Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 29> |
Korisnik | |
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
život je more
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
život je more
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Jel me hoćeš da izludiš od ove ljepote??
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
koji cvijet aloe vere wau,predivno je ,obadvije su predivne al aloe vera
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
petit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Molim za savjet: prošle godine sam kupila alou (običnu, u Lidlu). Cijelo ljeto je bilo u redu i zimu je preživjela, pa čak i dala dvije-tri mladice. Bila je uobičajeno zelene boje. Kad je zatoplilo stavila sam je van i bila je o.k. Jedino su vrhovi listova bili malo posmeđili pa sam ih odrezale. Nakon nekog vremena sam joj malo promijenila zemlju i odvojila mlade koje sam stavila u mješavinu zemlje-pijeska. No, mladice nisu dobro. Matična biljka je sada sivo-zelene nekakve pepeljaste boje. Listovi su na dodir mekaniji. Takve su i mladice. Što joj je ? Bila je ovih dana na suncu, padala je kiša po njoj, sve uobičajeno. Izvadila sam je iz zemlje i korjen izgleda dobro. Agava je prošla isti put kao i aloa i agava je zelena, čvrsta.
Kako da pomognem aloi?
|
|
![]() |
|
Danas sam pročitao na INTERNET stranici iskusne vrtlarice....da se aloje mogu razmnožavat listovim.....kaže ISPROBANO!....Kaj mislite,,,meni je to nekak bedasto....ako želite link stranice....PP!
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Lantana, predivni cvjetovi aloa!
EN, i tvoje su krasne, a tek kad porastu. Na prvoj aloici sam vidjela da su ti donji listovi počeli propadati, pa mislim da bi je trebala manje zalijevati. petit, isto mislim da se dogodilo i sa tvojima. Makni ih u natkriveno, bez podloška, mogu one dugo bez vode. moon, kako je tvoja lijepa i zdrava. ![]() |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Aloe striata |
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
![]() Mislim da je ovo neka vrsta aloe, samo ne znam koja, ako netko zna neka napiše :) Btw, ovo je stara slika, sad je totalno promjenila boju skoro pa u smeđe i još je bacila i mali izdanak sa strane. |
|
![]() |
|
DA ovo ti je aloja,,,a koja je točno vrsta nezam,,,jako je mlada....imali pjege po lišću?
|
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Evo sad sam je pogledao i nema. Možda je tada u to vrijeme imala. Slikat ću je sutra po danu pa cu postaviti ovdje.
|
|
![]() |
|
Po svemu sudeći to je najvjerovatnije Aloe Black Gem
|
|
![]() |
|
Mislim da ce to biti ta, hvala!
Još malo pa cu sve svoje biljke identificirati :D |
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Pozdrav svima
![]() Kupila sam dana u Plodinama ovu lijepu biljčicu, pisalo je da je aloe. Ne znam točno koja niti što traži pa bih vas molila par kratkih informacija o održavanju. Čim sam ju kupila presadila sam ju u kupovnu zemlju za cvijeće, polila i ostavila na balkonu. Balkon mi je na južnoj strani u Zg. Sad me zanima kako često ju zalivat, da li ju stavit na sunce ili u hlad, do kas smije biti vani i tako te neke osnovne informacije :) hvala vam puno unaprijed |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ne jako sunce, više hlad, pogotovo što je iz trgovine gdje je bila na umjetnom svjetlu cijelo vrijeme. Zalijevaj umjereno, a za sve ostalo pročitaj temu, puno toga je napisano o alojama, pomoći će ti.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Hvala :)
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |