Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 82>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2013 u 18:22
Kamelia, šarenja ljubičica je mali bombončić i bez cveteka. Imam i ja jednu malecku šarenog lišća

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kamelia View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1016
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamelia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 22:33
desert rose,ne znam kakve je boje cvijet,ali meni je lijepa i bez cvijeta, baš zbog šarenog lista.
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 22:23
kamelia tvoja ljubičica ima jako zanimljive listove, drugačije. Da li se to radi o nekoj podvrsti i kakvi su joj cvjetići?
Inače, jučer sam kupila dvije nove ljubimice, moram ih uslikati... 
Na vrh
kamelia View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1016
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamelia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 21:46
moja se ljubičica sprema na cvatnju

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 21:39
Iris,

Super! Te bi mogle cvasti u jesen.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 21:38
Desert rose,
Ma u pravu si da ne treba "cupkati". Nekad listici i vidno narastu prije nego sto puste bebice, to je u slucaju da kad su otkinuti jos nisu bili dosegli svoju punu velicinu. Tvoji izgledaju odlicno.

A sto se ti tice boje, ona se mijenja prema kolicini svjetla, i sezoni.
OPG 159365

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2013 u 19:47
A ovo je pokušaj dobivanja malih klonova, ako eksperiment bude uspješan... strpljenja imam!
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2013 u 19:37
Eto i slike, nakon kratke pauze opet cvjeta...ali da nije moja, rekla bih da je to neki drugi cvijet koliko se jako promjenilaBig smile
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 20:03
Moji su listići posađeni prije 20-ak dana, ne usudim se "čupkati" ih iz zemlje. Mislim da je dovoljan pokazatelj da je sve OK to što su listići isti kao kada su odvojeni od mame. Još malo pa će mama i procvjetati jedino što mi se čini da je nekako ljubičastija nego kada sam je kupila. Za koji dan ću je slikati da usporedimo...
Na vrh
Iris1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 50
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Iris1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 19:06
Nina, moji listići su se svi zakorjenili. Sad čekam...
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2013 u 09:34
Vidim da nekoliko ljudi pita koliko treba listicima da puste bebice. U ovo doba godine, kada je najpovoljnije za primanje, treba im oko 3 tjedna da se zakorijene, i onda oko jos mjesec dana da puste bebice. To je neki prosjek, ali neke to naprave i dobra dva tjedna brze, a neke i po dva mjeseca sporije... Glavno je ne zakopati peteljku vise od 1-1,5 cm, i odrzavati pravilnu vlagu, a to znaci nikako ne prevlazno, pustati da se zemlja lagano prosusi izmedju zalijevanja.
Da su se zakorijenile mozete vidjeti ako nakon 3 tjedna vrlo njezno napravite lagani pritisak na peteljku, kao da je zelite izvuci van, osjetit cete da se "ne da".... Samo, nemojte pretjerati i iscupati je, jer ce se tom prilikom ostetiti to njezno korijenje.

Neke cvatu izdasno bez ikakvog dodatnog truda, a neke treba prihranjivati da bi obilno cvale. Ovo posljednje se odnosi najvise na hibride neobicnih boja. Takodjer, lakse cvatu kada su u maloj posudi i kada korijen potpuno ispuni posudu.

ciao, Nina
OPG 159365

Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2013 u 17:20
Moja ljubica se ponovno sprema cvjetati a od prošle cvatnje je prošlo par tjedana! Stvarno me lijepo iznenadila, nisam ponovno cvjetanje očekivala tako rano. Jedina je razlika što sada cvjetići ne dolaze iz same sredine jer su tamo mladi listići. Mislim da bi mogla izgledati poput ljubice MermaidDreamer! Povremeno prakticiram savjet zalijevanja toplom vodom a to sam naučila na ovom forumu! smile75
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 21:55
Ova se baš raspojasalaClap
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 21:03
Prekrasne su sve od reda

I moja se raspojasala
afrička ljubica
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
Na vrh
saintpaul View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 33
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje saintpaul Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 18:02
Hvala, pozdrav svima Wink
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 12:53
Evo i moje..

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
cicek.vesna View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cicek.vesna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2013 u 08:40
Kakve prekrasne ljubice. Ja sam u fazi sadnje listića. Nešto sam  listića kupila, nešto sam dobila. Jučer sam kupila 2 kom  odraslih ljubica roze boje na sniženju po 5 kn u Konzumu, sad se nadam da će se oporaviti. Jedva čekam da mi ovi moji listići počnu rasti. Držite fige da se zakorjene. Imam pun  kuhinjski prozor pelcera. Kad će prvi listići? I hoće li uopće se primiti?
Vesna

Dio posta ti je obrisan. Pročitaj pravila foruma i pridržavaj ih se
Na vrh
lela.h View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 604
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lela.h Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2013 u 21:30
Prekrasne i bujne!
Skroman covijek sve umnozi svojom skromnoscu, veseljem i zahvalnoscu.
Na vrh
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2013 u 20:11
Lijepe ljubice, osobito bijela!
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2013 u 14:53
baš si bio vrijedan.......prekrasne ljubičice!Clap

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.