Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 235236237238239 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 22:48
Da draga vjagoda, to je jedan od kultivara uvezenih s tajlanda. Nadam se da ću ga spasit, ima dosta zdravog tkiva,a i cijepila sam tri malca, pa šta bude.
Žao mi je za tvog maleckog, ali ipak pokušaj s rezanjem bolesnog dijela. To što nema bočnih korijenčića kao što ima moj, nije bitno, samo nek zaraste...korijenčić će već narasti.
Ovaj moj je jedini imao bočno korijenje, ma baš kao da sam znala da će mu trebat kao slamka spasaStern%20Smile
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 22:51
Ovo je žućoThumbs%20Up propisno označenSmile

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 23:31
Čitala sam neke davnašnje postove, pa svi su prihranjivali adeniume preko zime, rekli su da se samo debljaju, a ne rastu u visinu ? 
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2012 u 00:00
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Čitala sam neke davnašnje postove, pa svi su prihranjivali adeniume preko zime, rekli su da se samo debljaju, a ne rastu u visinu ? 
Odluka je na tebi!
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2012 u 00:11
Ja sam svoje dans ipak malo nhranila, ali samo malo !
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2012 u 18:06
Glikica, mislim da je riječ o gnojenju po zimi za klijance na prethodnim postovima ne i za veće. Nemoj me uzimat za riječ al čini mi se tako   
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2012 u 19:54
Vrlo poučnoThumbs%20Up

Ovako izgledaju presađeni malci

Gdje nabaviti ovakve zdjelice?

Ovako nešto bi nam trebao biti ciljTongue

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2012 u 21:36
Ovo su baš krasni primjerci, eeee da mi je tako nešto postići !
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2012 u 23:25
u ovakvim zdjelicama sada prodaju božićnu pšenicu
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2012 u 23:38
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

u ovakvim zdjelicama sada prodaju božićnu pšenicu
Znam, samo te su mi premale. Dobresu za malce, ali za moje velike ljepotane bi trebale biti puno veće i dublje, jer korijena je puna teglica. Od terakote nisam našla, ali razmišljam o onim teglicama u kojima prodaju krizanteme. Proizvodi ih jedna firma iz pazina, samo što je minimum za prodaju 50 kom.
To je to link
Ili to
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2012 u 23:41

Ovo su baš krasni primjerci, eeee da mi je tako nešto postići !
Teško je to postić u našim uvijetimaEmbarrasseda o supstratu u kojim ih sade, bolje da ni ne razmišljam. Dead
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2012 u 19:52
bebolina....super slikovno prikaz....cvijetnjake....eto, ja sam ti već rekla gdje ih ima (u mbm-u: terakota, široka i plića= cca 16 /17 kn, s rupom na sredini; također ima i bijelih i crnih  - koji su se inače prodavali za Svisvete, široki i plići, bez rupe, to bi se moralo samostalno odraditi, sad točno koli je materijal- ne znam i oni su nešto skuplji; potom vidjela sam i krasne cvijetnjake koji se uzimaju za bonsai i oni su također skuplji nisam baš zapamtila koliko su)
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Prosinac 2012 u 23:51
@moon, ovaj slikoviti prikaz je odličan, samo kad pročitaš u koji supstrat ih oni sadeDead bljuv, bljuv Nama bi u startu od toga gecrk...
Cvijetnjake sam potražila u mbm Poreč, tamo nema, tamo je izbor 0 bodova. Morat ću potegnut do Rijeke, možda padne i jedna trač partija uz kavicuThumbs%20Up
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2012 u 12:38
Bebolina, a šta misliš o tome da si sama napraviš posude od celu- betona ? To uopće nije problem, a ne košta skoro ništa, osim malo vremena.
Inače, naši bonsaisti prave takve posude, prekrasne su.
I neke naše cure sa CIF-a su pravile takve posude, i to vrlo uspješno.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2012 u 12:41
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2012 u 22:16

Bebolina, a šta misliš o tome da si sama napraviš posude od celu- betona ? To uopće nije problem, a ne košta skoro ništa, osim malo vremena.
Inače, naši bonsaisti prave takve posude, prekrasne su.
I neke naše cure sa CIF-a su pravile takve posude, i to vrlo uspješno.
Problem je moj kronični nedostatak vremenaLOL 
Ideja je odličnaClap
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2012 u 22:20
Napredan dečkoThumbs%20Up

prije nešto više od mjesec dana dobili folijarnu prihranuThumbs%20Up

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Prosinac 2012 u 06:35
Nedavno sam dobila adresu čovjeka koji mi može napraviti glinene teglice za cvijeće po narudžbi, ali ga još nisam kontaktirala. Budem nakon praznika pa vam javim "rezultate pregovora". Smile
Bebolina, napredni dečko je pravi bilder! Clap
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Prosinac 2012 u 09:41
Ovakvih plitkih glinenih tegli imaš u svakom vrtnom centru ja sam svoju kupila u Obi-ju a imaš i u MBM-u.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Prosinac 2012 u 22:15
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

@moon, ovaj slikoviti prikaz je odličan, samo kad pročitaš u koji supstrat ih oni sadeDead bljuv, bljuv Nama bi u startu od toga gecrk...
Cvijetnjake sam potražila u mbm Poreč, tamo nema, tamo je izbor 0 bodova. Morat ću potegnut do Rijeke, možda padne i jedna trač partija uz kavicuThumbs%20Up

Sa zadovoljstvom smile126
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 235236237238239 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,516 sekundi.