Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 230231232233234 407> |
Korisnik | |
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ja ću se strpiti do proljeća sa cvijetićima.neću ih forsirati.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Ma krasan je za 5, bravo mali kaktus !
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ajama,ovaj moj je kupljen,uzgojen iz reznice,a sijanci su mi isti kao i tvoji,nek mi samo zimu prežive.
Pinus,hvala,nije kao Bebolinin,ali je moj
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
@Pinus tvoji adeniumi su predivni, svojem sam pincirala vrhove kako bi bio gušći i ne previsok. Stavila sam ga uz staklenu stijenu na pod i prestao je odbacivati listove, nadam se da ce takav i prezimit. Inace redovito citam sve vase postove i trudim se sto vise toga zapamtiti, zato hvala svima na podjeljenom iskustvu
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@Pinus, lijepo ti je društvance adeniuma
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus...i slikom i rječju lijepo nam prenosiš iskustva o uzgoju adeniuma
mali kaktus....bravo za drugi krasan cvjetak
|
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Molim vas za pomoć,. S mojim adeniumima je sve bilo ok i danas primjetim kako im je mekani ovaj donji dio što je u supstratu...kao da trune. Možda sam ih previše zalila, mada ih ne zaljevam često. Ne znam šta da radim, a nemam sada vremena čitati postove iz početka. Evo kao to otprilike izgleda
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
uffffff ne valja mi prva slika, ali vi znalci sigurno znate o čemu se radi.....
|
|
Lipik
|
|
![]() |
|
a ovi su za sada ok, stabljika im je tvrda, nadam se da neće i oni omlitaviti
![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ljiljus nisam stručnjak, ali dok ti se oni ne javi povadi ih iz supstrata i pregledaj.ako ima trulog poskidaj i ostavi da se osuši.već će ti se netko javiti tko zna šta dalje
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
ako se vratiš unatrag par stranica pronaći ćeš slike gdje sam imala isti problem. počeo je trunuti korijen. pod hitno ga izvadi van iz supstrata, očisti korijen od moguće truleži, stavi ga u nešto protiv gljivica i ostavi da se dobro posuši rana koja će nastati ukoliko ima truleži i kad ju očistiš taj dio se treba posušiti i tek nakon par dana, kada ran azacijeli, onda ponovo posadi u sterilan supstrat.
Možda ti se netko još javi, ali uglavnom to je postupak. Sretno.
|
|
![]() |
|
ajama, moon hvala vam puno!
![]() ![]() |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Vrijedi pokušat s adeniumom, baš kako cure tipkaju, ali mislim da je ovaj gotov! |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
prekrasno ih je za vidjeti
|
|
![]() |
|
Ovi se bude nakon punih dva mjeseca mirovanja
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Evo kako neki uzgajivači, rekla bih umjetnici, podižu iz teglica svoje mega adeniume.
Prvo ih okače negdje u sjeni i orežu višak korijenčića...
a onda ih nakon tjedan dana posade u novi supstrat, ali veći dio korijena ostaje iznad zemlje. Mi smo još uvijek skloni podizati za samo poneki cm.
Ono što je još interesantnije na gornjoj slici, je da e uzgajivać takav coudex dobio kod adeniuma uzgojenog iz reznice.
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 230231232233234 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |