Alstroemeria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 24> |
Korisnik | |
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
marta drago mi je da su prezimile nemoj ih puno zaljevat i pocupaj tanke grancice jer ti crpe biljku ja sam svojih podilila gomilu tako da su mi ostale male dok ne priselim sve su niske samo je svjetlo roza visoka
|
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
prekrasne su vam,
meni se već 2 puta nije primila ova boja, kao na natonijinoj slici, ne znam zašto, pretpostavljam da je to zato jer su sađene u zimu oba puta a cvenu sam premjestila uz rub, lani je ostala pod hortenzijom koja je skroz prekrila pa se ne sjećam je li uopće bilo cvjetića, već me brinulo je li i živa |
|
![]() |
|
marta78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2010 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 285 |
Hvala, učinit ću tako, maziti ih i paziti i za nekoliko dana kad procvjetaju staviti slike da se i ja malo pohvalim njima, a kad se prošire mogu ti ih uzvratiti ako tebi ne bude dosta tvojih. |
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
draga marta ostavila sam od svake po nesto tako da mi netreba sad sam u potrazi za drugim bojama
|
|
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
moje kupljene u polj.ljekarni nešto sporo napreduju.izraslo je 6 grančica i sada stoje.niti rastu,niti se suše.mogu li im kako pomoći
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ajama, malo ih prihrani!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
sad su mi u vrtu na popusnom tlu.možda da ih posadim u posudu.već sam ih jednom prihranila morat ću opet.hvala
|
|
|
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Drago mi je da je ova tema još aktualna, davno još alstromerije sam vidjela kod Hoye, naravno odmah sam počela tražiti gdje se mogu nabaviti, i tek prošle godine kod mene u poljoapoteci sam našla jedan paketić crvenih koje su u vrečici skoro već umrle. Posadila sam ih vani u vrtu i prošlu godinu su pomalo preživljavale visoke oko 2 cm, na jesen sam ih prenela u plastenik ali uz sam rub najlona, budući da je zima i u plasteniku ostavila debeli trag mislila sam da su uginule, ali počele su pomalo nicati, sada sam ih presadila u teglu da malo ojačaju, sada imaju 10 cm i imam namjeru preneti ih u vrt. Ovo cvijeće mi je favorit među cvijećem, kao i rodići.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
neznam, ali, ja ih sad ne bi prenašala!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Alstroemerije imaju jako lomljivo zadebljalo korenje, zato pri presađivanju treba veoma pažljivo postupati sa biljkom.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Da, primjetila sam to kada sam ih vadila iz plastenika, baš sam se iznenadila, izgledaju tako stakleno, a što ako mi u tegli ne uspiju, morat ću plakati cijelu godinu, doduše stavila sam u dosta veliku teglu, mogla bi ih staviti sa teglicom na gredici na mjestu gdje sam zamislila da će biti. Da li netko ima iskustva sa teglom, kako često ih treba zalijevati.
|
|
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Ja ih uzgajam u saksijama, probao sam da ih posadim u dvoište ali su mi biljke propale pa sam odlučio da ih gajim u saksijama. U jesenjem periodu neke saksije smestim u negrejanu sobu, neke u grejanim prostorijama i lepo prezime i one biljke na hladnom i one na toplom, s tim da one koje su bile na toplikem zimovanju ranije počinju sa cvetanjem. Zalivam ih po potrebi, leti obilnije, a zimi samo da sprečim potpuno isušivanje supstrata. One saksije koje su na toplijem zimovanju zalivam češće. Ako se Alstroemerije gaje u saksijama lakše ih je razmnožavati delenjem, baš zbog jako lomljivog korena. Za godinu dana zadebljali korenčići ispune saksiju, tako da od jedne saksije godišnje dobijam 2-3, a nekada i 4 nove biljke.
|
|
|
|
![]() |
|
marta78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2010 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 285 |
Prošlo proljeće dobila sam rizome posadila ih u vrt,dva tri mj. su preživljavale (makar sam ih zaljevala i dohranjivala)u 9.mj sam pažljivo maknula zemlju oko rizoma dodala humus, kupljenu zemlju za cvijeće,dodala malo pepela od drveta i one su se počele širiti.Danas izgledaju ovako i očekujem prvi cvijet
|
|
![]() |
|
marta, bujne su ti! koje su ti boje.
moje danas izgledaju ovako! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Antonija divne su ti, Jakafra kaže da su svjetlo roza, za par dana će jedna grančica procvjetati...jako se veselim.
|
|
![]() |
|
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/alstroemerija/58543.aspx -
|
|
![]() |
|
Voki hvala ti na opisu kao ti uzgajaš u teglama svoje Alstroemerije ipak sam sada odlučila da ih ne diram ove godine, ostavit ću ih u tegli možda uspiju i procvjetati.
|
|
|
|
![]() |
|
antonija fantastične su.da li će moje nekad biti takve.ustvari trebale bi biti crvene
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
antonija
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |