Nocna frajla- mirabilis jalapa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 12> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baš mi je drago, druge godine će biti velike i sve veće, a pogotovo ako ih staviš direktno u vrt, jer naprave veliki korjen kao mrkva i iz njega izraste biljka, a naravno može opet i iz sjemenja.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Baš zgodno, veli Trisha da njezine noćne frajlice su visine 1 metar, na Floraartu dobila od nje 3 sadnice i stavila ih u teglu srednje veličine, lijepo se razvilo lišće a cvijeta do neki dan niotkuda, sad imam 2 žuta cvijetića i nekoliko rozih (čekam većer da ih fotkam) Sve zajedno visine 20 cm! Uspjela sam izgleda uzgojiti mini frajlice!
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ja ih sijem kad i sve drugo cvijeće u proljeće.Naravno da puno sjemenja padne i sama se rasije.One što se same rasiju i one koje posijem istovremeno niknu.Moj ti je savjet da to sve siješ u proljeće.One,ko i svaki drugi cvijet,imaju svoje vrijeme za cvatnju .
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
kontesa nemoj sijati sad nego krajem zime...ili još bolje na proljeće...direktno u vrt
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
prošetala sam po vrtu kod prijateljice i pobrala sjemenje žute i ljubičaste frajlice...sad čitam i mislim si da ih uskoro posijem u teglice male i na proljeće zasadim van
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Sjemenje je valjda najveće koje skupljam, jedino je dragoljub slične veličine, pa se lako skuplja, a ima ga i previše, ali ne dam niti jednom da mi pobjegne.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Baš sam danas išla sakupljati sjemenke. Niti jednu nisam našla u čahurici od cvijeta, pa se preplašila da sam ostala bez njih, ali srećom da je dovoljno veliko (krupnije od zrna bibera
![]() ![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
stvarno zahvalna biljka....nezahtjevna....a još ima i krupno sjeme pa ga nije teško pronači kao kod nekih drugih
![]() |
|
![]() |
|
E pa onda držimo fige da ti moje sjeme da žutu boju.
Kad počmem skupljat javit ćeš adresu na pp i šaljem.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Kod mene su već godinama čisto roze ili rozo bijele
žute još nikad nisam vidjela |
|
![]() |
|
Ma možeš s njima radit što hoćeš. One se šire ko lude, a u zemlji naprave jednu veliku mrkvu od korjena, ne možeš ih iskorjeniti nikako. Naravno da su uvijek te stare već i ljepše , bogatijih listova. Zato ih možeš sijati i u jesen, jer se one ustvari meni zasiju same, ali i pokupim sjeme. Već iduće godine preplave mi veliki dio vrta, pa ih čupam, tamo gdje ih ne želim.
Ako si ih stavile prvi put ove godine iz sjemena, ove godine će isto cvjetati, ali neće biti tako velike i bujne, već druge godine imat ćeš čudo. Moje narast oko metar u viainu, ali i u širinu, a listovi su im veliki kao dlan (naravno moj ne tvoj ha-ha).
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
onda dobro ,ja vas moram loviti u imenima jer sam DUDEK
![]() aber čovjek uči dok je živ! |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Je, to je noćurak. |
|
![]() |
|
dugokosa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
kaj to zovu i noćurak jel to isto
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ja ti šeflera stvarno to ne znam, ove godine je imam prvi puta, morat ćeš čekati nekog znalca...
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Što znači da je frajlu ustvari bolje sijati kad je njen prirodni proces puštanja sjemena (jesen) jer će onda biti i naprednija biljčica i to direktno na vrt!?
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ok, hvala aglaja.
![]() |
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Smes
![]() Na mestu na kom su nikle ostavi koliko zelis, a visak presadi na neko drugo mesto. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Eh da se odmah nadovežem, ja sam ih posadila svuda oko kuće, ali su bila dva različita sjemena, a ja "pametna" nisam zapisala koje je što - ali nema veze, ovo sam htjela reći: sada su one nikle ali jako, jako gusto!!!
Netko je napisao da na 1 metar stavi samo 2 a kod mene je to puno gušće, pa se pitam da li ih smijem vaditi iz zemlje i presaditi na drugo mjesto???
![]() |
|
![]() |
|
E pa slično je i kod mene. One koje su od lani ostale u zemlji bujaju ko lude, a ove iz sjemenke isti postupak, svaku za sebe posijala, pa presadila u čašicu, pa van u poseban cvjetanja i nisu baš nekakve.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 678910 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |