažu " druge ruke" ( druga tura). A jesenska sjetva to je mislim sasvim Ok, sve što može preživjeti zimu, idealno je i isplativo riješenje, jer najbolje i najslađe je ono kako si čovjek sam uzgoji, bar zna što jede.
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
|
Holndski žuti sadim obavezno jer je jako veliki dok se sadi na jesen.
Kozjak neki sade u jesen za rani mladi luk, ja ga sadim u proljeće. Grašak je nekad moja teta u okolici Sombora sadila u jesen i cvao je dok se kod nas sadio. Jednom smo mi probali ali nije uspjelo. |
||
![]() |
||
|
Gt, možeš slobodno staviti i ovdje te recepte, ako želiš. Ja se neću ljutiti..
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Eee da još nešto, ako se ovako nastavi, loše godine i suše kao što predviđaju, izgleda da ćemo i mi morati početi ozbiljno razmišljati o bunarima. Kako ja imam vrt podijeljen na dva dijela, sve lako moguće da će se morati kopati i dva bunara, inače ću se moći pozdraviti s vrtom ako bude svaka godina kao ova..
![]() ![]() Za kasnojesensku sjetvu graška, tu stvarno nemam nikakvog iskustva, nisam ga tako sijala,pa ne mogu baš nešto ni reći. Sijem ga uvjek puno u proljeće, tako da nemam potrebu sijati ga u jesen, ali nikad se ne zna,možda ću i to nekad isprobati.. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Gospina trava, Hvala ti draga što pratiš moju temu ! Ovdje si uvjek rado viđen gost!
||
![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Zbilja skidam kapu! Svaka čast! Imam i ja recept za pekmez od tikvi isproban i jaakoo fini. POstaviti ću njega i još neke interesantne i isprobane recepte za zanimljivu zimnicu u rubriku recepti.
Ljetos me na žalost slabo ima ili nema na forumu, pa ni ne sudjelujem ni ne komentiram, ali tebe kad god stignem pratim i oduševljena sam. Meni je suša uništila većinu u povrtnjaku i vrtu, uz to se izvode i radovi i tako sam se ja ljetos borila, a slabo koristi.Zbog bolesti ne smijem nositi teško, pa nisam mogla dovoziti vodu i zalijevati. Imala sam dovoljno paradajza,krastavaca, mrkve i luka. Paprike ništa, tikvice samo duge, one što sliće na krastavce, a ostale su cvale, ali nakon zametanja plod je otpao, zbog suše. Na godinu ćemo, ako Bog da zdravlja i majka Božja penez kopati bunar. Tema ti je za svaku pohvalu, znaš i želiš prenijeti drugima. Da li si već napravila jesensku sjetvu. Kako je kod mene tek prošli tjedan nakon lipnja pala prva kiša, tek sam sad posadila endiviju i radič, posijala zimsku salatu. Još za suše, pred mejsec dana. sam posijala rotkvu i matovilec, evo sad niće. Ovih dana ću posijati špinat, trebalo bi posaditi češnjak. Luk ću za otprilike tri tjedna i između njega ću posijati mrkvu. Kakva iskustva imaš sa kasnojesenskom sadnjom graška? |
||
![]() |
||
|
Može,može Ksan i tako ih ima dosta!
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
|
Može li sjeme tvojih divljih papiga ![]() |
||
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 105106107108109 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |