Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trublje - brugmansije
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trublje - brugmansije

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 80>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2013 u 15:03
Bebolina,možda bi bilo bolje da ne stavljaš perlit brugamnsijama.To su biljke koje obožavaju vodu,pa samim time bolje je kada je zemlja malo "jača"..Treba imati zemlju koja će držati vodu,pogotovo na tvojoj klimi..Kod mene  su najbolje uspijevale one sa malo "težom" zemljom kao  i one u bašti direkt zakopane..Samo,nemam ja sreću da imam klimu poput tvoje,pa ih svake godine moram vaditi  i spremati na zimovanje Unhappy Ipak,zemlja baštenska,pjeska i malo humusa pokazala se kao odlična kombinacija za  brugmansije.Ja svoje  gnojim Kan đubrivom ali  imam i osmocote,njime sam ruže gnojila i svašta nešto.Jako dobro gnojivo..Meni se kan pokazao kao najbolji,a  za njega sam saznala na netu,iz iskustva drugih brugmansoljubaca :D
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2013 u 00:55
Sasvim je drugačiji pristup biljkama kod mene na tako blagoj klimi, u odnosu na onaj pristup kod tebe i svugdje gdje su zimi opaki minusi. smile66
I kod mene će još biti hladnijih dana, pogotovo noći, ali baš nekim se velikim minusima ne nadam. Ako bude bure i jako hladnog vjetra, bugice će svakako biti zaštićene, ali na otvoreno idu već početkom ožujka kao i sve ostale osjetljive biljčice. Lani sam ih po prvi put imala u svom dvorištu, stvarno su se pokazale u punom sjaju, sve su obilno cvjetale do kasne jeseni, baš sam se zato odlučila na nove ljepotice s kojima ću se dugoročno družitiThumbs%20Up
@makk, hvala tismile79
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2013 u 00:14
Hm o mom iskustvu se može raspravljati, ali ovako....
Ja sam svoje pošpricala prije unošenja u podrum i do iznošenje (do maja) ne dobivaju nikakvu zaštitu, osim u slučaju da primjetim neke promjene na biljkama.
Neće im štetiti da ih opet radi sigurnosti pošpricaš...znam da želiš ovaj odgovor
Kako ti zavidim na tome da ćeš ih uskoro iznijeti vani. Kod nas tek sad najavljuju pravu zimu. Sljedećih dana bi trebalo biti -10°C.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2013 u 23:41
Kod mene više minusa nemaThumbs%20Up brugmansije sutra idu na presađivane i pomalo na privikavanje vanjskim uvijetima. Sve idu u plastične saksije s bogatom zemljom za cvijeće u koju sam dodala puno perlita i granule sporo otpuštajućeg gnojiva (osmocote) Neke sam iz radoznalosti izvukla iz saksija samo da bi im provjerila korijen, baš su me ugodno iznenadile, fino su kod mene prezimile, lijep korijen su razvile.
@makk, jedno pitanjce, obzirom da imaš veliko iskustvo s brugmansijama, da li da ih pošpricam i zalijem sistematičnim insekticidom ili bolje ne? One na sebe pokupe sve uši i grinje da je milina, pa se pitam da li da ih zaštitim na vrijeme ili da to uvijek bude samo vatrogasna mjera? Napominjem da su tijekom zime sve dobile bijelo ulje s dodatkom akaricida i tako dva X.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Siječanj 2013 u 15:50
Bebolina, Brugmansie bi trebalo svako proljeće presaditi u ca. 3cm veću saksiju od postojeće. Ni u kom slučaju ih ne treba saditi u puno veće saksije (tu se obično pravi greška). Ne vidim je li saksija od plastike ili je terakota. U svakom slučaju plastične saksije su bolje.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Siječanj 2013 u 14:56
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Jako sam nestrpljiva, jer znam da šta god dotakneš mora bujno cvjetati.
HahahahaLOLTongue baš zato ne uzgajam salatuLOL (šala malaHeart)
@makk, a vidi ti ovu brugmansiju, ona je cijelu zimu na pokrivenoj verandi, unesem je samo na kratko da bih je malo, ali samo malo zalila. E sad pitanje, da li da je na proljeće presadim, ili da je ostavim u zemlji u kojoj je provela prošlo ljeto?

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2012 u 19:24
Jako sam nestrpljiva, jer znam da šta god dotakneš mora bujno cvjetati.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2012 u 19:05

Wow damice se dobro drže , a vidim u sredini i gospodin Acnistus Australis takođe.

Jako se dobro držeThumbs%20Up društvo je za +5!
Nije im pretoplo, a i svjetla imaju sasvim dovoljno, kad im dođe vrijeme za selidbu u dvoriše...samo će nastavit gdje su staleWink 
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2012 u 18:53
Wow damice se dobro drže , a vidim u sredini i gospodin Acnistus Australis takođe.

(")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Prosinac 2012 u 17:51
Damice u podrumskom prostoruWink

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 22:26

Nadoknadit ćemo to sljedeće godine
Yeeeeeeeessssmile213
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 22:25
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Znam, znam da si ovo strpljivo čekalaLOLTongue
Rasadit ću lako ja njih na proljeće, posađeni su u mješavinu zemlje s puuunooo perlita. Samo ću ih potopit u kantu s vodom,
korijenje će se samo rapetljatTongue
Nisam imala sreće s reznicom Grand Marnier, sve ostalo je kako vidiš odličnoWink

Nadoknadit ćemo to sljedeće godine
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 22:18
Originalno poslano od člana alisa alisa napisao:

Od kupatila sam napravila  plastenikLOL
Ovo mi je jako poznatoLOLLOLTongue
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 22:17

ovo sam čekala.
Bravo, bilo bi jednostavnije da si ih odmah posebno posadila, ali poznavajući tebe ipak će to na kraju biti super.
Znam, znam da si ovo strpljivo čekalaLOLTongue
Rasadit ću lako ja njih na proljeće, posađeni su u mješavinu zemlje s puuunooo perlita. Samo ću ih potopit u kantu s vodom,
 korijenje će se samo rapetljatTongue
Nisam imala sreće s reznicom Grand Marnier, sve ostalo je kako vidiš odličnoWink
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 21:16
Vrlo rado Alisa
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 21:04

Od sad ti šaljem svoje reznice, a kad ih ožiliš šalješ mi ih nazad važi??
Zima nije pravo vrijeme za zelene reznice, ali sve je to opet lutrija. Ja sam ožilila zelenu Sanguineu, a propale su mi 4 reznice crvenog Acnistusa .

Samo ti spakuj sebe i te reznice pa ćemo skupa žiliti,duga zima pred nama,a kupatilo lijepo,toplo i svijetloLOL

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 20:50
Od sad ti šaljem svoje reznice, a kad ih ožiliš šalješ mi ih nazad važi??
Zima nije pravo vrijeme za zelene reznice, ali sve je to opet lutrija. Ja sam ožilila zelenu Sanguineu, a propale su mi 4 reznice crvenog Acnistusa .
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 20:46
Ja stvarno nikada najlon nisam stavljala a žilila sam ih u svako doba.Mislim na one sa običnim cvjetom.One od tebe što sam dobila još davnooo isto sam ožilila u vodi,ali onda je već ljeto bilo pa im je i to pasalo.One sa kafe naše bile su mlade većinom i iscrpljene od puta,ali sam ih ožilila bez najlona u zemlji..Ali,kada je zima uvijek ih držim na toplom  sunčanom i vlažnom mjestu.Od kupatila sam napravila  plastenikLOL
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 20:39
Brugmansie s jednostavnim cvijetom su jednostavnije za ožiljavanje od novih hibrida. Čak je i neke drvenaste reznice od hibrida teško ožiliti. Meni su od reznica koje sam vam ovdje pokazala 3 reznice Engelsglöckchen sagnjile.
Znala sam da je "teška", ali sam ipak mislila da ću ja to uspjeti. Sad znam da sam je trebala posaditi.
...i u ovo vrijeme je najlon za hibride obavezan.
     (")
    (\|/)
   __L_
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Prosinac 2012 u 20:14
Ja na svoje nikada nisam stavljala najlon.Mogu one da se ožile i bez najlona samo mlade reznice traže toplije uslove nego one drvenastije.Drvenaste se u vodi vrlo brzo ožile.Ja sam stavila reznicu bijele brugmansije u vodu,iako je bila mlada pustila je žile vrlo brzo.Baš me obradovala jer mi je bijela propala.

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 80>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.