Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kamelija - Camellia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kamelija - Camellia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 35>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2013 u 15:12
Originalno poslano od člana OSica OSica napisao:

Pa mene je Bebolina definitivno izludila s tim slikama.Prvo sam se zarekla da neću više na njenu stranicu,pa sam virila i na kraju krenila u akciju traženja kamelije.I evo me tu.Sretna sam što sam ju našla,izgleda da kod nas nije baš tražena,ljudi se boje jer znaju da je s mora.Bebolina još jedno pitanje.Koliko sunca dnevno može podnijeti.
Proljetno joj sunce nikako nemože naškoditi. Samo joj ljeti prija jutarnje sunce ili cijelodnevna šarena sjena.
Ljudi se pomalo boje upustit se u kupovinu kamelije, obzirom da je prilično skupa biljka a i razvikana je kao jako osjetljiva i da je biljka za primorske krajeve, što ne odgovara istini. To je biljka koja podnosi dosta niske temperature, tako da ne vidim problem uzgajat je u unutrašnjosti lijepe naše. Ako je pak iznimno hladna zima treba je zaštitit, nije nužno unošenje u kuću.
Često se dogodi da biljka odbaci pupove kad seunese u topli prostor, tad je i sudbina biljke upitna.

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2013 u 08:34
Pa mene je Bebolina definitivno izludila s tim slikama.Prvo sam se zarekla da neću više na njenu stranicu,pa sam virila i na kraju krenila u akciju traženja kamelije.I evo me tu.Sretna sam što sam ju našla,izgleda da kod nas nije baš tražena,ljudi se boje jer znaju da je s mora.Bebolina još jedno pitanje.Koliko sunca dnevno može podnijeti.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2013 u 05:20
Nemožeš ti nas nikako udaviti s tim slikama, predivne su ti, čarobne ! smile57
belica,zagreb
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 17:31
Zarazila ja vas opakim virusom, haa?smile91
Neka, neka, nije mi žao što ćete i vi uživati u tim ljepoticama kao što uživam jasmile73
Da vas još malo udavimTongue

Krhka se grančica povija od težine pupoljka

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 16:43
svi je pratimo za neke nase buduce kamelije....bebolina je krivac sto se zaljubljujemo u taj cudesan grmic smile187
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 16:07
Eto mene i ovdje i opet naletim na tvoje predivne kamelije, no drago mi je jer svaki put nešto naučim. Imam jednu jedinu  za sada, ima nekoliko pupoljaka i moram je pod svaku cjenu zadržati, zato pratim što pišeš, što pitaju, što savjetuješ, pa tako uvijek nešto naučimsmile79
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 15:30

Vi s mora stvarno ste sretnici zbog klime.Zanimaju me iskustva s kamelijama u unutrašnjosti Lijepe naše.Nadam se da će se netko javiti.
I kod mene zna biti opakih minusa, samo što su puno kraći nego kod vas u unutrašnjosti, svejedno, kamelije podnose više nego što mislimo. Da vidiš kako dobro izgledaju po dvorištima sjevetne italije, tamo nije ništa toplije nego što je u slavonijiWink Bitno je da ima dobru drenažu tla i da je u zavjetrini. Ako je iduće zime budeš sklanjala zbog jake zime, nikad, ali nikad s njom u grijani prostor...tad ugiba
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 15:25

Bebolina.imam pitanje.S obzirom da kod nas najavljuju snijeg.stvarno misliš da ju mogu staviti van.
Nju ćeš sklanjati tek kad se temperatura spusti na dvocifreni minus, sve ostalo podnosi stoječkiWink
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 15:24

Evo i mene u vašem društvu,a Bebolina je kriva naravno.Uspjela sam u Slavoniji pronaći kameliju i nadam se da ću uspjeti s uzgojem.Čitam sve što ste napisali.Ovo je moja ljubimica
Veselila te dugo ljetasmile126
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 12:35
Vi s mora stvarno ste sretnici zbog klime.Zanimaju me iskustva s kamelijama u unutrašnjosti Lijepe naše.Nadam se da će se netko javiti.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 12:24
Bebolina.imam pitanje.S obzirom da kod nas najavljuju snijeg.stvarno misliš da ju mogu staviti van.
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2013 u 12:23
Evo i mene u vašem društvu,a Bebolina je kriva naravno.Uspjela sam u Slavoniji pronaći kameliju i nadam se da ću uspjeti s uzgojem.Čitam sve što ste napisali.Ovo je moja ljubimica
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2013 u 19:01
Originalno poslano od člana lela.h lela.h napisao:

Kako su prekrasne!!!!
....a tek smo na pola putasmile71 još ih nekoliko treba procvijetati
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2013 u 18:57
Kako su prekrasne!!!!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2013 u 18:25
Originalno poslano od člana Belina Belina napisao:

Draga Bebolina,sva si mi u cvijeću
...kad me ove damice volesmile61

Njima ni današnji potop nije smetaoEmbarrassed

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2013 u 17:52
Draga Bebolina,sva si mi u cvijeću
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2013 u 15:40

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2013 u 18:24

To je ona kojoj su otkinute dvije grane...savija se pod težinom pupovaEmbarrassed 

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2013 u 18:22
Prekrasne biljkesmile170
Ove su godine nadmašile same sebe, a i cvjetovi su im krupniji nego što su ikad bili.
@moon, ne bi trebalo biti traga crvenilu na pupu bijele kamelije. Vjerovatno će biti iznenađenja kad se pokaže u punom sjaju, a dogodine u potragu za bijelom u cvatuTongue

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2013 u 18:05
bebolina, divno ih je vidjeti.

morat ću poslikati pupoljak moje , navodno, bijele - nekako mi se crveni, ne znam koja boja će na kraju ispasti. To bi trebala biti bijela , kao ona što ti je ri ekipa poklonila - da li je tebi pupoljak na vrhu bio crvenkast?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.