Rhodochiton atrosanguineum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Natalija jako mi je žao tvoje biljčice. Ja stvarno ne znam od čega su moji ovakvi. Nisam ih ničim prihranjivala, malo sam lijena za to
![]() Jedino što sam im obezbijedila je kvalitetna zemlja. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
nažalost, moja klijanac je pokojni već neko vrijeme
nije mu bilo lako po onoj vrućini, a sigurno nije otišao od previše vode, mada je bio redovno zalivan jednostavno bi počeo malo rasti, pa se osušila grančica, izbila nova... tako par puta, ali korjen mu uopće nije bio razvijen... na kraju ga je dokusurila ona jaka bura mislim krajem 8. ili početkom 9. mjeseca, a mislim da je i travin "partia" prelijep je i baš mi je krivo, ali... |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Sara, Rhodochiton ne voli često zalijevanje. I moji su bili "mrljavi" kad sam bila brižna i zalijavala ih svaka 2-3 dana.
A onda sam okrenula drugu ploči i moji Rhodochitoni su odjednom počeli rasti. Svima koji su dobili biljkice jedan savjet. Ostavite ih preko zime u neku, ne tako toplu, prostoriju. Ja imam jednu koja je prezimila prošlu zimu. Možda i vama uspije. Desno na slici su biljke koje su preživjele prošlu zimu u podrumu, lijevo ovogodišnje biljke. ![]() U jesen listovi mijenjaju boju i vidi se da su prošlogodišnje biljke već promjenile boju za razliku od ovogodišnjih. I još jedan savjet: mislim da biljci više odgovara kada "pada" tj. kad se uzgaja kao viseća, nego kao penjačica. |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
je, je...sjeme je od makk
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
hvala makk, tek očekujem da će biti i još lijepši , samo nek je joooš sunca.
I tko zna... možda taj i je iz tvog sjemena, ali meni ga je R. Sara dala... ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
A ja sam nekad na nekoj Zg kafici podijelila sjeme ![]() Šalu na stranu belica, biljka izgleda jako lijepo. |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Ja sam nekad na jednoj od zg kava dobila krasnu malenu biljčicu.. i evo iako sam mislila kako ništa od nje, vani zahladilo, a ona me iznenadila... možda i bude nešto od nje ipak ove godine. Puna je sitno sitnih pupića.
![]() ![]() ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Je li jos kome uspjela sjetva Rhodochitona?
Ovo je jedan dio mojih biljaka. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
prekrasno izgleda
|
|
![]() |
|
Da malo oživim temu o Rhodochitonu-
Slikano prije 2 dana. ![]() ![]() Nadam se da će i ovi pupovi uspjeti procvjetati prije snijega. ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Krasna je!
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Makk, meni i ovako sama izgleda fenomenalno!
|
|
![]() |
|
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
Ja sam bila razočarana rezultatom. Niklo je nekoliko biljaka, ali su nekako stale na 5 cm i dalje ni makac. Jedna je nešto krenula i onda se samo posušila.
No, pokušat ću i ove godine, pa ćemo vidjeti.
|
|
![]() |
|
Ja sam je posijala, ali se još ne javlja. Sijala sam je prije nekoliko godina, samo je jedna nikla. Upravo sam pogledala - slika napravljena 10.08.2005 (Bože kako vrijeme brzo prolazi).
Pošto je bila samo jedna biljkica, tako ni prizor nije bio baš neki, ali kad se posade 3 zajedno izgleda prelijepo. ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Kod mene sijanje nije uspjelo
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
i mene zanima ova biljka
zna li netko gdje se može nabaviti |
|
![]() |
|
Je li neko već posijao Rhodohiton ove godine?
Athena, OTOK, radovalo bi me da napišete vaša iskustva od prošle godine. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Samo je jedna sjemenka niknula i već desetak dana ne mrda
|
|
![]() |
|
Athena ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 11 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 283 |
Hej, Otok,
kako napreduju tvoji rodohitoni? Ja baš nisam zadovoljna, biljčice su oko 2 cm i nikako da dalje krenu. To mi je nekak baš čudno.
|
|
![]() |
|
Ja sam svoje posijala početkom ožujka i istina je da im treba dosta da proklijaju, 20 do 25 dana. A tako je i pisalo u popratnom pismu koje sam dobila uz sjemenke.
Stoga se ne brini, za dan ili dva će proviriti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |