Moj kamenjar i vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970> |
Korisnik | |
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prekrasne su ti tvoje kombinacije u vrtu, a i same biljke, svaka za sebe.
Čekam i ja odgovor za identifikaciju biljaka koje ni Dado nije identificirao, a ovo, jel to tricyrits? Jako mi se sviđa. ![]() |
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Sunce, Carol ... ne slušate prognozu... ja sam sva zbedirana od najave snježnog i hladnog vikenda
![]() Carol - nema problema za malu zebru ( a mamu isto imam
![]() Anabistrica, ta biljka što ti se sviđa je tricyrtis, dobro si odgonetnula
![]() Dado, da pokušam bar polovično odgovoriti na tvoja pitanja
![]() - na 2. slici je salvia officinalis po svemu što sam proučila mogla bi biti berggarten. Ima veće lišće od obične kadulje. Inače je stigla sa mnom iz Istre, dobila sam reznice i upute da je njeno lišće jako fino pohano. Nisam isprobala jer ja više volim lijepu biljku u vrtu nego u tanjuru
![]() - na 4. slici je hortenzija ( hydrangea macrophylla variegata )
- na 6. slici je ispred miscanthusa neki hypericum al pošto nisam sigurna koji
![]() A miscanthus je puno niži od ostalih koje imam pa vjerujem da je little zebra
- Korijenko, jel te moj pennisetum moudry prestravio svojim tamnim metlicama il ti je lijepi
![]() - Kamelia, hvala
![]() ![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
živa romantika od vrta...prekrasno
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Horti,prekrasno!!Šetnja tvojim vrtom za mene je uvijek uživanje.Prekrasne jesenske boje,a posebne su trave i euphorbie.Bravo za kompletan doživljaj.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Cvjetna bajka !! Najrađe bi , ispod nekog grma, zauvijek ostala u tvom bajkovitom vrtu !!
![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
sad kad ti ovako krenem u virtualnu šetnju još više uživam u slikama jer znam da je uživo sve i još 100 x lijepše! zaista mi je divan taj tvoj vrt tak da znaš !
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
Horti šta novo reći
već su davno rekli šetači ... ![]() |
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
šetkam i ja i uživam,travkice su zaista
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
kako je nevjerojatan mischanthus na prvoj fotki, koje krasne metlice
![]() ![]() ![]() ![]() pozdravček ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Sad sam i ja pala u bed, zato ne slusam prognozu, ali kaj je, tu je.
Kod tebe je ipak toplije nego kod nas na bregu, travice su ti prekrasne sa svojim klasicima, posebno "mudri penisetum" sa onim tamnim metlicama, moje trave su tek sada pocele tjerati metle. Mala zebrica
![]() |
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Zalfija, buduci da je iz Istre (pa je moguce da je dosla sa nekog sajma u Italiji) mogla bi biti Salvia off latifolia ili Salvia off Maxima (to su dvije sorte sa sirokim listovima popularne u Italiji). Moze biti da ti je onaj grmic hypericum, njih ima jako puno i jako su razliciti. Trebalo bi vidit kakve cvijetove ima i kakve plodove poslje stvara. :) |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Ajmeee, što mi nahvaliste slike! Postala sam izgleda pravi slik-majstor
![]() Hvala puno svima
![]() Dado u pravu si, rekla mi je žena da je kupila salviu u Italiji
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Zapelo mi oko na tvojim travama
![]() A i stazice od drva su mi lijepe, nakanjujem se kod mene nešto slično napraviti, samo nikako nabaviti drva. A i vremena m treba, nije to tako jednostavno za napraviti, vidim kod tebe kako si to napravila. Super je. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Krasan vrt, zoran primjer kako s dobrim izborom trajnica, trava i ukrasnog grmlja može biti lijep u svako godišnje doba. Unatoč nepodnošljivim vrućinama i tromjesečnoj suši biljke su se nevjerojatno brzo oporavile i pokazale u najljepšim jesenjim bojama. Sve pohvale Horti. Travoljupci uživajte...
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() Sve pohvale
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Prelijepe jesenske boje u tvome vrtu.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Draga Horti, prekrasna jesen u tvom vrtu, predivne kombinacije sa travama
![]() Meni srce uvijek zapne za crvenolisni javor, moj je cijeli jadan od vjetra i sunca. Prekrasno, puno lipo, pozddav veliki ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
josipa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
![]() |
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
savrseno
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |