Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 253254255256257 407> |
Korisnik | |
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vidim sve vise ljudi rade "farme" adeniuma. :-D
Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce se razvijati ovaj s dvije glave. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
nije bila "farma " u planu, nego kako sam postala nestrpljiva, nakon prvog naručivanja (plumeria 2 i e-bay, ukupno 15 sjemenki), ništa nije stizalo i dani su mi bili dugi kao tjedni, pa sam naručila na još par strana.
Ovaj "blizanac" kako kažeš sa dvije glave, su ustvari dvije biljke iz jednog sjemena: dvije glave, dva trupa, i vjerojatno dva korjena. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina...baš mi je žao što imaš peh s pošiljkama.
MermaidDreamer .....koliko malaca...i mene zanima što će biti sa sijamskim blizancima, sigurno će izgledati fantastično... |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() i drugi plod se otvorio. |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@voki, koliko je zdravih sjemenki bilo u obe mahune?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Nisam ih brojao, bilo je dosta šturih semenki, koje nisu narasle, ali mislim da je bilo oko 40-50 u svakom plodu koje su normalno razvijene.
|
|
|
|
![]() |
|
Upravo izbrojah. U prvom plodu 56 semenki koje su normalno razvijene, a iz drugog ploda nisam pokupio još sve semenke.
|
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Super, Voki! Koje je boje bio cvijet? Imaš njegovu sličicu?
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Moji adenimumi se napokon sunčaju. Nadam se da će uskoro potjerati. Za sad se budi pomalo reznica i ovaj prvi na slici na kojeg je slučajno nešto palo pa se probudio. Prvi listić bio bio mu je srce
![]() baš me obradovao. Po zimi su mirovali, nisu uopće rasli, pao je pokoji listić ali ništa strašno. Zalijavnje 2 puta tjedno cijelu zimu i 1 mjesečno blaže gnojivo. Tu su i klinci nikli prije cca mjesec dana, sporo napreduju i tanki su al nadam se da će i oni sad krenut. jedini koji se sam grana. To je onaj Andinin spigani ![]() kosi kojeg sam stalno ispravljala pa ustanovila da je ovak bolji klinci Slikano pojedinačno jer sa pokušala izbjeć prozore od kiše ![]() Kako su vaši? Da li se sunčaju? |
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Bebolina, oni nisu uspjeli
![]() ![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Marsha, lijepi su klinci. Koliko su stari?
A koliko su stari ovi veći? |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Izvrsno su ti napredovali tijekom zime iako kažeš da se nisu micali. Trbuščići su im lijepo zadebljali. A "spigani" je zakon! Vidiš da je poseban!
![]() ![]() I moji se napokon sunčaju, ali mi nisu doma pa ih ne mogu slikati. Doma bedinam listiće. Pokazalo se da verzija s kamenčićima na površini supstrata nije bila dobra jer nisam mogla pratiti vlažnost pa su se neki listići počeli sušiti. Sad ih spašavam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vidite kako se počinje formirati kaudeks?! ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
marsha...krasno izgledaju
![]() andina...inovatorice... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer, klinci su stari cca mjesec dana možda koji dan više a veći su sijani prošle godine od 4 do 6 mjeseca.
Andina, ti si kako moon kaže prava inovatorica ![]() moon, hvala! |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Marsha , hvala na odgovoru.
Andina , ovo s listićima je toliko fascinantno i toliko dosjetljivo, a opet, kao i većina izuma izgleda jednostavno kada se netko (kao ti prije toga dosjeti i prezentira postupak). Još jednom, svaka čast i skidam kapu tvome izumu a listićima želim brzo i kvalitetno stvareanje fascinantnih kaudeksa Moji klijanci se još ne sunčaju. Imam tri seta klijanaca 10.2. (raste im 3 par listića); 20.2. raste im drugi par listića i 2.3. još su sjemenke :). |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 253254255256257 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |