Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 41> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zbilja su prekrasni, ali kod mene nikako, nešto stalo radim krivo i nikad ga nisam uspjela uzgojiti, a niti sačuvati. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
moj je ove godine imao hormonski poremečaj.najprije je imao lani za božić samo 2 cvijetića na jednoj grani,onda je za uskrs imao par cvijetića,a u kolovozu još 10-tak.za ovaj božić je uginuo i to bez ikakvih naznaka.nisam stigla ni upelcati.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
ooo jagoda divni su
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
O da, jagoda, kolekcija ti je impozantna. Kod ovih kupovnih uopće se ne može baš odrediti vrijeme cvatnja, no ovi starinski su besprijekorni, oni točno znaju kad trebaju cvjetati. Sad kod mame sam se divila njenom božićnjaku, naravno starinskom punom pupova koji samo što se nisu otvorili, a i izgled mu je zavisno lijep, divni zeleni i nimalo oštećeni listovi. Ona ga od proljeće do kasne jeseni drži vani gdje ga malo okupa jutarnje sunce, a potom je cijelo vrijeme u hladu. |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
GLIKICA, MOON, SHUMY hvala na pohvalama..Svi ovi što su na slikama završili su sa cvjetanjem. Sad je na redu onaj veliki starinski koji je pun pupova. Na akciji sam kupila još dva mala u bojama koje nisam imala, tako da sad imam zavidnu kolekciju...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
jagoda..ne znam koji je ljepši od kojega
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Jagoda, ne znam koji je ljepši.
Inače, hvala ti na ponudi, dogovorit ćemo se na proljeće za pelcere. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Prelijepo, što drugo reći.....
|
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Lijepi su vam zygosi. Ja ih volim jer cvjetaju kad ostalo cvijeće prestaje. Moji su ove godine dosta lijepi i rascvjetani.Neki skoro i prolaze, a oni starinski tek će cvjetati...Glikice ako nemaš ni jedan poslati ću ti pelcere od mojih koji su više razgranati, pa će ti cvjetati iduće godine...
Evo malo mojih. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
krasno, krasno, krasno
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Evo da i ja pokažem par mojih!
![]() ![]() ![]() ovaj još ne mrda! ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ma imala sam ih ja prije, pa mi baš i nisu uspjevali i odustala sam.
Pokušat ću još jednom, sad ih ima u prodaji. |
|
|
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Glikice, to možeš učiniti - samo jednom. Onda treba ovaj kaktus očuvati u toku godine (ljetnje suše......i ostalo) da bi opet na zimu imala obilje lijepih cvjetova! |
|
|
|
![]() |
|
Gledam ove divne biljke po ne znam koji puta i divim se , svi su prelijepi. I sad sam ljuta sama na sebe što ih ja nemam !!!
Moram to pod hitno ispraviti ( što znači-u kupovinu). |
|
|
|
![]() |
|
Moon, hvala u ime svih nas, ovaj kaktus je nešto posebno u domu kada se u ovo doba godine okiti cvjetovima - kao da zaziva Božić po kojemu je i dobio ime....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
krasni su vam
|
|
![]() |
|
Zygocactus (Schlumbergera truncata; syn. Zygocactus truncatus) je omiljeni kaktus u ovo predbožićno vrijeme. Ovaj moj je lani cvao početkom 11. mjeseca a sada "just in time....", šteta je da ga skoro ni ne vidim osim na vikende (!?):
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav...........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Prekrasni svi božićnjaci, sve ljepši od ljepšeg.....zanimljivo, ja ih nemam niti jednog.
|
|
|
|
![]() |
|
Ivany ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 347 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |