Anđeoske trublje - brugmansije |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5556575859 80> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Rasadit ću lako ja njih na proljeće, posađeni su u mješavinu zemlje s puuunooo perlita. Samo ću ih potopit u kantu s vodom,
korijenje će se samo rapetljat
![]() Nisam imala sreće s reznicom Grand Marnier, sve ostalo je kako vidiš odlično
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Nadoknadit ćemo to sljedeće godine ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Wow damice se dobro drže
![]() |
|
![]() |
|
![]() Nije im pretoplo, a i svjetla imaju sasvim dovoljno, kad im dođe vrijeme za selidbu u dvoriše...samo će nastavit gdje su stale
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Jako sam nestrpljiva, jer znam da šta god dotakneš mora bujno cvjetati.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() @makk, a vidi ti ovu brugmansiju, ona je cijelu zimu na pokrivenoj verandi, unesem je samo na kratko da bih je malo, ali samo malo zalila. E sad pitanje, da li da je na proljeće presadim, ili da je ostavim u zemlji u kojoj je provela prošlo ljeto?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Bebolina, Brugmansie bi trebalo svako proljeće presaditi u ca. 3cm veću saksiju od postojeće. Ni u kom slučaju ih ne treba saditi u puno veće saksije (tu se obično pravi greška). Ne vidim je li saksija od plastike ili je terakota. U svakom slučaju plastične saksije su bolje.
|
|
![]() |
|
Kod mene više minusa nema
![]() @makk, jedno pitanjce, obzirom da imaš veliko iskustvo s brugmansijama, da li da ih pošpricam i zalijem sistematičnim insekticidom ili bolje ne? One na sebe pokupe sve uši i grinje da je milina, pa se pitam da li da ih zaštitim na vrijeme ili da to uvijek bude samo vatrogasna mjera? Napominjem da su tijekom zime sve dobile bijelo ulje s dodatkom akaricida i tako dva X.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Hm o mom iskustvu se može raspravljati, ali ovako....
Ja sam svoje pošpricala prije unošenja u podrum i do iznošenje (do maja) ne dobivaju nikakvu zaštitu, osim u slučaju da primjetim neke promjene na biljkama. Neće im štetiti da ih opet radi sigurnosti pošpricaš...znam da želiš ovaj odgovor ![]() Kako ti zavidim na tome da ćeš ih uskoro iznijeti vani. Kod nas tek sad najavljuju pravu zimu. Sljedećih dana bi trebalo biti -10°C. |
|
![]() |
|
Sasvim je drugačiji pristup biljkama kod mene na tako blagoj klimi, u odnosu na onaj pristup kod tebe i svugdje gdje su zimi opaki minusi.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Bebolina,možda bi bilo bolje da ne stavljaš perlit brugamnsijama.To su biljke koje obožavaju vodu,pa samim time bolje je kada je zemlja malo "jača"..Treba imati zemlju koja će držati vodu,pogotovo na tvojoj klimi..Kod mene su najbolje uspijevale one sa malo "težom" zemljom kao i one u bašti direkt zakopane..Samo,nemam ja sreću da imam klimu poput tvoje,pa ih svake godine moram vaditi i spremati na zimovanje
![]() |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
@alisa, hvala ti na ovom komentaru
![]() ![]() Hvala
|
|
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Kan ti je jako jeftino gnojivo u odnosu na osmocote a brugmansije su lude za njim.One saksije zalijevam tako što u kantu za zalijevanje koja je zapremine 10l,stavim 1 supenu kašiku kan gnojiva.One direkt zakopane u baštu,gnojim sa većom količinom u odnosu na one u saksijama.Ja stavim skoro cjelu šaku oko biljke za vrijeme kiša ili prije zalijevanja.Ne direkt uz biljku,malo odmaknem par cm da ne bi slučajno spržila biljku.Možeš malo ukopati oko nje gnojiva a možeš samo baciti oko biljke..Vidjet ćeš cvjetat će kao lude..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Hvala draga
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ja preselila svoje Acnistise iz podruma u stan.....Veliki nema listića, ali ima 2 čahurice s sjemenom. Prošlo ljeto su sve čahurice otpale, pa više nisam ni obraćala pažnju i baš me lijepo iznenadio.
I danas slikajući čahuru vidim na drugoj manjoj biljci već se pojavili pupovi ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Znači ti svoje ne moraš ni unositi preko zime, blago tebi. Ja ne znam dokle ću izdržati tj. dokle će trpiti moji muškarci unošenje svake jeseni i iznošenje svakog proljeća. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5556575859 80> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |