Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 8990919293 407>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 20:34
Moram i ja nešto kalemiti, ako ništa drugo, barem kajsiju na šljivu LOL.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 19:06
moji jednogodisnjaci :) taman ce cvjetati u isto vrijeme, hocu ih krizati.

mikro kalemljenje koje je cini mi se uspjelo :) za sad barem haha

velika gorica
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 19:03
uh,meni to izgleda kao crveni pauci... ako je tako, actara ti nece pomoc, trebat ce neki akaricid... probaj pogledat listove pod povecalom i guglaj red spider mites pa usporedi jel isto...
velika gorica
Na vrh
DaZip View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DaZip Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 18:28
Pozdrav svim adeniumoljupcima, biljke su vam stvarno prekrasne, ne mogu se odlučiti čija mi je ljepša Clap

Nadam se da će i moji malci kad još porastu biti bar malo slični vašima.

Nažalost, prije nekih tjedan dana su mi na dva adeniuma počeli žutjeti donji listovi, a na gornjima su se pojavile sitne bijele točkice.
Primijetila sam na donjoj strani listova nekakve štetnike slične ušima pa pretpostavljam da su oni uzročnik svemu tome.
Ne znam dal bi ih bilo dobro odmah pošpricati s Actara insekticidom ili da prvo probam prebrisati biljke alkoholom?

Evo par slika da vidite kako to izgleda:

I ovog meni najdražeg su isto napale Cry

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 16:35
bebolina..super izgleda mali bolesnik
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 09:05
bebi to sam te htjela pitat, jel postoji sansa da su ti ovi kaj su ih prevozili ih ostavili u kombiju na suncu ili nekaj takvog? jer ipak oni nisu bas tak osjetljivi, to kaj opisujes je kao da su totalno sprzeni bili.
cestitke za bolesnika :)
velika gorica
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 01:33
Mali pacijent se oporavlja, izbacuje pupove k'o velikiThumbs Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Kolovoz 2013 u 01:32
@Pinussmile120 čestitam!
@Wolfsbane, i mene više zanima ova druga opcijaThumbs Up
@Glikica, tvoj je žućo odbacio pupove jer se preforsirao, a moj ih je odbacio SVE do jednoga jer mu nije odgovaralo seljakanje, a i suh je bio ko barut s mekanim trbuščićem kad sam ga vratila s izložbe. Jučer sam mu dodala glistnjaka i dobro zalila, sad mi ne preostaje drugo nego čekati novi ciklus pupanja.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 21:49
22.8.2013
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 21:38
Ma dajte, jedan izduženi moram si uzgojiti, pa jedan nakrivljeni, pa jedan kaskadni, pa bonsai.....to bi bila kolekcija, zar ne ?
A koliko ovaj debeli vode troši ?

Koliko li je taj star ? Može li netko procijeniti ?
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 21:17
ni meni se ne svidja izduzena forma, mislim sta ja znam sta oni zapravo planiraju, mozda je ovo tek neki pocetni oblik, vidjela sam primjerke koji onda gore imaju lijepo oblikovanu krosnju pa se to izbalansira kasnije al opet... ovakvi su meni poslastica:

G, Thumbs Up
velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 20:57
E napravit ću i ja jednog takvog , baš je fora. Što bi svi bili jednaki ?

W kaudeks je ok, tvrd i čvrst, ma dobar je on, samo se mislim preforsirao.

gle ga danas

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 20:47
njihov štos mi se ne sviđa! puno ljepši su mi Pinuspvi, bebolinini, glikicini,  vokijevi, moji i svih nas!

nego, imam mahuna i to dosta, nadam se da će biti sjemenka u njima. moji još cvijetaju, neumorni su. jedan se nije ni osvrno na presađivanje u cvatu, drugi je odbacio većinu pupova. odbolovo je i on i krenuo rasti i cvijetati.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 18:31
to im je novi stos na istoku, anaconda form LOL
evo onog ludog indijca sa jednim

velika gorica
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 18:19
Voki, zanimljiv je, poseban. Iako takva forma nije poželjna za adeniume, dođe mi da i ja sebi "uzgojim" jednog takvog. Baš ludo izgleda. Reci, koliko je visok ?
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 18:19
G, jel ga pipas po caudexu? daj pipni taj dolje dio za svaki slucaj, sumnjivo mi je malo ta boja i sto baca pupove.
inace cvijet je jako lijep i ovako dugo nakon otvaranja, dobro se drzi i ne visi, sto se zna dogodit kod duplih i trostrukih kultivara :)
velika gorica
Na vrh
dado.slavnija View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado.slavnija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 18:11
Odlični su vam :)))

dio posta je obrisan jer mu tu nije mjesto
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2013 u 07:53

I moj "visoki" odlučio da cveta
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2013 u 20:40

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Kolovoz 2013 u 20:38
Evo da vidite kako Žućo izgleda danas, dakle bijeli sa roza detaljima. I još malo zapažanja, ako nekog zanima:Lijeva grana iznad cvijeta je skroz ostala bez pupove, a na toj grani su se prvi pupovi pokazali ! 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 8990919293 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.