Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 219220221222223 407> |
Korisnik | |
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samo naprijed, potpuno normalni sijanci. Umjetna rasvjeta?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ma jok, svjetla koliko im sam Bog da !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Glikica, za sada su za 5.
![]() Bog im daje kod tebe u Vinkvcima premalo svijetla preko zime. Odsada dalje u obzir dolazi samo puno direktno sunce bar 5 h na dan. Ako nemaš te uvjete morati ćeš se preseli se u Dalmaciju. Hvar je idealan. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Na žalost, nema sunca osim ovih dana nešto malo u jutro. Ne znam kako ću dalje, izgleda da se u onoga gore baš ne mogu pouzdati. Bit će " uzdaj se u se i u svoje žarulje", pa kad dođe račun za struju, šaljem bebače na Hvar !!!
|
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Ja se malo zafrkavam ali adeniumi zaista trebaju puuuuno direktnog sunca. To je jedini način da ih zadebljaš.
|
|
![]() |
|
Sad ćete mi se smijati, ali sjetila sam se kako su nekad stari ljudi imali piliće pod žaruljom u nekom, kao inkubatoru, tako se to zvalo. Pa što ne bi i adeniumi tako mogli ?
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Mogu i adeniumi pod žarulju. Ali kao što kažeš račun za struju bi bio prevelik. Da se bavimo uzgojom marihuane još bi se i isplatilo nabaviti prave žarulje (400 W MH sijalice).
Najbolje je kada sve ide prirodnim tokom. Proljeće je pravo vrijeme za sijanje. Do jeseni imamo vremena sijance zadebljati. A neki sijanci imaju i šansu da procvjetaju. Kada se jednom sijanci deformiraju ne postoji način da se vrate u normalu. |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() bebolina još jednom zahvaljujem na traci i evo već sam isprobala ![]() ovaj kalem u prvom planu je kalemljen sa selotepom i čini mi se uspiješno ![]() samo neznam dali sam prerano skinula vrečicu ali mi se za sada čini ok...ako ima netko iskustva neka se javi |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@bromelija
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Učim se draga zahvaljujuči tebi
![]() |
|
![]() |
|
Vrećice skidaš kad vidiš da tjera pupove, ne prije, a selotejp sada ostavi da im ne poremetiš proces. |
|
![]() |
|
![]() |
|
a ostavit ću još nekoliko dana...jedan vidim tjera cvijetni pup
![]() |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Glikice, skroz su ok sijanci, nisu ti se izduzili, neki budu jednostavno takvi pa se kasnije ubuce. Drzi ih na mjestu sa najvise svjetla, ako ti ne stanu sve teglice mozes ih komotno presadit skupa u neku posudicu npr od sladoleda s rupama, dok su mali ne smeta im da su skupa, a po zimi ce sporije rasti ionako. Pazi ih da ti se ne zasuse, kao mali su jako osjetljivi na to, vidim da si fino slozila supstrat sa dosta krupnih dijelova, on se uvijek brze susi. Za one krzljave, ma nebudi luda, poslat cu ti neke normalne kad necu imat mjesta vise :)))
Ja mogu primjetiti da arabicumi bas ne vole suhi zrak dok su mali, i to oni sa crnim caudexom su najosjetljiviji. Nece krepnut ali odbace listice kad im je suh zrak. Bas su pimplavi, zivciraju me. E a onaj osteceni o kojem sam pricala sa Marshom, valjda nas je cuo i prepo se delozacije, pustio je pupove odmah hahaha. |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Zaboravih rec, G, ak imas mjesta na suncu za teglice onda je sasvim ok ovako, to sam pisala jer nekako uvijek fali mjesta na prozoru, meni je 11 malih somalensea i dalje u jednoj maloj teglici, bas se spremam rasadit ih da ne izgledaju ko mrkva X_x
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Wolfsbane, baš mi je drago da je oštećeni dobro.
Spasio se ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Glikice,takvi su bili i moji kad su bili mali.Baš su slatkići
![]() ![]() bromelija,baš si to majstorski odradila ![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Bebolina, ja sa 24.10. cijepila onu reznicu koju si mi poslala,kada se smije maknuti folija sa kojom sam je pričvrstila.Reznica je tvrda i nije se promijenila a čini mi se da se pojavljuje i pupoljak od grančice,jedva vidljiv ali ipak pojavljuje se
![]() |
|
![]() |
|
Hvala svima na komentarima.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 219220221222223 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |