Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 158159160161162 243>
Korisnik
Poruka
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2013 u 14:43
Originalno poslano od člana Mira K Mira K napisao:

A dali je ovo Aloe Arborescens ?

Prvu alou si mislim dobro id., ali pričekaj da izgubi pjegice prije uporabe gela, ne jedi koru.
Ova druga ti nije arborescens, već ciliaris, barem mislim, ali je i ja upotrebljavam za vanjsku uporabu.
Čekaj da ti se jave pravi znalci, ili vidi malo ovdje.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2013 u 20:04
MiraK...ovi kaktus je neka vrsta mamilarije, no ne znam koja, ali mamilarija je.

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2013 u 05:54
Je točno moje isprike na brzopletom gledanju, ova druga aloa više liči na ciliaris..
belica,zagreb
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2013 u 23:34
Miro,na tom kaktusu su plodovi.Tvoja aloa nije ciliaris,nema te trepavice ukrug oko debla,koje je kod ciliaris tanje od olovke.Tvoja bi mogla biti A.gracilis?
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2013 u 09:22
Ajde znalci pomagajte
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2013 u 13:52
pa coronilla, rekla sam ti Wink

za potvrdu, jesu li listovi ovakvi?

Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 08:57
Hvala ti Natalija,ma  samo si mi potvrdila slikom,hvala tismile79našla sam zove se točno

Coronilla glauca

e sad još da je uspijem zapelcatiWink

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2013 u 20:39
¸trajnica prezimi vani.molim identifikaciju

Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2013 u 22:25
Euphorbia mirsinites i cymbalaria muralis...
From the earth we come to the earth we return in between we garden
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2013 u 00:50
hvala muhle
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 11:16
Je li ovo neka dracena? (klik na sliku)

“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 20:28
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

imam u ponudi      
geum rivale.      ukrasnu travu-chasmatium latifolium, red barun, prosenjak,   potočnica trajnica-brunera,    alpski zvjezdan,    aubrietu žutu iljubičastu.

SlavujVk,imaš li sliku žute aubertie?Prvi put čujem da ima žuta aubertia pa me zanima kako izgleda :)
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 20:46
imaš sliku u slavujevom vrtu na 6. stranici
Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

....
Aubrieta žuta

....

...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto.
Sarah Dunant
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2013 u 23:15
A što bi ovo moglo biti? Ne sjećam se da smo nešto sijali tu gdje raste. Da čupam ili ne?

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 04:48
andina, da nisu na drugoj slici karanfili... turski? listovi me podsjećaju na njih

sjećam se da si spominjala da ste prebacivali zemlju pa da je lako moguće da nešto nikne na drugom mjestu od onog na koje ste sijali
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 09:04
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 09:27
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

andina, da nisu na drugoj slici karanfili... turski? listovi me podsjećaju na njih

sjećam se da si spominjala da ste prebacivali zemlju pa da je lako moguće da nešto nikne na drugom mjestu od onog na koje ste sijali

To bi bilo izvrsno! Hvala, Natalija!smile78
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 11:51
žao mi je što nisi pročitala da je aurinija visoka 40 cm, da je to vrsta gromotulje, da ima koliko sam vidjela dlačice po listovima i 2-3 puta šire listove.
moja biljčica je visoka sa cvjetom jedva 10 cm
...jer u njegovu svijetu nije bilo ničega što bi postojalo u prirodi
a da nije djelom Božjeg bića - i obrnuto.
Sarah Dunant
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 12:35
Slavujk,meni je ličila baš na auriniju,imaš njih više vrsta,ali eto veliš da sam u krivu.Za žutu  aubrietiu nisam čula niti sam vidjela da je ima,pa sam zato pitala,ja ih imam tri, jedna je bijela dvije su ljubičaste jedna svijetla druga tamna.Imala sam i šarenolisnu ali ona mi je iste godine propala.To sam bila dobila pelcer od moje drage prijateljice..Interesuje me ta žuta ako je ima,imaš li tačan latinski naziv da vidim na netu?Volila bih i nju nabaviti  :D  Na netu je nema,ili je ne znam naći.Imaš li ti neki link?
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2013 u 13:33
već sam rekla da sam ju kupila u vrtnom centru i da žena koja ju je odgojila iz sjemena nije znala kako se zove.
čitajuči i tražeči po internetu naišla sam na nju ali gdje......?
ako ove godine na cvjetni sajam u vu dođe ta žena svakako ću opet pitati da pregleda kataloge i pronađe ime biljke koju prodaje

ja nisam sto posto sigurna da to je aubrieta ali dobro znam što nije.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 158159160161162 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.