Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 219220221222223 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 16:49
Samo naprijed, potpuno normalni sijanci. Umjetna rasvjeta?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 16:55
Ma jok, svjetla koliko im sam Bog da !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 21:33
Glikica, za sada su za 5.

Bog im daje kod tebe u Vinkvcima premalo svijetla preko zime. Odsada dalje u obzir dolazi samo puno direktno sunce bar 5 h na dan. Ako nemaš te uvjete morati ćeš se preseli se u Dalmaciju. Hvar je idealan.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 21:59
Na žalost, nema sunca osim ovih dana nešto malo u jutro. Ne znam kako ću dalje, izgleda da se u onoga gore baš ne mogu pouzdati. Bit će " uzdaj se u se i u svoje žarulje", pa kad dođe račun za struju, šaljem bebače na Hvar !!!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 22:04
Ja se malo zafrkavam ali adeniumi zaista trebaju puuuuno direktnog sunca. To je jedini način da ih zadebljaš.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 22:14
Sad ćete mi se smijati, ali sjetila sam se kako su nekad stari ljudi imali piliće pod žaruljom u nekom, kao inkubatoru, tako se to zvalo. Pa što ne bi i adeniumi tako mogli ?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 22:25
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Sad ćete mi se smijati, ali sjetila sam se kako su nekad stari ljudi imali piliće pod žaruljom u nekom, kao inkubatoru, tako se to zvalo. Pa što ne bi i adeniumi tako mogli ?
Pilići su trebali samo toplinuLOLLOLTongue a adeniumi bi radje neko drugo svjetloEmbarrassed
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 22:31
Mogu i adeniumi pod žarulju. Ali kao što kažeš račun za struju bi bio prevelik. Da se bavimo uzgojom marihuane još bi se i isplatilo nabaviti prave žarulje (400 W MH sijalice).
Najbolje je kada sve ide prirodnim tokom. Proljeće je pravo vrijeme za sijanje. Do jeseni imamo vremena sijance zadebljati. A neki sijanci imaju i šansu da procvjetaju. Kada se jednom sijanci deformiraju ne postoji način da se vrate u normalu.
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 11:18

bebolina još jednom zahvaljujem na traci i evo već sam isprobala LOL

ovaj kalem u prvom planu je kalemljen sa selotepom i čini mi se uspiješno Wink
samo neznam dali sam prerano skinula vrečicu ali mi se za sada čini ok...ako ima netko iskustva neka se javi
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 11:24
@bromelijasmile181 svaka čast, majstorski si to odradilasmile211
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 11:47
 Učim se draga zahvaljujuči tebi smile78jel si negdje naišla na podatak koliko dugo moraju biti vrečice na hibijima....isto tako se bojim da pod selotepom nebi trulilo pa sve mislim da skinem sa svih
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 12:01

Vrećice skidaš kad vidiš da tjera pupove, ne prije, a selotejp sada ostavi da im ne poremetiš proces.

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 12:03
a ostavit ću još nekoliko dana...jedan vidim tjera cvijetni pup Thumbs%20Up
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 12:39
Glikice, skroz su ok sijanci, nisu ti se izduzili, neki budu jednostavno takvi pa se kasnije ubuce. Drzi ih na mjestu sa najvise svjetla, ako ti ne stanu sve teglice mozes ih komotno presadit skupa u neku posudicu npr od sladoleda s rupama, dok su mali ne smeta im da su skupa, a po zimi ce sporije rasti ionako. Pazi ih da ti se ne zasuse, kao mali su jako osjetljivi na to, vidim da si fino slozila supstrat sa dosta krupnih dijelova, on se uvijek brze susi. Za one krzljave, ma nebudi luda, poslat cu ti neke normalne kad necu imat mjesta vise :)))

Ja mogu primjetiti da arabicumi bas ne vole suhi zrak dok su mali, i to oni sa crnim caudexom su najosjetljiviji. Nece krepnut ali odbace listice kad im je suh zrak. Bas su pimplavi, zivciraju me.
E a onaj osteceni o kojem sam pricala sa Marshom, valjda nas je cuo i prepo se delozacije, pustio je pupove odmah hahaha.
velika gorica
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 12:45
Zaboravih rec, G, ak imas mjesta na suncu za teglice onda je sasvim ok ovako, to sam pisala jer nekako uvijek fali mjesta na prozoru, meni je 11 malih somalensea i dalje u jednoj maloj teglici, bas se spremam rasadit ih da ne izgledaju ko mrkva X_x
velika gorica
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 12:57
Wolfsbane, baš mi je drago da je oštećeni dobro.
Spasio se
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 13:20
Glikice,takvi su bili i moji kad su bili mali.Baš su slatkićiThumbs%20UpJoš samo da je malo više sunca i bit će tip-topWink
bromelija,baš si to majstorski odradilaClapDržim palčeve da uspije u potpunostiBig%20smile
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 13:37
Bebolina, ja sa 24.10. cijepila onu reznicu koju si mi poslala,kada se smije maknuti folija sa kojom sam je pričvrstila.Reznica je tvrda i nije se promijenila a čini mi se da se pojavljuje i pupoljak od grančice,jedva vidljiv ali ipak pojavljuje seTongue
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 14:06
Hvala svima na komentarima.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2012 u 14:24
Originalno poslano od člana bromelija bromelija napisao:

a ostavit ću još nekoliko dana...jedan vidim tjera cvijetni pup Thumbs%20Up
Bravo za majstoricu Clap
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 219220221222223 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,656 sekundi.