Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Spremanje kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Spremanje kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 26>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 12:05
Glikica, klikni ovdje. Tu sam nešto pisao o toj agavi.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 12:28
Hvala Pinus, mislila sam da je agava, ali sam se bojala napisati da nešto ne uprskam. Da, krasna je.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 12:29

@Belina ,@ kamenjar, mislim da bi kod vas na moru to bilo rješenje za kaktuse kroz cijelu zimu. Dobro vi vam bilo kupiti ove niskotemperaturne grijaće folije koje bi upotrebljavali povremeno za vrijeme većih temp. minusa. Sigurnosti radi, da možete mirno spavati.

Preko dana kada je sunčano otvorim plastenike da se malo zrače a i da smanjim temperaturu u plasteniku. Nemam baš nekog iskustva sa uzgojom kaktusa i nisam baš 100 % što i kako da radim sa ovim plastenicima. Mislim da ne bi bilo dobro kaktuse sada ispostaviti prevelikim temp. razlikama između dana noći. Što vi mislite?
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 20:04
Pinus...i meni se čini da bi nama koji imamo mediteransku klimu, ti plastenici riješili problem prezimljavanja sukulenata i kaktusa.

Kako sam si dosta sukulenata i kaktusa identificirala zahvaljujući forumašima koji su uveliko pri tom pomogli, ovih dana sam se pozabavila pretraživanjem internet stranica i pronašla neke interesantne stranice koje sadrže i slike biljaka, kratki opis, a i najniže temoerature koje mogu podnijeti. Da li je sve tako ili ne, nećemo znati dok ne isprobamo kod nas i u vlastitoj mikroklimi, koja isto tako utjeće na mogućnosti prezimljavanja biljaka. Sve ove informacije odnose se na biljke koje ostju vani, ali pri tom moraju biti na suhom.

Iznenadila sam se koliko biljaka ću moći ostaviti vani (na suhom) a i na zaklonjenom, ali ono što je najvažnije - neće mi zauzimati i onako malo kvalitetnog mjesta za prezimljavanje biljaka koje imam u stanu.

Stranice su dobre jer možemo si, ukoliko još nismo, i identificirati biljku.

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 21:00

@moon, reagirao sam odmah na onaj tvoj prošli post sa temp. prezimljavanja kaktusa i zamijenio neke mamilarije iz plastenika sa izdržljivijim astrofitumom. Hvala za onaj post i ove zbilja zanimljive linkove.
Ovu godinu sve radim malo drugačije. Dali je to dobro za kaktuse ne znam. Većinu kaktusa trenutno držim u plastičnim gajbama. Za vrijeme lijepog vremena jednostavno je te gajbe (kište) prenositi sa polica iz garaže na dvorište i obrnuto. Vrag je što nisam siguran što je bolje za kaktuse: Pustiti ih na miru u garaži na policama do proljeća ili loviti lijepo vrijeme sa njima dok ga ima ?
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 21:34
pinus...ja san negdi čitala da kaktusi ne vole puno puta biti premještani....moji su premješteni prije neki dan (zbog kiša) na kat na natkrivenu verandu di se još uvik lipo sunčaju.....slijedeći tjedan ulaze u negrijanu sobu di će se sunčati kroz zatvoreno staklo.
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 21:50
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

@moon, reagirao sam odmah na onaj tvoj prošli post sa temp. prezimljavanja kaktusa i zamijenio neke mamilarije iz plastenika sa izdržljivijim astrofitumom. Hvala za onaj post i ove zbilja zanimljive linkove.

To me baš veseli Big%20smile

Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Ovu godinu sve radim malo drugačije. Dali je to dobro za kaktuse ne znam. Većinu kaktusa trenutno držim u plastičnim gajbama. Za vrijeme lijepog vremena jednostavno je te gajbe (kište) prenositi sa polica iz garaže na dvorište i obrnuto. Vrag je što nisam siguran što je bolje za kaktuse: Pustiti ih na miru u garaži na policama do proljeća ili loviti lijepo vrijeme sa njima dok ga ima ?
Ja se u principu vraćam na naćin na koji su mi i ranije prezimljavali kaktusi, a to je cijelu godinu vani. Zadnje dvije godine sam u zaleđu grada u kojem sam do tada živjela i temperature su otprilike za 3 stupnja niže i ja sam spremala kaktuse i sukulente u zatvoren prostor (stan), sad vidim da mi i nadalje mogu biti vani. Što znači da će i ostati tu gdje sam ih smjestila - na terasi u zavjetrini, južna strana. Iz ovih prethodnih linkova koje sam ostavila, vidim da mi i neki sukulenti također mogu ostati vani i o me jako veseli.

Pinus..nažalost ne znam što je bolje za kaktuse - nositi ih van-unutra ili pustiti unutra, no to ja radim s adeniumima pa mi se za sad ne bune.Big%20smile.
Ti vjerojatno imaš masu kaktusa koji još uvijek mogu biti cijelo vrijeme vaniBig%20smile
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 21:50
moon hvala ti za ove linkove....vidila san na nekima da crasule mogu do -4 ... pa to je savršeno za moj balkon...ionako nisan znala di da ih spremin
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 21:58
Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

moon hvala ti za ove linkove....vidila san na nekima da crasule mogu do -4 ... pa to je savršeno za moj balkon...ionako nisan znala di da ih spremin
Odlično, ma našlo bi se kod tebe još puno toga što može biti vani na suhom Big%20smile. Koja je najniža temp. tebi bila prošlu zimu?
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 22:03
po ovim linkovima notokaktus ide do -8 .... mimiliaria do -4 neke i - 8 .... pa ja ću onda isto 80%njih ostaviti vani na natkrivenoj južnoj verandi.....uostalom.ja potpisujem moon.....moja mama je prije isto kaktuse imala vani i svi su bili lipi i zdravi .... moon hvala
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 22:04
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Odlično, ma našlo bi se kod tebe još puno toga što može biti vani na suhom Big%20smile. Koja je najniža temp. tebi bila prošlu zimu?

na južnoj verandi na katu bilo je u noći možda najviše -5
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 22:17
11111....  -5, moći ćeš ti dosta toga ostaviti na toj natkrivenoj verandi Big%20smile
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2012 u 14:09
imam ja na katu ,južna strana i ogromnu praznu sobu....ali ipak mislin da im je bolje vani na zraku - onima koji mogu izdržati minuse....još jednom moon, hvala ti
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2012 u 17:59
11111...Thumbs%20Up
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 00:23
http://www.plantesdusud.com/spip.php?article996
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 13:21
Prekrasni su ti ormarići za kaktuse Pinus!!!SmileSmile Kad bi  bar mogli biti vani cijelu zimu? Uff, lako je tako kad se ima vremena, i prostora pa ti ljubimci izgledaju kao iz bajke, dotjerani,sređeni
Neka se sve zeleni
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2012 u 21:09
Originalno poslano od člana Klimatis Klimatis napisao:

Kad bi  bar mogli biti vani cijelu zimu?

Klimatis, mislim da bi većina kaktusa kod tebe na Krku mogla prezimiti uz južnu stranu kuće sa malim dogrijavanjem cijelu zimu. Recimo 50 W po plasteniku. Osim vrsta osjetljivih na hladnoću, melo kaktusi i sl. Što ti misliš ?
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2012 u 12:04
Da, da ali smo mi u Zagrebu doma. A nažalost za pikavce nemam podršku na Krku jer se mojima neda s njima zamarat.
A u Zg. je prehladno za takve pothvate. A opet na Krku sve što sam sadio se smrzlo, jer svakih par godina temp padne do -6,-8.
Neka se sve zeleni
Na vrh
sagare22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 185
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sagare22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 15:51
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

evo kako to kod mene izgleda, super im je, i tako već godinama:[IMG]http://i1052.photobucket.com/albums/s457/Glikica/PA270095.jpg" />[IMG]http://i1052.photobucket.com/albums/s457/Glikica/PA270092.jpg" />[IMG]http://i1052.photobucket.com/albums/s457/Glikica/PA270096.jpg" />

Gliki, super izgledaju, kolko vidim držiš ih u prostoriji gdje nemaju nešto pretjerano svijetla? Kolko im dođe kroz prozor i to je to?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 19:21
Baš tako, mali prozor i još malo svjetla kroz vrata.....nema više. 
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 678910 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.