Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Alstroemeria
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Alstroemeria

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 24>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2013 u 22:13
marta drago mi je da su prezimile   nemoj ih puno zaljevat i pocupaj tanke  grancice jer ti crpe biljku  ja sam svojih podilila gomilu tako da su mi ostale male dok ne priselim    sve su niske samo je svjetlo roza visoka
JELENA FRANIC
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 05:20
prekrasne su vam,
meni se već 2 puta nije primila ova boja, kao na natonijinoj slici, ne znam zašto, pretpostavljam da je to zato jer su sađene u zimu oba puta

a cvenu sam premjestila uz rub, lani je ostala pod hortenzijom koja je skroz prekrila pa se ne sjećam je li uopće bilo cvjetića, već me brinulo je li i živa
Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 285
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 21:04
Originalno poslano od člana JEKA FRA JEKA FRA napisao:

marta drago mi je da su prezimile   nemoj ih puno zaljevat i pocupaj tanke  grancice jer ti crpe biljku  ja sam svojih podilila gomilu tako da su mi ostale male dok ne priselim    sve su niske samo je svjetlo roza visoka

Hvala, učinit ću tako, maziti ih i paziti i za nekoliko dana kad procvjetaju staviti slike da se i ja malo pohvalim njima, a kad se prošire mogu ti ih uzvratiti ako tebi ne bude dosta tvojih.
Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2013 u 23:42
draga marta ostavila sam od svake po nesto tako da mi netreba sad sam u potrazi za drugim bojama
JELENA FRANIC
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 07:29
moje kupljene u polj.ljekarni nešto sporo napreduju.izraslo je 6 grančica i sada stoje.niti rastu,niti se suše.mogu li im kako pomoći
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 08:08
ajama, malo ih prihrani!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 08:41
sad su mi u vrtu na popusnom tlu.možda da ih posadim u posudu.već sam ih jednom prihranila morat ću opet.hvala
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 08:55
Drago mi je da je ova tema još aktualna, davno još alstromerije sam vidjela kod Hoye, naravno odmah sam počela tražiti gdje se mogu nabaviti, i tek prošle godine kod mene u poljoapoteci sam našla jedan paketić crvenih koje su u vrečici skoro već umrle. Posadila sam ih vani u vrtu i prošlu godinu su pomalo preživljavale  visoke oko 2 cm, na jesen sam ih prenela u plastenik ali uz sam rub najlona, budući da je zima i u plasteniku ostavila debeli trag mislila sam da su uginule, ali počele su pomalo nicati, sada sam ih presadila u teglu da malo ojačaju, sada imaju 10 cm i imam namjeru preneti ih u vrt. Ovo cvijeće mi je favorit među cvijećem, kao i rodići.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 10:01
neznam, ali, ja ih sad ne bi prenašala!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 10:21
Alstroemerije imaju jako lomljivo zadebljalo korenje, zato pri presađivanju treba veoma pažljivo postupati sa biljkom.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 12:35
Da, primjetila sam to kada sam ih vadila iz plastenika, baš sam se iznenadila, izgledaju tako stakleno, a što ako mi u tegli ne uspiju, morat ću plakati cijelu godinu, doduše stavila sam u dosta veliku teglu, mogla bi ih staviti sa teglicom na gredici na mjestu gdje sam zamislila da će biti. Da li netko ima iskustva sa teglom, kako često ih treba zalijevati.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 12:49
Ja ih uzgajam u saksijama, probao sam da ih posadim u dvoište ali su mi biljke propale pa sam odlučio da ih gajim u saksijama. U jesenjem periodu neke saksije smestim u negrejanu sobu, neke u grejanim prostorijama i lepo prezime i one biljke na hladnom i one na toplom, s tim da one koje su bile na toplikem zimovanju ranije počinju sa cvetanjem. Zalivam ih po potrebi, leti obilnije, a zimi samo da sprečim potpuno isušivanje supstrata. One saksije koje su na toplijem zimovanju zalivam češće. Ako se Alstroemerije gaje u saksijama lakše ih je razmnožavati delenjem, baš zbog jako lomljivog korena. Za godinu dana zadebljali korenčići ispune saksiju, tako da od jedne saksije godišnje dobijam 2-3, a nekada i 4 nove biljke.
Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 18:38
Prošlo proljeće dobila sam rizome posadila ih u vrt,dva tri mj. su preživljavale (makar sam ih zaljevala i dohranjivala)u 9.mj sam pažljivo maknula zemlju oko rizoma dodala humus, kupljenu zemlju za cvijeće,dodala malo pepela od drveta i one su se počele širiti.Danas izgledaju ovako i očekujem prvi cvijet 
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 18:58
marta, bujne su ti! koje su ti boje.
moje danas izgledaju ovako!

Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 19:08
Antonija divne su ti, Jakafra kaže da su svjetlo roza, za par dana će jedna grančica procvjetati...jako se veselim.
Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 19:32
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/alstroemerija/58543.aspx -
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 21:46
Originalno poslano od člana voki voki napisao:

Ja ih uzgajam u saksijama, probao sam da ih posadim u dvoište ali su mi biljke propale pa sam odlučio da ih gajim u saksijama. U jesenjem periodu neke saksije smestim u negrejanu sobu, neke u grejanim prostorijama i lepo prezime i one biljke na hladnom i one na toplom, s tim da one koje su bile na toplikem zimovanju ranije počinju sa cvetanjem. Zalivam ih po potrebi, leti obilnije, a zimi samo da sprečim potpuno isušivanje supstrata. One saksije koje su na toplijem zimovanju zalivam češće. Ako se Alstroemerije gaje u saksijama lakše ih je razmnožavati delenjem, baš zbog jako lomljivog korena. Za godinu dana zadebljali korenčići ispune saksiju, tako da od jedne saksije godišnje dobijam 2-3, a nekada i 4 nove biljke.

Voki hvala ti na opisu kao ti uzgajaš u teglama svoje Alstroemerije ipak sam sada odlučila da ih ne diram ove godine, ostavit ću ih u tegli možda uspiju i procvjetati.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 22:23
antonija fantastične su.da li će moje nekad biti takve.ustvari trebale bi biti crvene
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2013 u 22:37
antonija
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2013 u 07:16
Alstroemerije su vam fantazija!!!
Kod mene još jedna otvorila prvi cvetić
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 24>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.