Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 237238239240241 407> |
Korisnik | ||
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Prekrasan je
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
|
Pinus pa ti ga za usi vuces
![]() ![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
@Pinus
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Moj veliki nije preživio
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
baby baš mi je žao tvojega velikog.
ja sam ovih dana doživjela šok kad sam pregledavala moje ljubimce.svi su bili u dobrom stanju,ali trojici caudex mekan.odmah sam ih izvadila i bilo je sve u redu,ali su im žile bile po dnu posude.korjen je dubok kao repa.sve okolne sitne žilice sam im odrezala.posipala cimetom,žile malo skratila i podigla ih.posadila sam ih u isti supstrat u kojem su bili,jer sad nemam drugi.danas sam ih polila i mislim da su to sve dobro podnijeli.sad se molim bogu da bude sve dobro.
fotić mi nije kod kuće pa vam ne mogu pokazati,ali mislim da sam to propisno uradila.
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Moji svi odbacili lišće ali svi su čvrsti ali ima jedna nevoja velikog mi srušila maca pitar otišo u sto komada a on se nije polomio i posadila da odmah ponovo u istu zemlju ali nisam zalila, čekam jutro pa će dobiti malo vode nadam se da će preživjeti , ovo s lišćem je valjda zato što su u negrijanom prostoru ali imaju sunca dosta kad ga ima , nadam se da će preživjeti
|
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
@ajo, da si mu skratila taj korijen kao repa, umjesto sitnog, bočnog korijenja, bilo bi bolje, ali ok, dobro je i tako.
Držim mu palčeve
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Da sam ljubitelja adeniuma, to već svi na ovom forumu znate, ali da sam toliko zagrizla naučiti o njihovom uzgoju i proširiti svoje znanje, s time vam se moram pohvaliti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dakle, ja u ovako "čistoj" vodi ne bih ni grablje oprala
![]() Dalje
![]() Odgovor
![]() Kako valjda misle da sam potencijalni kupac njihovih biljaka
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Da,baš molimo Boga da prezime,bdijemo nad njima kao nad nedonoščadi.
Moji su za sad u redu,samo mi je jedan mali odbacio lišće,ostali nisu,izgledaju dobro,valjda im molitve pomažu.
![]() ![]() ![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
bebolina, baš si me nasmijala! i mali kaktus sa repom!
|
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Ma listovi su počeli odpadati u dnevnom gdje je temp oko 23 C dnevni ima sunca naravno ali onda bi ih morala stalno seliti iz prozora na prozor, a mene nema kući, do 16 h i onda više sunca i nema. Premješteni su u prostoriju na prozor gdje temp ne pda ispod 12C i to kad su vani bili minusi , recimo sve ove krasne dane temp je bila oko 19C a i na prozoru imaju punoviše sunca jer je to na katu i ništa ne smeta. Međutim ja mislim da sam ih kasno obrezala da bih dobila više grana sada imaju dosta malih listića pa se nadam ako prežive da če se razgranati ali otom potom treba pregurati zimu. Ajme meni gledajući ovj tvoj post čini mi se da mi previše ih tetošimo , te pravu zemlju, te mlačna vodica za zaljevanje, te sunce , ma što sve ne a oni peru u blatu a mi dezinficiramo i skalper kojim ih režemo, trebamo i mi kao spartanci svoju djecu na snijeg pa tko preživi živjet će 100 g.
![]() |
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
bebolina...ovo je nevjerojatno, očito mi pretjeujemo kako reče aralija.
Poo ovome bi se dalo zaključiti da bi adeniumi preko zime trebali biti izvan supstrata, a naravno prije toga oprani u nekoj "čistoj" rijeci
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Bebolina....gledam i ne vjerujem
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
|
I ja sam došla da se požalim kako mi je riknuo jedan mladi adenium ,onda sam se ismijala ovim slikama i zaboravila na brigu.Ovi prodavači su posebna pjesma :D Ljudi od biZmisa
![]() |
||
Jupiiiiiiiiiii
|
||
![]() |
||
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
|
Meni je dirljivo koliko se trude misleći da si ti kupac. Možda sam ja malo osjetljiva na ljude iz Afrike i Azije, pa me svašta nešto rastuži
![]() |
||
![]() |
||
|
E da se nadovežem na temu o tajlanđanima,njima to raste u prirodi što znači klima odgovara a nama prodaju kao oni se trude i trude to uzgojiti, mi jadini se trudimo (čast izuzetcim) i opet propadaju, da mi je njih vidjeti kako bi ih uzgojili kod nas. Hladno, kišno bez sunca i sl. E da ih ja vidim u takvim uvjetim bili se slavodobitno šepurili s tim pustim depiliranim korjenjem ili bi kao i mi trčali po prozorima za zrakama sunca , budimo realni (rekao je KIZO ) ne bi uspjeli mi smo BOLJI
![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 237238239240241 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |