Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 43> |
Korisnik | |
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala svima
|
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
zahvaljujem
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
prvi ti je gymnocalycium saglione drugi ferocactus histrix
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Jack, tnx na ID, tako sam i mislila da je, ali nisam sigurna.
Kaktuse sam nabavila kod Janka Čordaša, imamo temu o njegovim kaktusima, pa zaviri sa vidiš. |
|
|
|
![]() |
|
Jack ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2013 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 10 |
kaktus, prvo je neka mammillaria, moguce aurihamata, drugi je mammillaria elongata.
Glikica, prvi bi mogao biti neki Gymnocalycium, nisam sigurna koji, a drugi Ferocactus, mozda glaucescens. Glikica, gdje su nabavljeni ovi kaktusi? |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Hvala,dobro sam ukrala pelcerić .:)
|
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
ovo je neka mammillaria ali ne znam koja,pomozite
URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/slika_id5/59216.aspx] ![]() |
|
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala svima, idem malo guglati slike, možda ga prepoznam po vašim sugestijama.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
možda je ne znam, nisam sigurna, sutra ću je ponovo slikati izbliza pa ćemo vidjeti,
usput hvala!!!! ![]() |
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Triša ovaj lijevo je Senecio scaposus,a desno isto neki Senecio.
|
|
![]() |
|
|
![]() |
|
jack ispričavam se
![]() u moju obranu ime je vuklo na muško ![]() |
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Triša,pogledaj pod sobne cvjetajuće biljke Nematanthus -goldfish, lišće ni liči na tu biljku
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
O hvala pinus, agavicu sam kupila u Sloveniji u vrtu kaktusa u Seči za nekih 2,5 eura, isto kao i ostale biljke. Agava je zaista minijaturna, ima dosta izbojaka sa strane, ali mislim da je vlasnica vrta kaktusa rekla da se više od toga ne širi, nisam sigurna, još je netko kupio istu pa ćemo vidjeti.
Moon nije zamija, to je neki sukulent, trebala sam u vrtu kaktusa uzet onaj koji je imao narančasti cvjetićem, ali možda ga netko ipak prepozna.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Na prvoj slici je
jedan od hibrida Agave victoriae reginae. Vrlo rijetka agave. Triša ,ajde budi
dobra pa reci da si ju kupila negdje u Zagrebu ili okolici pleees.
![]() Na trećoj slici prva
tegla, lijevo je pachyphytum a desno u prvoj tegli možda neki
senecio i ovaj veliki je vjerojatno neki senecio. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Triša...na drugoj slici čini mi se Zamioculcas,
a za 1. i 3. brzo u Vrt kaktusa pa ID ![]() |
|
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2930313233 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |