Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Božićni kaktus - Zygocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Božićni kaktus - Zygocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 41>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Brbe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 874
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Brbe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2008 u 21:25
Hmmm jedino što mi pada na pemet je stavit ga malčice na sunce, promjenit zemlju/presadit i malo prihranit...
naravno ne sve tri odjednom....
meni eto tek sada mali pelcerić koji sam slučajno otkinuo u 4-om mjesecu, sramežljivo pokazuje nagovještaj jednog listića...
a cijelo vrijeme je na direktnom suncu...
ostali veći božićni kaktus bacio je nove izbojke odmah nakon cvijetanja...
dok je cvijetao bio je u sjeni a sada kad mu listovi rastu polako sam ga približavao suncu i sada se krcka da listovi dobe onako tamno zelenu boju i da skupi snage za novo cvijetanjeWink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
cvjetoljubac View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 152
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2008 u 19:45
a ja mogu reći sto puta da ne raste, pa neće da krene.... jel znate u čemu je problem????Unhappy
Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 125
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2008 u 00:34
Taman kad sam rekla da ne raste, poceo je Big%20smile
Ima barem 5 novih izboja.

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2008 u 20:07
I kod mog je isto tako. U dvije godine gotovo ništa nije narastao, ali zato  neprekidno cvjeta svakih par mjeseci.
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2008 u 15:52
uskrsnji još nemam pa ne mogu usporediti, ali ovaj na očigled stoji. baš me zanima hoće li cvjetati za božić, žao mi ga bacit lijepo je zelen, ne vene.
Na vrh
dora View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 125
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 14:31
Ista stvar i kod mene, moj jedva da raste, tu i tamo neki listic, ali nista znacajno, izgleda kao da se za mrrrviiicuuu pomaknuo od dana kad sam ga kupila (treci mjesec) Confused
S druge strane ''uskrsnji'' raste i cvjeta ko lud...
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvjetoljubac Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2008 u 12:59
imam ga i ja ali slabo napreduje, zapravo imam osjećaj da samo stoji, niti raste niti vene, već godinu dana isti broj zelenih listova, baš me zanima hoće li cvjetati na zimu.....
Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 09:29
smile55prelijep je!
Nije isto zivjeti i biti ziv!
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2008 u 22:16
moj božićnjak je opet vrijedan, cvjeta svakih par mjeseci. Očito je da mu na lođi jako godi jer evo kako danas izgleda. Za slikanje je unesen unutra, a onda naravno do kasne jeseni van. 

Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 08:40
ne moraš ništa mijenjati, njeguj ga kao i do sada, moj božoćni zygocactus već je na lođi i vidim da mu paše
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 08:20
znači cvjetići su gotovi (po vremenu cvatnje sam zaključila da imam uskršnji kaktus). kako da ga sada održavam? ima još izdanaka koji bi se valjda trebali oblikovati u cvjetiće samo baš ne napreduju.
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 07:30
lana1 ne traju oni dugo, vjerojatno je ocvao zato je klonuo
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2008 u 06:17
u mog kaktusića su cvjetići klonili, nadam se da je to zato što je uskrs prošao
Na vrh
Naca View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 117
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Naca Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 22:21

na mom nema ni c od cveta Cry

Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 20:01
Frida,prelijep je!Moj na zalost jos nije cvjetao za razliku od uskrsnjeg.smile219
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 10:24
Krasan je Fridasmile78
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2008 u 09:31
evo slike mojeg koji je sad u cvatu

Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 12:26

Na vrh
maya View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2008 u 12:24
Ja imam uskrsnji kaktus i zaista je predivan.Trenutno cvjeta.Imam i bozicni ali jos mi nije cvjetao,a nadam se da hoce i da ce biti lijep kao uskrsnji.Pokusacu da posaljem sliku mada mi djeluje jako komplikovano!smile42
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Travanj 2008 u 20:55
moj je već u solidno velikoj posudi, a i on je velik, al ga ne mislim presađivati jer mu je očito dobro u ovoj posudi, samo me brine da mi ga ne uništi suh zrak u stanu
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,191 sekundi.