Koraljni kaktus - Rhipsalis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 12> |
Korisnik | |
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo malo lepih slikica ripsalisa. Naravno, nisu moji, ali da malo parimo oci, a i da dobijemo ideje kako se lepo slazu sa raznim ukrasnim zardinjerima, kada njihova lepota dolazi jos vise do izrazaja:
Rhipsalis pilocarpa: ![]() ![]() Rhipsalis ewaldiana 'Easy Diana', i Rhipsalis burchellii: ![]() Rhipsalis ewaldiana-levo: (Pored njega je Livistona rotundifolia) ![]() Rhipsalis cassutha ' Rotskoraal'-desno. Pored njega na slici su jos i Sedum morganianum-levo, Senecio rowleyanu-u sredini. ![]() Gore visi: Rhipsalis cassutha. (Ostali sukulenti su: Sansevieria, Kalanchoe, Echeveria and Opuntia) ![]() Rhipsalis cassutha (i Haworthia) na simsu prozora: ![]() Rhipsalis cassutha - Mistletoe Cactus: ![]() Rhipsalis neves-armondii: ![]() Rhipsalis salicornioides syn. Hatiora salicornioides - Drunkard's-Dream (cvet): ![]() Rhipsalis salicornioides syn. Hatiora salicornioides - Drunkard's Dream: ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Evo nekih korisnih uopstenih informacija:
Poreklo: Brazil, Argentina, Urugvaj. Lisce: nema ga, ili kod nekih vrsta nekoliko iglica na jedva vidljivim areolama Cvetovi: dnevni, sicusni, belicasti ili ruzicasti. Crne, crvene ili bele bobice. Svetlost: jaka bez direktnog sunca. idealno je da se ripsalis stavi u visecu korpu pored prozora, okrenutog prema severu. Zemlja: polovina supstrata za orhideje i polovina dosta vlaknastog humusa od lisca. Djubrenje: dubrite 3 do 4 puta u toku leta tecnim djubrivom za orhideje. Vlaznost vazduha: po toplom vremenu orosavajte ripsalis svakog 2 ili 3 dana. Zalivanje: svakih 5 do 7 dana u toku rasta. Svakih 10 do 12 dana u toku zime. Posebni zahtevi: ripsalis ne podnosi promaju narocito zimi. Verovatno kad se sve ovo ispostuje da ce vas nagradi cvetanjem. |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
I ja sam negdje pročitala da se koraljni kaktus sadi, gnoji i polijeva kao orhideja, pa sam tako i postupila sa svojim (dva) primjercima. Kako sam to napravila tek nedavno, ne mogu reći da li je to 100 % dobro, no čini mi se da je ok.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Jos neki korisni sajtovi:
http://www.rhipsalis.com/ http://www.pflanzenfreunde.com/rhipsalis.htm -------------------------------------------------------------- Kasnije cu postaviti jos neke lepe fotografije da nam olaksaju identifikaciju nasih ljubimaca. |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Lavanda, nemoj me mamiti, pa gdje da to sve nabavim ?
|
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Bolje izgjegavat ovu temu
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
ma neću, imam ja nešto :
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Glikice, identificirat' cemo mi taj tvoj
![]() |
|
![]() |
|
Meni su te biljke krasne. I još što mogu sa 100 % sigurnosti tvrditi da im treba mješavina kupovne zemlje za cvijeće i substrata za orhideje, također gnojivo za orhideje. Od kad sam ja moje sve ( čak 3) prebacila u to, vidljiv je napredak.
|
|
|
|
![]() |
|
Evo ga, imam još jedan, to su sada 4 vrste :
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Sad definitivno mogu reći da im jako paše mješavina zemlje za kaktuse i supstrata za orhideje, nakon što pognojim orhideje, tom vodom zalijem i njih, rastu ko ludi:
|
|
|
|
![]() |
|
joj ne ta slika, ispričavam se, ovo su ripsalisi:
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Glikica, jel to Rhipsalis cassutha?
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Miro nemam pojma, ima negdje na prethodnim stranicama slike ripsalisa sa točnim nazivima što je Lavandablue postala, pokušat ću tokom zime identificirati ih ako stignem.
|
|
|
|
![]() |
|
Na vrhovima moja dva ripsalisa se pojavilo " nešto", veli moja kćer da "ili se raspada ili će cvasti ". Baš sam se nasmijala. Nekako mi se čini da bi mogao biti cvijet obzirom da je na vrhu svake grančice. Ima li netko takve pojave ?
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Uh koja ljepota, vidim ne raspadaju se već cvjetaju BRAVO majstorice.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |