Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Koraljni kaktus - Rhipsalis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Koraljni kaktus - Rhipsalis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 12>
Korisnik
Poruka
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2012 u 17:29
Evo malo lepih slikica ripsalisa. Naravno, nisu moji, ali da malo parimo oci, a i da dobijemo ideje kako se lepo slazu sa raznim ukrasnim zardinjerima, kada njihova lepota dolazi jos vise do izrazaja:

Rhipsalis pilocarpa:

Rhipsalis ewaldiana 'Easy Diana', i Rhipsalis burchellii:

Rhipsalis ewaldiana-
levo: (Pored njega je Livistona rotundifolia)

Rhipsalis cassutha ' Rotskoraal'-desno. Pored njega na slici su jos i Sedum morganianum-levo, Senecio rowleyanu-u sredini.

Gore visi: Rhipsalis cassutha. (Ostali sukulenti su: Sansevieria, Kalanchoe, Echeveria and Opuntia)

Rhipsalis cassutha (i Haworthia) na simsu prozora:

Rhipsalis cassutha - Mistletoe Cactus:

Rhipsalis neves-armondii:

Rhipsalis salicornioides syn. Hatiora salicornioides - Drunkard's-Dream (cvet):

Rhipsalis salicornioides syn. Hatiora salicornioides - Drunkard's Dream:

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 13:56
Evo nekih korisnih uopstenih  informacija:

Poreklo: Brazil, Argentina, Urugvaj.
Lisce: nema ga, ili kod nekih vrsta nekoliko iglica na jedva vidljivim areolama
Cvetovi: dnevni, sicusni, belicasti ili ruzicasti. Crne, crvene ili bele bobice.
Svetlost: jaka bez direktnog sunca. idealno je da se ripsalis stavi u visecu korpu pored prozora, okrenutog prema severu.
Zemlja: polovina supstrata za orhideje i polovina dosta vlaknastog humusa od lisca.
Djubrenje: dubrite 3 do 4 puta u toku leta tecnim djubrivom za orhideje.
Vlaznost vazduha: po toplom vremenu orosavajte ripsalis svakog 2 ili 3 dana.
Zalivanje: svakih 5 do 7 dana u toku rasta. Svakih 10 do 12 dana u toku zime.
Posebni zahtevi: ripsalis ne podnosi promaju narocito zimi.
Verovatno kad se sve ovo ispostuje da ce vas nagradi cvetanjem.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 17:07
I ja sam negdje pročitala da se koraljni kaktus sadi, gnoji i polijeva kao orhideja, pa sam tako i postupila sa svojim (dva) primjercima. Kako sam to napravila tek nedavno, ne mogu reći da li je to 100 % dobro, no čini mi se da je ok.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2012 u 18:55
Jos neki korisni sajtovi:

http://www.rhipsalis.com/

http://www.pflanzenfreunde.com/rhipsalis.htm 
--------------------------------------------------------------
Kasnije cu postaviti jos neke lepe fotografije da nam olaksaju identifikaciju nasih ljubimaca.

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 21:24
Lavanda, nemoj me mamiti, pa gdje da to sve nabavim ?
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 21:28
Bolje izgjegavat ovu temu
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2012 u 22:18
ma neću, imam ja nešto :

Na vrh
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 14:10
Glikice, identificirat' cemo mi taj tvojWink
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 18:16
Meni su te biljke krasne. I još što mogu sa 100 % sigurnosti tvrditi da im treba mješavina kupovne zemlje za cvijeće i substrata za orhideje, također gnojivo za orhideje. Od kad sam ja moje sve  ( čak 3) prebacila u to, vidljiv je napredak.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2012 u 12:32
Evo ga, imam još jedan, to su sada 4 vrste :

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 12:50
Sad definitivno mogu reći da im jako paše mješavina zemlje za kaktuse i supstrata za orhideje, nakon što pognojim orhideje, tom vodom zalijem i njih, rastu ko ludi:

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 12:52
joj ne ta slika, ispričavam se, ovo su ripsalisi:

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 12:54
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Listopad 2012 u 12:55
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2012 u 09:48
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Evo ga, imam još jedan, to su sada 4 vrste :

Glikica,  jel to Rhipsalis cassutha?
Rijeka

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2012 u 10:21
Miro nemam pojma, ima negdje na prethodnim stranicama slike ripsalisa sa točnim nazivima što je Lavandablue postala, pokušat ću tokom zime identificirati ih ako stignem.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 09:32
Na vrhovima moja dva ripsalisa se pojavilo " nešto", veli moja kćer da "ili se raspada ili će cvasti ". Baš sam se nasmijala. Nekako mi se čini da bi mogao biti cvijet obzirom da je na vrhu svake grančice. Ima li netko takve pojave ?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2012 u 19:37

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2012 u 23:04
Uh koja ljepota, vidim ne raspadaju se već cvjetaju BRAVO majstorice.
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Studeni 2012 u 23:21
evo još jedan:

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.