Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trublje - brugmansije
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trublje - brugmansije

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 80>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2012 u 21:45
Bebolina, ovo je "Theas Liebling" i s njom nekako nemam sreće.
Već drugi put sam joj cvijet ja uništila. Ovaj put sam premještala biljke koje imaju pupove uz zid zgrade i "lijepo" zakačila cvijet za drugu biljku i otkinula ga   

Mogla sam sama sebe   

Cvjetaju druge, a ova ima još 2 manja pupa, pa valjda će procvjetati do zime. Inače ima divnu boja cvijeta.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2012 u 21:36
Drži nas u neizvijesnosti....a mi slinimoEmbarrassed
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2012 u 21:32
Mora da je prekrasna....
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Listopad 2012 u 20:51
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Evo još jedne koja polako otvara cvijet.

@makk, jel dama sjaji u punom svjetlu, jel se potpuno rascvijetala?
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Listopad 2012 u 00:34
Evo još jedne koja polako otvara cvijet.

(")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2012 u 23:33
Predivna...
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2012 u 22:10
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Listopad 2012 u 21:06
Jedna noćna fotka roza ljepotice

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2012 u 22:06
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

moja jadna brugmansija ima samo jednu granu,raste u visinu,valjda ce do godine malo se raširit..

Imam i ja jednu takvu. Stablo drvenasti, visoka preko 1m, a cvijeta nigdje. Moram potražiti sliku, pa ću vam je pokazati.
Danas sam brojala pupove na Pink perfektion: 27 velikih pupova
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2012 u 19:41
moja jadna brugmansija ima samo jednu granu,raste u visinu,valjda ce do godine malo se raširit..
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 21:47
tačkaćica, režeš samo one grane koje ti se osuše ili ih uhvati mraz pa malo smrznu ili ako imaš premalo mjesta za spremanje!

Hug
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 245
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 18:31
Hvala sunceeee! Joj ja sam totalno zaribala svaki put kad bi stabljike ogolile ja bi ih cvaknula da rastu novi i lijepi listovi smile42da sam ju pustila već bi odavno cvjetala...,a dobro sad zmam za iduću godinu...
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 17:53
Free, lijepu biljku imaš. Neka cvijeta, pa bar i sad. Naše brugmansie cvjetaju kasnije, jer ih u proljeće kasnije iznosimo. Ako ih još orežemo onda biljka treba više vremena da formira nove grane.
Ja imam biljke koje nemaju y, a opet cvjetaju. U suštini važno je da biljka ima asimetrične listove. Pretpostavljam da je znak da je biljka spremna za cvjetanje pored asimetričnih listova i obrazovanje y-stabla, ali to ne mora biti uslov. To je moje iskustvo stečeno ovih godina koliko imam brugmansije.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 15:03
Moje su odavno prerasle "Y" dob !!  Al zbilja su tvrdoglave, procvatu kad ih je volja !!  A ova moja u sezoni nije cvala kad bi trebala ali zato sada cvate !!

Uploaded with ImageShack.us
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 00:23
Originalno poslano od člana sunceeee sunceeee napisao:

tačkaćica, dobro nam došla i ugodno se družila s nama! Cvatu tek kad formiraju grane u obliku slova y, nakon toga se formiraju cvjetovi. A neke su malo tvrdoglave, Bog će ih znati.Nadam se da će ti cvasti iduću godinu!

To si dobro napisala sunceeee. Evo i dokaza.
Ova velika je oko 2m visoka, ima y, kupljena prije 2 godine. Na njenoj saksiji (i na slici 2) se vidi mala biljka (oko 15cm visoka) kupljena ovog proljeće kao mlada biljka.
Velika još nikad nije cvjetala, a mala ima jedan pup.
E sad kako to drugačije objasniti, nego je sunceeee napisala - tvrdoglave.

(")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 21:37
tačkaćica, dobro nam došla i ugodno se družila s nama!

Cvatu tek kad formiraju grane u obliku slova y, nakon toga se formiraju cvjetovi.
A neke su malo tvrdoglave, Bog će ih znati.....
Nadam se da će ti cvasti iduću godinu!
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 21:13
imam istu ovakvu pušta prekrasne listove ali ne cvateUnhappy
Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 21:12
Originalno poslano od člana Wolfsbane Wolfsbane napisao:

Ima sanse da ova moja brugica procvjeta prije nego postane prehladno?

Manja je isto pokazala pupove, al tek su krenuli.

Iduce godine cu sijati sigurno jos hrpu varijanti, i iochromu koju mi je makk pokazala (prekrasna je!!), odlicne su biljke, ove tu na slikama su dosle od sjemena do drveta sa pupovima u oko sest mjeseci.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 22:41
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Dobra si bebolina, baš si me nasmijala.
Neka samLOL morala sam s Vama podijelit svoje iskustvo s uvozom biljčica, iako sam "mea culpa" zachatala temu.Tongue
Evo, svečano obećajem da ću zamoliti nekoga od modova da tih nekoliko postova koji nisu vezani za temu, da prebaci na za tu komunikaciju predviđenu temuWink
Tamo ćete pročitati i ostatak priče, naravno, ako Vas zanimaTongue
@pčeliceeeeeee7, odlepršaj please s ovih nekoliko postova OVDJE
Pozz dragoj @pčelici7smile99
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Listopad 2012 u 18:46
Šteta, baš mi je žao.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 80>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,609 sekundi.