Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj raj na zemlji
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj raj na zemlji

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7879808182 108>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 3,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2021
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2013 u 16:58
Još malo pa ovako:

U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2013 u 08:51
Bucka ,kako si prošla na granici s biljkama.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2013 u 08:47
Bucka,kada dobijem tuljke iz Bauhausa probat ću otići ja u Reisnerovu da im pokažem što tražim,možda uspijem.Javit ću vam.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2013 u 08:45
Bebolina baš ti hvala na informaciji,jedino moram pronaći nekoga da se odšeta do Bauhausa :).Obišla sam cijeli Osijek i okolicu i kod nas to nema,ali sada ću se snaći.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2013 u 08:21
Više je OSica zainteresirana za tuljke nego ja. Ja sam svoje biljčice istrenirala godinama da se moraju snalaziti same. U kalićima držim uglavnom razne mesnatice, dobro ih zalijem prije odlaska, i one to dobro podnose. Vanjsko cvijeće ionako ne mogu puno zalijevati jer mi je cisterna samo 3000 litara. Prema najnovijim informacijama vodovod će nam konačno priključiti na ljeto ove godine (s obzirom da nas tako navlače iz godine u godinu, informaciju ne uzimam zdravo za gotovo). Tuljci su mi super, ali bi ih trebala previše. Imam nekih 30-40 kalića koji su mi vani. Pa sad.....Neka se oni meni i dalje bore za život.
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 23:31
Originalno poslano od člana bucka123 bucka123 napisao:

S obzirom da ste jako, kao i ja, zainteresirane za te glinene nastavke, palo mi je na pamet da pitamo nekog grnčara bi li nam on to napravio, naravno i uz koju cijenu. U Osijeku je to u Reisnerovoj ulici, vrlo blizu medičara Blažekovića. A u Baranji u Suzi, Sanja tebi uz put za Batinu, Asztalos. Nećemo ništa izgubiti ako pitamo. A mislim da sam te tuljke vidjela i u Mohaču, u njihovom prekrasnom vrtnom centru gdje sam kupila veliku većinu svojih cvjetnica i keramičkih kaljeva.

Vidim da ste u potrazi za glinenim tuljcima, e pa drage moje cureEmbarrassed toga ima u bauhausu, a cijena nije ni približno tolika. Ja sam ih nabavila prije mjesec i pola, u paketu je 3 komada a cijena ispod 100,00 kn. Ti tuljci mogu ići na boce s vodom , a isto tako mogu se spojit na kantu vode putem cijevćica koje su zajedno s tuljcima u pakovanju. Može se pored biljke upiknuti tuljak i cijevćicu ugurat u veću posudu s vodom, idealno za duža izbijanja iz kućeLOL
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bucka123 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 665
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bucka123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 22:51
Originalno poslano od člana OSica OSica napisao:

Sanja,nije mi problem kod kuće,MM polijeva redovito kada me nema.Ali na selu mi je problem ako nisam u mogućnosti otići tri četiri dana bude zlo.Danas sam opet gledala Vrtlaricu i vidjela kod nje te glinene nastavke za plastične boce i mislim da je to dobro,samo ih treba pronaći.U Višnjevcu imaju ali je to po meni za sobne biljke i jedan je 115,00 kn,malo previše.Možda da probamo napraviti same,probat ću nešto.

S obzirom da ste jako, kao i ja, zainteresirane za te glinene nastavke, palo mi je na pamet da pitamo nekog grnčara bi li nam on to napravio, naravno i uz koju cijenu. U Osijeku je to u Reisnerovoj ulici, vrlo blizu medičara Blažekovića. A u Baranji u Suzi, Sanja tebi uz put za Batinu, Asztalos. Nećemo ništa izgubiti ako pitamo. A mislim da sam te tuljke vidjela i u Mohaču, u njihovom prekrasnom vrtnom centru gdje sam kupila veliku većinu svojih cvjetnica i keramičkih kaljeva.

Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.    
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 10:01
Da, a tek lukovica. U Emmezeti je prije bila divna ponuda sjemena i posebno lukovica. Tolika je bila ponuda da sam stajala po sat vremena ispred polica i smišljala što ću. Na žalost taj su odjel u potpunosti ukinuli. U Pevecu također. U zadnje vrijeme viđam sve isto i to u ne baš prevelikim količinama.Eto, prošle jeseni sam u Pevecu uspjela naći lukovice tulipana Rococo. Ništa drugo me nije uspjelo privući.A to stvarno znaći da nije bilo ničega, jer ja rijetko kojem cvijetu mogu odoljeti.
Na vrh
KARMEN View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje KARMEN Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 09:53
Meni se čini da je općenito ponuda sjemenja opala, nekada je bilo puno lijepih i raznovrsnih da se nisam mogla odlučiti što bih radije kupila a sada samo nekoliko vrsta i svuda isto.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 09:45
Može Karmen. Ili mi javi gdje ima, pa ću ja pohitati. Ja vrebam na sve strane, ali nikako da ga ulovim. Volim slak. Prošle godine sam posijala ljubičasti...nećeš povjerovat, izašao mi je samo 1, i taj je imao samo nekoliko cvjetova. No dobro, skupila sam barem nekoliko sjemenkica, pa će ove godine valjda biti bolje. Plavi nikako ne uspijevam naći.
Da, i ja uvijek mislim: rano je, rano je.....a onda kada obiđem trgovine nađem samo još nekoliko vrećica sjemena. Ove godine ću drugačije.
Na vrh
KARMEN View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje KARMEN Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 09:41
Lijepo si se ponovila. Moram i ja malo krenuti u nabavku. Još mi u dvorištu ima snijega pa sve mislim rano je. Ako negdje naiđem na plavi slak kupim ti.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 09:27
To sam i ja mislila učiniti.
Na vrh
bucka123 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bucka123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 09:25

Sanja, hvala na iscrpnom odgovoru. Pokušat ću dio posijati u posudice, a dio izravno na gredice, pa ću vidjeti.
Nemoj hodati ispred mene,možda te neću moći pratiti. Nemoj hodati iza mene, možda te neću znati voditi.Samo hodaj pokraj mene i budi mi prijatelj.    
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 09:19
Bucka, ja ih do sada nisam nikada ni imala u vrtu.Iskreno rečeno, nisam do sada imala vremena da lukovice vadim svake godine, pa ih nisam do sada ni stavljala.Još uvijek radimo oko kuće, pa se cvijeće mora često snalaziti sama. Ove godine ću ih pokušati posijati. Mogu ti samo reći što piše na vrećici, a to je:

Georgina dalija (Dahlia pinnata):
sjetva na otvorenom: 3. i 4. mj.
ili sjetva u zaštićeni prostor: 3. i 4. mj.
cvatnja 5. do 9. mjesec

Dalija Top Choice
Sjeta na gredicu: 3.-6. mj.
ne sije se direkto na otvoreno
Presađivanje: 4.-6. mjesec
Razmak: 30 cm
Berba: 6.-10. mjesec

Malo su škrti sa informacijama.
Na vrh
bucka123 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bucka123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 09:11

Sanja kakva su tvoja iskustva sa sjetvom dalija iz sjemena. Do sada sam ih kupovala samo s gomoljem i bila sam zadovoljna, ali ih preko zime nisam nikako uspjela sačuvati. Uvijek su se presušili. Ove dalije iz sjemena su mi baš lijepe. Pokušat ću svakako, ali me zanima i tvoje iskustvo. Da li ih siješ izravno u zemlju, ili ih ranije posiješ u posudice, pa ih naknadno presađuješ.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 09:05
Ja sam potražila na internetu odmah nakon naše kavice i zaključila da to izgleda baš zgodno. Uživat će on kod mene.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2013 u 23:02
To se zove Lab-lab, krasan je i jako bujan, brzo naraste i prekrije mnoge neugledne površine.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2013 u 22:51
Glikica,je li to ukrasni grah
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2013 u 22:50
ovo ćeš dobiti od mene, to siješ uz neku ogradu:

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Siječanj 2013 u 21:24
Super. Ovo od Semenarne sam uzela u Baumaxu i (mislim) Lijepu Katu. Kadulju i Daliju sam uzela u Kauflandu. One 4 vrećice od ranije u Interšparu. Krenula ja redom...još moram i do Peveca (kada MM bude raspoložen)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7879808182 108>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,500 sekundi.