Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trublje - brugmansije
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trublje - brugmansije

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 80>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:25
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Dadinice baš je damica, a da je prelijepa jeste
Posebno mi se sviđa oblik krošnje.

Hvala Makk!
Kad ti, koja si doktor za njih to kažeš.... e sad sam tek ponosna!
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:24
Imam univerzalno tekuće gnojivo kojim prihranjujem svo cvijeće. Njoj izgleda to gnojivo izgleda posebno odgovara. Primjetila sam da i begonije jako dobro reagiraju na njega....
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:19
Čime ju hraniš da je tako dobro razvijena i zdrava ?
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:18
Hvala Milice!Heart
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:17
Dadinice baš je damica, a da je prelijepa jeste
Posebno mi se sviđa oblik krošnje.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:14
Prekrasna je tvoja  "dama u žutom ", Dadinice.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2013 u 22:10
 Dama u žutom - moj ponossmile84

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 12:59
a moje još ni c od cvijeta ....
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 08:42
bebi, mislim da je razlika jer su moje vecinom sijanci, a i ne skidam im one cuperke koji im rastu po stabljikama. onda ostanu nekako kompaktnije. al to je ionako stvar ukusa, i kako bolje pasu u prostor. jako je lijepo vidjeti visoku brugicu i onda ispod drugo cvijece u nekoj gredici ili uza zid npr! nazalost kod mene tu gdje jesu ne moze nista biti ispod sto nije u teglicama, jer ispod nije zemlja nego šljunak (hvala tata!), sad tek trava lagano osvaja konacno tu gadost.

neki sijanci su genetski kompaktni ocito, isto zanimljivo izgledaju
velika gorica
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 00:34
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

bebolina, krasno ju je vidjeti, pogotovo ovo zadnje vrijeme kad je počela dobivati i više od jednog cvijeta istodobno. zadovoljstvo je vidjeti još puno malih čahurica koje najavljuju svoj dolazak. Kako raste, tako se stvara još "y-na". Ona malecka je također lijepo počela napredovati - konačno se vidi da raste.
Drago mi je da te uveseljavajusmile73
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2013 u 00:32
@Wolfsbanesmile57prekrasne su ti damice! Moje nisu tako zbijenog lišća kao tvoje, moje su gorostasi dvometraši. Ove koje su obilno cvjetale sad pauziraju, napupale su više nego u prvom ciklusu a i više hrane i vode troše.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 16:10
Wolfsbane, jedva čekam vidjei kako će izgledati cvijet i općenito kolika će biti kad je sad tako napredna

bebolina, krasno ju je vidjeti, pogotovo ovo zadnje vrijeme kad je počela dobivati i više od jednog cvijeta istodobno. zadovoljstvo je vidjeti još puno malih čahurica koje najavljuju svoj dolazak. Kako raste, tako se stvara još "y-na". Ona malecka je također lijepo počela napredovati - konačno se vidi da raste.
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 10:30
tnx bebi. one definitivno trose najvise hrane i vode od svog bilja, morati cu im sloziti automatsko navodnjavanje.
imam za pokazati nesto meni nevjerojatno, brugica ovogodisnji sijanac, stara jedva cetiri mjeseca i visoka pola metra, je napravila Y i vec izbacila pup! prosto ne mogu vjerovati, niti docekati da vidim sad kakav ce biti cvijet. ona inace ima najvece listove od svih mojih brugica,skoro da je veci list nego cijela biljka :D

velika gorica
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2013 u 00:51
@Wolfsbane, krasni su ti ti mutantiClap a da mogu pojest i popit za ne vjerovati, mogu! Moje su isto uzele kratku pauzu, ali vrlo kratku, jer koliko vidim druga će im tura cvatnje biti žešća od prve.

@moon, ova ljepotica dominira tvojim dvorištemThumbs Up
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2013 u 20:25
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2013 u 21:51
moja je odradila prvi flush cvjetova, pocistila sam joj ostatke danas, ali ne dira ju to ocito jer tjera novu hrpu pupova. ogromna je i jos se proteze, ali koliko taj mutant moze posaugati vode i gnojiva, to je cudo. 

tu joj je pukla velika grana za vrijeme oluje

stablo pri dnu, ove zelene grane cu ostaviti, potjerala ih je nakon puknute velike grane i sad idu na stranu gdje se treba izjednaciti.

iochroma, od grancice duge desetak cm zimus, do ovog cudovista :D

brugored ( © bebolina :D ) napreduje

velika gorica
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2013 u 01:31
makk, beblina...hvala vam na savjetima, ne bih ja rezuckala dok nisam sigurna smijem li ili ne, a kao početnik s brugicom, nisam niti znala koliko vrsta ima. Sinoć sam se malo zabavila i prelistala stranice s početka teme i vidjela kako se orezuje i kako se mogu oblikovati, ali naravno, ova vrsta tek kad se bude na zimovanje spremala. Previše je stranica pa je teško pronaći onu samu osnovu da znamo kako postupati pa stoga i tolika pitanja.
Bebolina, ta slika s neta je upravo to što sam pitala, meni je takav oblik želja. Vidjela sam i na samom početku teme tako oblikovane biljke i oduševila sam se, a isto tako jednom slikom bijele brugice na balkonu, mislim da ju je frida postavila ako se ne varam, e to je nešto predivno.
Moja je otvorila svoju drugu trubicu, a u pripremi je i treća, vjerojatno, a pa to je već danas.
Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Srpanj 2013 u 00:35
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Zanima me, da li će se danas posađene reznice brugmansije primiti, s obzirom na godišnje doba i vrućinu?
Da objasnim.... prevrnuo mi se danas štender sa cvijećem i žutoj brugmansiji odlomio granu. Odmah sam je zabola u zemlju, a mjesto loma na stablu ravno odrezala i zasušila sumporom.
Jesam li trebala još nešta ili nešta drugačije učiniti?

To za sumpor ne znam (nikad čula), ali Brugmansie se u ovo vrijeme mogu bez problema ožiljavati. Samo vodi računa da zemlja uvijek bude vlažna, ali ne i mokra (možeš staviti najlonsku vrećicu preko).
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2013 u 23:03
Zanima me, da li će se danas posađene reznice brugmansije primiti, s obzirom na godišnje doba i vrućinu?
Da objasnim.... prevrnuo mi se danas štender sa cvijećem i žutoj brugmansiji odlomio granu. Odmah sam je zabola u zemlju, a mjesto loma na stablu ravno odrezala i zasušila sumporom.
Jesam li trebala još nešta ili nešta drugačije učiniti?
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2013 u 22:42
Originalno poslano od člana makk makk napisao:

Moon, ovo za rezanje se odnosilo na Acnistus australis. Brugmansie nikako sad rezati, tek na jesen. Kad bi ih sad orezala ne bi ti više cvjetale ove godine.
Postoji nekoliko nacina oblikovanja Brugmansie, ali o tom nekom drugom prilikom.
Bebolina, ja bi za početak skratila samo glavne grane.
Idem odmah
Hvala dragasmile73
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 80>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.