Kalanchoe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 28> |
Korisnik | |
chloe777 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ako iskidam sve vrhove i posadim ih ponovo, kada bi bilo najbolje vrijeme za to? i dali svaki vrh ide posebno u posudu ili mogu sve zajedno? :) i dali postoji mogućnost da mi se sve posuši i naše prijateljstvo završi? :O
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ako ju staviš u prozor, trebala bi svakako procvasti. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
chloe777 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 9 |
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Da vidiš, ali ja bi to sve pokidala i zabola nove biljčice u zemlju..a staru bacila.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Da samo ih smjesti negdje u prozor i one će procvasti... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
aaa znači dobro sam napravila, baš sam sad sretna :) evo stiže slika samo da skužim kako :P
|
|
![]() |
|
Da dobro si napravila. Ja sam svoje nedavno orezala i isto posadila, no ako imaš više mjesta ljepše je dok se posadi jedna biljka u teglu, onda se brzo razjača i ljepše izgleda. Ne znam kako tko, ja svoje orezujem svake godine,jer ne želim imati ogromne, ofucane grmove a i kao takve mi neće cvasti. Dok ih orežem smjestim ih u prozor. Obično to orezivanje bude uvjek negdje u 11mj. i onda ih posadim i smjestim u prozor, tu mi ostaju sve do 3-4mj. i stalno cvatu..kasno u ljeto ih opet orežem,uzmem mlade biljke ,a ostatak bacim u kompost...No s obzirom kako one brzo rastu budu opet prevelike do 11mj.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Hvalaaa :) Ja sam svoju kupila kao poklon samoj sebi za useljenje u prvi stan. Na prvi pogled sam se zaljubila u nju, i za 10 kn je bila moja. :) Sada je prošla već cijela godina kako se družimo, i malo mi je neuredna i prestala je cvasti. Čitala sam da mogu odrezati vrhove i tako ju urediti i kolilo vidim vrhovi su se primili. Sad ne znaam dali ih trebam odvojiti ili mogu biti skupa u posudi? Što da napravim da ponovo procvijeta? :)
|
|
![]() |
|
Chloe prije svega Dobrodošla!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Željela bih da se svi vratite na raspravu o ovom divnom cvijetu, jer sam jako mlada i neiskusna u vrtlarenju i trebaju mi Vaši savjeti. vratitee seee :)
|
|
![]() |
|
Fiorella ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Prije nekih dva mjeseca kupila sam kalanchou u jednom trgovačkom centru i bila je lijepa, zdrava, prekrasnih cvijetova i listova. Sada je skoro ocvala a i ne sviđa mi se što vidim. Listovi su se na kraju počeli sušiti, ne znam što da radim. Ne zalijevam ju previše jer čitam da ne treba pretjerivati, nije u pretoploj prostoriji, u blizini je svjetlosti. Slikala sam ju u baš takvom stanju da vidite i kažete gdje griješim. Možda je još uspijem spasiti.
Vaše su stvarno prekrasne ![]() Evo sličice: |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Prekrasne su,Mira drago mi je da si ju našla.
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Free, MiraK...krasne su vam
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Imam i ja nekoliko a ovu, Kalanchoe tubiflora, sam nedavno kupila i jednu veću darivala jednoj dragoj forumašici.
Druga čeka drugu... ![]() Kalanhoe tubiflora ![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
prekrasna je Free... neka bude 1000 x još cvijetova !
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Jednu baš takvu, veliku grčku ljepoticu,
![]() ![]() donila sam od Beline lani, lani je cvala vani cijele godine ! Kad sam je pred zimu unjela, izdužila se jer joj je valjda bilo pretoplo! Ove godine je bila stalno vani na suncu, i izgleda upravo ovako kao Silvestrina !! ![]() A možda sam je sad i urekla pa me uskoro razvesele pupoljci !!! A od lani do sada, od jedne ogromne biljke - imam 6 ogromnih !! I čekam 6 puta više cvjetova !!! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Camellia...divne su 11111....čini mi se kao da joj nisi otkidala odcvjetale grančice....a stvarno je imala cvijeta i cvijeta
Ja bih napravila ovo što ti je belica sajetovala - pregledalakorijen i presadila, skratila cijelu biljku na par centimetara, a žive odrezane grančice pokušala zakorijeniti. Ako je korijen dobar (očisti ako je išta truloga ili ako ima nametnike) nema razloga da ne potjera nove izboje ili iz korijena ili pak iz skraćenih grana (sve to napravi u idući tjedan u utorak)
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
to je Kalanchoe uniflora coral bells
a da joj pokidan i drvenaste grane???....posadim samo zelene...u mješavinu zemlje i perlita...pa u kuću??? ....a jojjjj ŠTA joj se dogodilo??? |
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 28> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |