Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orhideje - generalna tema
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Orhideje - generalna tema

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 33>
Korisnik
Poruka
SolarWindKiss View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2012 u 20:14
Da,vidim da treba paziti sa vodom da se orhideja potapa u vodu na 15ak minuta i to svakih 10 do 14 dana...
Nisam do sada imala problema sa uzgojem i jedne biljke pa se toplo nadam da necu imati ni sa orhidejama, jer tako su mi zapele za oko...uh!   
Imaju li neke posebne bolesti ili nametnike ?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Rujan 2012 u 22:11
ja ih imam zadnjih par godina i nisam imala problema s nikakvim bolestima niti nametnicima...samo s vodom Confused
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 09:01
Ja sam si lijepo sa dejicom iz dućana donijela i vunaste uši, tako da pregledaj dobro dio oko pupova i cvijetova da nisu negdje ugurane jer se rašire ko pošast i unište ostalo bilje.
Tena 28.3.2010
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 13:37
Originalno poslano od člana pčelica7 pčelica7 napisao:

Emilly, ajme ljepote kod tebe! smile141
koja je ovo orhideja na zadnjoj slici, prvi put to vidim

Haraella Retrocala Wink
Preslatka mini orhidejica koja miriši na limun Big%20smile
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 14:25

Kad već spominjete nametnike - koje je najsigurnije sredstvo za riješiti se uši sa orhideja (oni koje su sa donje strane kao priljepci LOL)?
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
SolarWindKiss View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 100
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SolarWindKiss Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 16:24
Eh evo sam donijela Phalaenopsis, zutih cvjetova, blago prosaran sa rozom...ja bih vise voljela da je bio u nekoj jarkoj boji ali sta cu...nije bilo izbora! Izvrsila sam kompletan sistematksi pregred i izgleda sasvim OK. Sve djeluje zdravo i u najboljem redu...ne ureklo se nadam se samo da ce mu kod mene biti lijepo...smjestila sam ga kod kompjutera u radnoj sobi...ne dolazi sunce do njega a soba je extra svijetla....pa vidjeti cemo dalje
Hvala svima na savjetima!
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 16:32
sve najbolje tebi i tvojoj novoj druzici ....Thumbs%20Up
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 12:23
Originalno poslano od člana Anastazija_ Anastazija_ napisao:

Kad već spominjete nametnike - koje je najsigurnije sredstvo za riješiti se uši sa orhideja (oni koje su sa donje strane kao priljepci LOL)?

Kaj stvarno nitko ne zna?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 13:12
Čekala sam da će se javiti netko iskusniji, netko od struke, ali ok....
Riječ je o štitastoj ušiThumbs%20Down koja traži brzu reakciju. Ja sam tog nametnika uselila u kuću s lončanicom kupljenom u cvječarni, no čim sam primjetila tu napast, biljku sam tretirala bijelim uljem i odvojila od ostalog cvijeća. Tretirala sam je jednom tjedno i tako tri puta.
Nije na odmet povremeno biljke tretirat s nekim od sistemskih insekticida, samo oprezno s tim u zatvorenom prostoru.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 14:26

Bebolina hvala ti na odgovoru!
Do sada sam ih skidala prstima ili štapićem namočenim u alkohol, ali to nije trajno rješenje jer se stalno pojavljuju nove.
Voljela bi znati točno ime insekticida koji im neće naštetiti i da li se s njim mogu špricati i sitne crne i zelene leteće uši na sukulentima. I njih moram riješiti prije nego ih unesem u kuću inače sam nadrapala  Unhappy.
Ne znam odakle dolaze više svi ti nametnici ove godine  Angry.

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 14:48
Prvo isprobaj ovaj jednostavan recept
 A svo ostalo cvijeće prije unošenja u kuću tretiraj bijelim uljem
Više o zaštiti i suzbijanju te napasti znaju @Emilly i @hana
Sretnosmile78
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 15:25

Puno, puno hvala!
S obzirom na to da smo tvrdokorni nepušači i ja sam alergična na duhan, ostaje mi bijelo ulje.

smile78
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 19:13
Ja više problema imam sa crvenim paukom Confused

Uglavnom, moj prvi korak je špricanje onim sredstvom za stakla. Dobro našpricam biljku pa nakon nekih pola sata isperem. Ako to ne pomogne, prelazim na kemiju. Štitaste sam imala davno na cimbima pa se baš i ne sjećam koje sredstvo sam koristila.

I da, meni su savjetovali da u 1l vode ulijem žlicu deterđenta za pranje suđa i špricam time. Uši moraš ručno poskidati Wink
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2012 u 19:41

S time sa špricala uši na sukulentima, ali ih se nisam uspjela riješiti. Drugi puta sam dodala još i octa i opet su se vratile  Confused.

Bebolina, MM mi je donio bijelo ulje - sa kojom koncentracijom ti to špricaš (s obzirom na to da se u uputama uvijek spominju samo kukuruz, šećerna repa itd.) ?

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 10:47
Onda sam ja očito imala sreće Smile Ili sam ih na vrijeme skužila...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 11:33
Ja se  ušiju rješim pomoću actare.Imam i bijelo i crveno ulje ali actara mi se pokazala kao najbolja do sada.Ne ošteti biljku,brzo uši potamani i ne vraćaju se više ,poslije tretiranja.Ono što mi se još sviđa kod actare je to što dolazi u malim pakovanjima(kesica od par grama) i lakše mi  rukovati sa tim.Jer jednom kad se razrjedi neko od sredstava mora se brzo i potrošiti..Ovako actaru razrjedim u malo posudu, onu sa špricom od nekih 1l  zapermine,i imam dovoljno taman za potrebe te sezone,ako  usfali ja opet zamutim :D Crvenog pauka sam se uspješno rješila samo pomoću crvenog ulja.Ono ubije i jaja,što druga sredstva teško da mogu..Sa uljima treba biti oprezan kod doziranja jer su jaka lako mogu da oštete biljku,jer su većinom predviđena za neke jače kulture..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2012 u 17:44
Originalno poslano od člana Anastazija_ Anastazija_ napisao:

S time sa špricala uši na sukulentima, ali ih se nisam uspjela riješiti. Drugi puta sam dodala još i octa i opet su se vratile  Confused.

Bebolina, MM mi je donio bijelo ulje - sa kojom koncentracijom ti to špricaš (s obzirom na to da se u uputama uvijek spominju samo kukuruz, šećerna repa itd.) ?

Najblažu preporučenu dozu. Nemam sad uputstvo ni bočicu pri rucismile173
Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 14:13
Pozdrav, imam jedno pitanje ... Kišnicu ne skupljam,a znam da klor iz vode s pipe nije dobar za orhideje. Vrijedi li prokuhana pa ohlađena voda jednako kao i destilirana? Hvala!
p.s. imam nešto suhog zračnog korijenja,smijem li to odrezati a da ne naštetim orhideji i kako da odrežem?
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 15:57

Sve suho korijenje možeš odrezati.
Ja svoje orhideje potapam u vodu iz pipe i super napreduju - ništa im ne šteti.
Jedino ih nikada ne špricam (to bi sigurno ostavilo bijele flekove) samo vlažnom spužvicom obrišem prašinu sa listova svaki puta kada ih potapam i kraj njih uvijek stoji zdjelica sa vodom da im podigne vlažnost zraka.

Na vrh
mimagy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimagy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2012 u 16:00
Vidim da ove moje imaju bijele fleke po sebi,sigurno su ih u kauflandu špricali vodom. Znači mogu im samo staviti zdjelicu vode kraj njih??? Da li da suho korijenje odrežem svo do još uvijek zdravog? hvala!
"Zdrav razum je samo pregršt predrasuda koje smo usvojili do osamnaeste." A.Eistein
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 33>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.