Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cimbidijum - Cymbidium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Cimbidijum - Cymbidium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 26>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2012 u 20:28
..cvijetići na vidikusmile71

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
arii View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 21:21
hvala...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 20:18
Originalno poslano od člana arii arii napisao:

imam hodnik koji ne grijem,ali tamo je mračno,jedva malo prirodnog svjetla ima...a planiram seliti na proljeće tako da će joj dr god biti bolje...ionako otvaram prozor preko noći pa joj je to bar nešto više razlike u temperaturi...
Sretnosmile73
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
arii View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 19:01
imam hodnik koji ne grijem,ali tamo je mračno,jedva malo prirodnog svjetla ima...a planiram seliti na proljeće tako da će joj dr god biti bolje...ionako otvaram prozor preko noći pa joj je to bar nešto više razlike u temperaturi...
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 04:03
Hvala, hvala i ja jedva čekam cvijetove...
sutra je novi dan
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 00:28

jagoda,čestitke...
bebolina,nažalost prisiljena sam ju držati u dnevnom,jer jedino tam imam dovoljno svijetla...balkonska vrata su preko puta,pa su mi sve biljkice tamo...drugdje nemam di s njima...jedino na balkon di su i bile,ali kako je bilo zahladilo ono jedno vrijeme,ja sam sve unijela u kuću jer me bilo frka za sve...ona je bila na balkonu do prije mj dana,onda sam unijela...a dr god će imati bolje uvijete,sada joj to nažalost nemogu osigurati...valda joj nebu jako škodilo...
Neće cymbu škoditi toplina, samo što od cvijeta neće biti ništa!Nađi mu nekoo bolje (hladnije) mjesto za iduću godinu
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2012 u 00:26
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Da se pohvalim..Moj zeleni cimb ima 5 cvijetnih stapki. Baš me je razveselio. Još je vani i očito mu prija...
BravoooooooClap jedva čekam vidjeti tu ljepotuThumbs%20Up
Na vrh
arii View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2012 u 22:19
jagoda,čestitke...
bebolina,nažalost prisiljena sam ju držati u dnevnom,jer jedino tam imam dovoljno svijetla...balkonska vrata su preko puta,pa su mi sve biljkice tamo...drugdje nemam di s njima...jedino na balkon di su i bile,ali kako je bilo zahladilo ono jedno vrijeme,ja sam sve unijela u kuću jer me bilo frka za sve...ona je bila na balkonu do prije mj dana,onda sam unijela...a dr god će imati bolje uvijete,sada joj to nažalost nemogu osigurati...valda joj nebu jako škodilo...
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2012 u 03:33
Da se pohvalim..Moj zeleni cimb ima 5 cvijetnih stapki. Baš me je razveselio. Još je vani i očito mu prija...
sutra je novi dan
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2012 u 23:53
@ariiClap Nadam se da ga ne držiš u nekom toplom prostoru, on zimi voli temperaturu od10-15 stupnjeva. Na proljeće ga iskuferi Tongue van, negdje gdje ima puno svjetla,ali ga svakako ljeti zaštiti od najjačeg sunca. Redovito ga prihranjuj i zalijevaj ali tek kad se supstrat isuši i ostavi ga vani sve dok temperatura ne padne na oko 5 stupnjeva. S hladnijim danima sve ga manje zalijevaj, tad će izbacit cvjetne stapke.
Cymbidium koji se stalno uzgaja na sobnoj temperaturi, kad on nema razliku temperature između noći i dana, taj cymbne ima obilje zdravih, zelenih listova, a cvijet nikada.
I meni je trebalo dugo vremena dok mu nisam opipala puls, najrađe bi ih bila sve pobacala u kompostTongue ali uspijelo mi je kad sam ih za kaznu jedne zime šutnula u negrijanu sobu i zanemarila. Kad sam nakon dugo vremena svratila vidjeti da li u toj sobi ima života, umjesto "salate" dočekalo me raskošno cvijeće.Thumbs%20Up

Na vrh
arii View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2012 u 20:56
moram biti strpljiva...izvadila sam joj dosta zemlje,a dr mj ću ju presaditi u ono kaj si mi rekla...kak sam zemlju vadila tek se i ispravila malo,odnosno ja sam ju,nije onak na jednu stranu više...a dobila je i gošću nakratko...

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Studeni 2012 u 09:54
Cymbidium je biljka za strpljive, pa prema tome....naoružaj se strpljenjem. Jednom kad joj opipaš puls, imat ćeš cvijeća svake zime, jer dok drugo cvijeće miruje, cymb cvateThumbs%20Up
Na vrh
arii View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2012 u 23:45
žao mi ja šta ću dugo čekati da procvate...to i ciklama su mi jedine cvatuće... sutra ću joj malo zemlje izvaditi...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2012 u 23:39

Slobodno odvadi malo zemlje, otkri bulbe kao što vidiš da su kod naših otkrivene. Ovaj tvoj cymb nema namjeru ove godine cvasti, mlad je još, zato ga možeš presadit bez obzira na godišnje doba, škodit mu neće.

Na vrh
arii View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2012 u 23:31
tnx na linku...a da malo zemlje izvadim van da ne potruli?...dok ju ne presadim...neće joj škodit toliko presađivanja?...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2012 u 23:21

to sve nisam znala...sredim to skoro...mislila sam da joj je dobro tak jer je i prije bila u tim uvijetima,već par god...hvala na informacijama...
Ovdje ćeš naći još interesantnih informacija o uzgoju cymbićaWink
Na vrh
arii View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2012 u 23:20
to sve nisam znala...sredim to skoro...mislila sam da joj je dobro tak jer je i prije bila u tim uvijetima,već par god...hvala na informacijama...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2012 u 23:15
Cymb je sasvim ok, ali ako hoćeš da takav i ostane moraš se malo potruditi. Vidim da je u običnoj zemlji za cvijeće, što baš cymbu ne odgovara, tako da bi bilo dobro da ga presadiš u mješavinu zemlje i kore za orhideje. Drugo, cymbu bulbice moraju biti iznad supstrata, jer u protivnom znaju zatrulit i što je još gore, dobiju gljiviceThumbs%20Down
Na vrh
arii View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2012 u 23:11
evo je i u društvu...

Na vrh
arii View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arii Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Studeni 2012 u 23:06
čini se da je ok...bar ju ja vidim...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.