Hortenzija - Hydrangea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 38> |
Korisnik | |
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lijepe su vam i rascvjetane hortenzije Triša, Mimar, Nisa. Meri-En zdravo ti izgledaju pelceri . Ujedno dobrodošla na naš Forum...
Moje su hortenzije krenule sa cvatnjom. Lani sam kupila 3 na akciji i mislim da će samo jedna od njih cvjetati, dok ostale se samo zelene... Evo mojih "starih", koje su procvjetale... |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
meri-en, one grane koje ne cvijetaju nemoj rezati.
edit: mogu u grastama naravno, samo ih treba redoviti prihranjivati. ako su ti mlade dobro ukorjenjene i njih prihranjivaj. ne vidim razloga zašto ti ova velika ne bi cvjetala već ovo ljeto. jest da je već trebala. uz tvoju pravilnu njegu procvjetati će! |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
meri-en ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 9 |
Super,puno hvala na slicici, a i svaki savjet je dobro dosao
jer sam nova u ovome, ali sta ako nebude cvjetala dali onda treba orezivat? |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
meri-en dobro nam došla
![]() lijepo ti se oporavila kupljena, a reznice su ti super ![]() moja crvena je ogromna, nisam ni ja baš načisto kako točno orezati, ako ti nije velika i stara, i ne trebaš je orezati, ako je, onda bi bilo dobro svaku treću granu, da se prorjedi i potakne rast novih izboja, da se pomladi ali glavno je da je orežeš u pravo doba, najbolje nakon cvatnje, najkasnije u jesen, jer ono što skineš u zimu ili proljeće, na tim granama ti neće cvjetati, skineš zametnute pupove http://www.hanabayflowers.com/hydrangea.html ![]() |
|
![]() |
|
meri-en ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 9 |
![]() nju sam kupila prije 20 dana i vratila je u život, bila je jako sitnog žutog lišća,presadila sam je malp podrezala i natrpala čavle oko korjenja i jako brzo se oporavila ![]() |
|
![]() |
|
![]() Sve imaju iste uvjete,ali kako se vidi neke napreduje neke baš i ne. |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pozdrav svima,evo ja sam nova i jako sam sretna sto sam uspjela pronac ovaj forum o hortenzijama.
Tek ovo god.sam odlucila imat hort. Svekrva ih u dvoristu im godinama, a ja ih zelim na balkonu. Uzela sam reznice ovo proljece i uspila uzgojit 5 mladih . Stavim sliku cim shvatim kako. Vise-manje sve sam saznala sta im odgovara za uspjesan rast,ali me neke stvari ipak malo zbunjuju. Jednu veliku hort.sam kupila i bila je sva jadna i svijetlih listova,natrpala sam puno čavla i presadila ju,to je bio pun pogodak,starim listovima se vraća lijepa boja ,novi listovi rastu još veći i zeleniji još veći,...ali nema znakova cvijetanja. A ove malene zna li itko kako se ponasat s njima treba li im kakva prehrana?.... i njima sam stavila čavle ali tek prije 2 dana. I da kad bi netko mogao staviti neku improviziranu nacrtanu slikicu kako se to točno orezivaju zaista bi puno pomoglo. Ja pišem iz Dalmacije i hortenzije su uvijeh u hladu....Hvala Kako se ovdje stavljaju slike,.može pomoć |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
11111, po noći izgledaju nestvarno. Triša, ove godine sam imala znatno toplije proleće od vas, mada sam na kontinentu, verovatno je to razlog što su mi biljke poranile. Tvoja bela već daje naznake izuzetne, nazubljena krunica je verovatno prava raskos u punom cvetu. Znaš li joj naziv?
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Predivna je, eh da mi je jos jedna ovolika basta
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Nisa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017 Pridružen: 16 Ožujak 2013 Lokacija: Drinovci Status: Offline Bodovi: 3089 |
jedna nova http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/bijela_tanjurasta_hortenzija/59499.aspx -
|
|
|
|
![]() |
|
dok čekamo da procvjetaju
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/hortenzija/59498.aspx -
|
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
macorka, super što si ppronašla uzrok, ove godine nemoj ju orezivati, pogotovo ako ti ne cvjeta, onda niti nemaš što orezati i iduća godina bit će cvjetna
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |