Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 29> |
Korisnik | |
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Aloe ferox |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Aloe concinna |
|
![]() |
|
Prekrasne su ti Glikica,sve lijepi primjerci.
![]() |
|
![]() |
|
tekel ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
pregledao cijelu temu i kao okorjeli kaktusar moram priznati da i kod mene zaluta pokoja aloa,stvarno su zanimljive i mogla bi se oformiti poprilična kolekcija od ovog roda
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Ok. Javi za par dana kakvo je stanje
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Ma bit će i aloica uredu, samo ju onda pusti i ne zalijevaj ju više, možda je to onda samo reakcija na presađivanje. Inače kad presađuješ i kaktuse i sukulente, nemoj odmah po presađivanju zalijevati, neka odstoji malo, svaki supstrat je sam po sebi vlažan, a to je dovoljno i kaktusima i sukulentima.
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Za mene nisu nego kaktusi, jedino mi on prežive
![]() |
|
![]() |
|
Posađena je u običnu zemlju za cvijeće i dodala sam joj malo pijeska sitnog. Polila sam ju tek malo nakon presađivanja i ostavila na balkonu u hladu
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Vjerojatno u zalijevanju. To je biljka na koju trebaš zaboraviti, što manje ju zalijevaj, a možda ti supstrat nije dovoljno propustan, ako nije u supstratu za kaktuse, dodaaj mu perlita i pijeska i ne moj zalijevati, stavi ju u hlad. Ako ti je sad vlažan supstrat, izvadi alou iz njega, stavi na novine ili karton i neka se posuši i to dobro. Napravi to odmah dok ne počne trunuti
|
|
![]() |
|
Evo prenoćila je vani i danas kad sam došla s posla gledam ju i donji listovi joj mekani...a jučer bila čvrsta i tvrda :( zna li tko u čemu griješim
|
|
![]() |
|
Hvala
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Hvala :)
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ne jako sunce, više hlad, pogotovo što je iz trgovine gdje je bila na umjetnom svjetlu cijelo vrijeme. Zalijevaj umjereno, a za sve ostalo pročitaj temu, puno toga je napisano o alojama, pomoći će ti.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Pozdrav svima
![]() Kupila sam dana u Plodinama ovu lijepu biljčicu, pisalo je da je aloe. Ne znam točno koja niti što traži pa bih vas molila par kratkih informacija o održavanju. Čim sam ju kupila presadila sam ju u kupovnu zemlju za cvijeće, polila i ostavila na balkonu. Balkon mi je na južnoj strani u Zg. Sad me zanima kako često ju zalivat, da li ju stavit na sunce ili u hlad, do kas smije biti vani i tako te neke osnovne informacije :) hvala vam puno unaprijed |
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Mislim da ce to biti ta, hvala!
Još malo pa cu sve svoje biljke identificirati :D |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Po svemu sudeći to je najvjerovatnije Aloe Black Gem
|
|
![]() |
|
Dini55 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2013 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 151 |
Evo sad sam je pogledao i nema. Možda je tada u to vrijeme imala. Slikat ću je sutra po danu pa cu postaviti ovdje.
|
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
DA ovo ti je aloja,,,a koja je točno vrsta nezam,,,jako je mlada....imali pjege po lišću?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |