Lewisia cotyledon |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Korisnik | |
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
makk...je, je primorska.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Cammelia ovo je bila izložba cvijeća "Proljeće u Esslingenu" (na blogu sam postavila post). |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Takvih 11 komada u cvijetu ( na jednoj sam nabrojala 136 cvjetića) je "gazda" jednog rasadnika s kojim sam prije nekoliko godina pokušavala surađivati "poklonio" nekome ne zna se kome. Za leviziju je nudio 5 kn, slovima i brojkama, nisam dobila ni lipe. U isto vrijeme je od trajnica nudio dvije ofucane, izbljedile bergenije valjda iz bakinog vrta po 35 kn. Toliko o suradnji. Od onda nikad više nikome nisam nudila suradnju.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ružno iskustvo
![]() žao mi je!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Baka Bea, znam za tvoje ružno iskustvo
![]() Žalosno je kako neki ljudi cijene svoje, a omalovažavaju tuđe. Ipak je bolje da si to shvatila na požetku "suradnje" nego poslije. |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Istina makk, od onda ih uzgajam za svoj gušt.
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Baš mi žao Baka Bea i ne volim takve situacije.Toplo se nadam da će vam sve biljke uzvratiti vaš uloženi trud.
|
|
![]() |
|
Camellia ne treba ti biti žao, nije ni meni, on je izgubio i njemu slični. Sjeti se reklame "slijedi svoj instinkt (ili put)". Nisam posegnula za bocom piva, kao što sugerira reklama, nego ono drugo. To što sam dobila, nikakvi novci mi ne mogu nadoknaditi, niti mi to što sam stekla itko može oduzeti: cvjetne prijatelje, iskustvo, knjige, bezboj novih vrsta trajnica. On nek se i dalje bavi uvozom crnogorice.
Vratimo se temi, budemo dobili ukor zbog začatavanja teme. Daklem, iako je trajnica levisiju se danas tretira kao jednogodišnju lončanicu, zbog načina na koji je uzgajana na tresetnom supstratu. |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Baka Bea hvala vam na objašnjenju.I ja sam isto došla do tog zaključka.Bilo mi je čudno da propadaju uz svu brigu,i to uglavnom poslije obilne cvatnje.Nakon toga biljka jedno vrijeme stagnira u rastu,počne gubiti listove i tu je kraj.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
i moja je sretna i zadovoljna, zimu je provela u hodniku , na suhom i hladnom, sad je vani već sigurno mj dana, pupova nema
![]() Ove kupovne s 1000 pupova i cvijetića su moram priznati i više nego divne, oči ispadaju na njima, ali dugoročnije gledano ipak je bolje imati neku koja nije plesala samo jedno ljeto. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Tajna je u supstratu i staništu, ne u bildanju
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Onda ćeš mi Bea morati šapnuti tu tajnu . Šalim se, kod mene funkcionira savršeno u tegli, ja zadovoljna. Vani sam pokušala prošlo ljeto i nije išlo, očito nemam tih uvjeta u vrtu. A i više ja volim kad su meni takve sitne ljepotice na balkonu, da ih lijepo gledam kad pijem kavicu.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Danas sam na sajmu cvijeća u Svetvinčentu (Istra) naišla na lewisie i naravno pokupila sve što je bilo
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
baš su krasne i stvarno su malecke
|
|
![]() |
|
Namjerno sam ih pofotkala u duetu da vidiš kako su male, male.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Narast će one brzo. Mislim da se takve male i bez cvijeta sviđaju samo nama koji znamo kakvu raskoš od cvijeta imaju
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Pročitala sam temu kompletno od prve do sedme stranice..Razlog je da imam 3 male lewisie i razmišljam kamo s njima..Jednu imam od ranije, a dvije sam kupila po 5kn u MBMu. Čitajući postove i objašnjenja od stručnjaka kao što je Baka Bea, došla sam do zaključka da ću jednu probno posaditi u novi vrt u neku pukotinu u kamenu, a druge dvije u teglu od terakote i smjestiti je u kućni vrt..
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Ja najviše volim kupovati ovakve biljke, prije cvjetanja. Tako mogu uživati u njihovom pupanju, a poslije i u cvjetanju. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |