Ciklame - Cyclamen |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 37> |
Korisnik | |
martab ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 29 Kolovoz 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 114 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sunceeee hvala na pomoci... dmirce bas je ljepa ciklama,mada vidi se da je jos "mlada". moze stvarno je pametnje cekati proljece sa sijanjem,sigurnje.hvala na pomoci i savetima. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Osjetljivost ciklama ne ovisi o boji cvijeta, nego o vrsti, pa se neke uzgajaju kao sobne, a neke vrtne. Nemaju lukovicu nego gomolj.
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Mislim da su sve ciklame, osim roze ( to je prirodna boja ) puno osjetljivije.
I meni je bijela prošle godine otišla u vječna lovišta a roza je neumorna u cvatnji. Otkini sve loše listove i ocvale cvjetove- pazi da ne oštetiš lukovicu, zalij po potrebi ( "manje - je više" ), pogledaj kakva je zemlja- možda imaš kakve napasti u njoj.... |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
arii ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 452 |
dmirce,neznam,zaljevala sam sve 3 jednako,kad je zemlja bila suha i kad su se počele spuštati...
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Martab ja ciklame sijem kad dobijem sjeme od mojih ciklama i to poslje cvjetanja nakon mjesec dana,ali mislim da ću ih ubuduče sijati nešto kasnije jer mislim da bi njim više odgovaralo kasno ljeto.Uslikam moje iz sjemena koje su sijene proljetos pa češ vidjeti.
Arii mislim da su tvoje ciklame dobile previše vlage jer mi se tako čini po izgledu biljke.Moj savjet ti je da ih zaljevaš samo po potrebi.
|
|
![]() |
|
arii ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 16 Listopad 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 452 |
sunce,nisu na toplom,držim ih na prozoru ispod kojeg nema radijatora...ja ih isto tako stavim u vodu,pa odlijem višak...ali neznam kaj ne štima...tek sad su se malo podigle,a listovi su skroz posvijetlili...
hvala na odgovoru... ![]() |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Martab, za sijanje ne znam-možda bi bilo bolje proljeće ili da sad posiješ pola a kasnije ostalo pa da vidiš što će se dogoditi.
Ako ćeš sijati pazi na vlagu da ti ne strunu sjemenke te da se ne pojavi plijesan, redovno zalijevaj ( špricaj ako imaš s čime ), stavi na toplo i svijetlo.... Arii, ciklame ne vole toplinu, pa ako su ti iznad radiatora smjesti ih negdje na hladno i svijetlo. Provijeri da li je zemlja mokra- zali po potrebi, ne vole ni puno vode. Ja ih zalijem kad vidim da su klonule ( u podložak ili stavim teglu na par minuta u vodu.... ), višak vode uvijek odlijem iz ukrasnih tegli ili podloška za nekoliko sati. |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
martab ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 29 Kolovoz 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 114 |
Molim savet,naime dobila sam par semenke Ciklame zanjima me da li je mogu odma,sada posijati ili bolje cekati proljece?
![]() ![]() Hvala. |
|
![]() |
|
društvo,može koja pametna riječ?...
kaj da napravim s ovom jadnicom...redovito zalijem tak da ne fali vode...ali jutros me dočekala ovak kak je na slici...ne kužim di griješim...ljubičastoj su več prije 2-3 tj otišli svi cvjetovi i neko lišće požutilo i osušilo se...sad ova valda umire,neznam...odbaci cvijet a stabljika ostane...još se jedino mala bijela dobro drži,možda zato kaj je sitna...ove dvije su bile velike...može nekakav savjet,molim?...hvala... evo fotke od prije dva tj... i od jutros... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Martab hvala u ime svih nas koji ih uzgajamo
![]() |
|
![]() |
|
Preljepe Ciklame,odgajane s dusom.Svaka cast.
|
|
![]() |
|
Glikica da ta mi uvjek bude puna cvjeta možeš sliku vidjeti ako se vratiš nazad na ovoj temi pa češ vidjeti kako izgleda kad procvjeta.
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
To sve cvjetni pupovi ? Pa to će biti raskoš !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Dođite, uvijek ste dobrodošle. Neke od ovih ciklama su rasle ispod kukurijeka, u nedostatku svjetla lišće se izdužilo, pa sam ih presadila. Neki gomolji su stari 6-7 godina i imaju veličinu većeg krumpira. Oni i najbogatije cvatu.
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ne bih ja čekala proljeće da sam bliže, ali ovako moram ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Mislim da će Baka Bea na proljeće imati puno posjetitelja.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |