Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 82> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kamelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
desert rose,ne znam kakve je boje cvijet,ali meni je lijepa i bez cvijeta, baš zbog šarenog lista.
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
kamelia tvoja ljubičica ima jako zanimljive listove, drugačije. Da li se to radi o nekoj podvrsti i kakvi su joj cvjetići?Inače, jučer sam kupila dvije nove ljubimice, moram ih uslikati...
|
|
![]() |
|
kamelia ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1016 |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Iris,
Super! Te bi mogle cvasti u jesen. |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Desert rose,
Ma u pravu si da ne treba "cupkati". Nekad listici i vidno narastu prije nego sto puste bebice, to je u slucaju da kad su otkinuti jos nisu bili dosegli svoju punu velicinu. Tvoji izgledaju odlicno. A sto se ti tice boje, ona se mijenja prema kolicini svjetla, i sezoni. |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() |
|
![]() |
|
Moji su listići posađeni prije 20-ak dana, ne usudim se "čupkati" ih iz zemlje. Mislim da je dovoljan pokazatelj da je sve OK to što su listići isti kao kada su odvojeni od mame. Još malo pa će mama i procvjetati jedino što mi se čini da je nekako ljubičastija nego kada sam je kupila. Za koji dan ću je slikati da usporedimo...
|
|
![]() |
|
Iris1 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 50 |
Nina, moji listići su se svi zakorjenili. Sad čekam...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Vidim da nekoliko ljudi pita koliko treba listicima da puste bebice. U ovo doba godine, kada je najpovoljnije za primanje, treba im oko 3 tjedna da se zakorijene, i onda oko jos mjesec dana da puste bebice. To je neki prosjek, ali neke to naprave i dobra dva tjedna brze, a neke i po dva mjeseca sporije... Glavno je ne zakopati peteljku vise od 1-1,5 cm, i odrzavati pravilnu vlagu, a to znaci nikako ne prevlazno, pustati da se zemlja lagano prosusi izmedju zalijevanja.
Da su se zakorijenile mozete vidjeti ako nakon 3 tjedna vrlo njezno napravite lagani pritisak na peteljku, kao da je zelite izvuci van, osjetit cete da se "ne da".... Samo, nemojte pretjerati i iscupati je, jer ce se tom prilikom ostetiti to njezno korijenje. Neke cvatu izdasno bez ikakvog dodatnog truda, a neke treba prihranjivati da bi obilno cvale. Ovo posljednje se odnosi najvise na hibride neobicnih boja. Takodjer, lakse cvatu kada su u maloj posudi i kada korijen potpuno ispuni posudu. ciao, Nina
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Moja ljubica se ponovno sprema cvjetati a od prošle cvatnje je prošlo par tjedana! Stvarno me lijepo iznenadila, nisam ponovno cvjetanje očekivala tako rano. Jedina je razlika što sada cvjetići ne dolaze iz same sredine jer su tamo mladi listići. Mislim da bi mogla izgledati poput ljubice MermaidDreamer! Povremeno prakticiram savjet zalijevanja toplom vodom a to sam naučila na ovom forumu!
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ova se baš raspojasala
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Prekrasne su sve od reda
I moja se raspojasala ![]() |
|
Nikada ga nije bilo, nikada ga neće biti, a još malo ga ima.
|
|
![]() |
|
saintpaul ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 33 |
Hvala, pozdrav svima
![]() |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
cicek.vesna ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Veljača 2013 Lokacija: zlatar bistrica Status: Offline Bodovi: 7 |
Kakve prekrasne ljubice. Ja sam u fazi sadnje listića. Nešto sam listića kupila, nešto sam dobila. Jučer sam kupila 2 kom odraslih ljubica roze boje na sniženju po 5 kn u Konzumu, sad se nadam da će se oporaviti. Jedva čekam da mi ovi moji listići počnu rasti. Držite fige da se zakorjene. Imam pun kuhinjski prozor pelcera. Kad će prvi listići? I hoće li uopće se primiti?
Vesna Dio posta ti je obrisan. Pročitaj pravila foruma i pridržavaj ih se |
|
![]() |
|
lela.h ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Studeni 2010 Lokacija: Sl. Brod Status: Offline Bodovi: 604 |
Prekrasne i bujne!
![]() |
|
Skroman covijek sve umnozi svojom skromnoscu, veseljem i zahvalnoscu.
|
|
![]() |
|
Lijepe ljubice, osobito bijela!
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3738394041 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |