Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8990919293 407> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moram i ja nešto kalemiti, ako ništa drugo, barem kajsiju na šljivu
![]() |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
moji jednogodisnjaci :) taman ce cvjetati u isto vrijeme, hocu ih krizati.
![]() ![]() mikro kalemljenje koje je cini mi se uspjelo :) za sad barem haha ![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
uh,meni to izgleda kao crveni pauci... ako je tako, actara ti nece pomoc, trebat ce neki akaricid... probaj pogledat listove pod povecalom i guglaj red spider mites pa usporedi jel isto...
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
DaZip ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2013 Status: Offline Bodovi: 13 |
Pozdrav svim adeniumoljupcima, biljke su vam stvarno prekrasne, ne mogu se odlučiti čija mi je ljepša
![]() Nadam se da će i moji malci kad još porastu biti bar malo slični vašima. Nažalost, prije nekih tjedan dana su mi na dva adeniuma počeli žutjeti donji listovi, a na gornjima su se pojavile sitne bijele točkice. Primijetila sam na donjoj strani listova nekakve štetnike slične ušima pa pretpostavljam da su oni uzročnik svemu tome. Ne znam dal bi ih bilo dobro odmah pošpricati s Actara insekticidom ili da prvo probam prebrisati biljke alkoholom? Evo par slika da vidite kako to izgleda: I ovog meni najdražeg su isto napale ![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina..super izgleda mali bolesnik
|
|
![]() |
|
bebi to sam te htjela pitat, jel postoji sansa da su ti ovi kaj su ih prevozili ih ostavili u kombiju na suncu ili nekaj takvog? jer ipak oni nisu bas tak osjetljivi, to kaj opisujes je kao da su totalno sprzeni bili.
cestitke za bolesnika :)
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@Pinus
![]() @Wolfsbane, i mene više zanima ova druga opcija
![]() @Glikica, tvoj je žućo odbacio pupove jer se preforsirao, a moj ih je odbacio SVE do jednoga jer mu nije odgovaralo seljakanje, a i suh je bio ko barut s mekanim trbuščićem kad sam ga vratila s izložbe. Jučer sam mu dodala glistnjaka i dobro zalila, sad mi ne preostaje drugo nego čekati novi ciklus pupanja.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Ma dajte, jedan izduženi moram si uzgojiti, pa jedan nakrivljeni, pa jedan kaskadni, pa bonsai.....to bi bila kolekcija, zar ne ?
A koliko ovaj debeli vode troši ? Koliko li je taj star ? Može li netko procijeniti ?
|
|
|
|
![]() |
|
ni meni se ne svidja izduzena forma, mislim sta ja znam sta oni zapravo planiraju, mozda je ovo tek neki pocetni oblik, vidjela sam primjerke koji onda gore imaju lijepo oblikovanu krosnju pa se to izbalansira kasnije al opet... ovakvi su meni poslastica:
![]() G,
![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
E napravit ću i ja jednog takvog , baš je fora. Što bi svi bili jednaki ?
W kaudeks je ok, tvrd i čvrst, ma dobar je on, samo se mislim preforsirao. gle ga danas |
|
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
njihov štos mi se ne sviđa! puno ljepši su mi Pinuspvi, bebolinini, glikicini, vokijevi, moji i svih nas!
nego, imam mahuna i to dosta, nadam se da će biti sjemenka u njima. moji još cvijetaju, neumorni su. jedan se nije ni osvrno na presađivanje u cvatu, drugi je odbacio većinu pupova. odbolovo je i on i krenuo rasti i cvijetati.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
to im je novi stos na istoku, anaconda form
![]() evo onog ludog indijca sa jednim
![]() |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Voki, zanimljiv je, poseban. Iako takva forma nije poželjna za adeniume, dođe mi da i ja sebi "uzgojim" jednog takvog. Baš ludo izgleda. Reci, koliko je visok ?
|
|
|
|
![]() |
|
G, jel ga pipas po caudexu? daj pipni taj dolje dio za svaki slucaj, sumnjivo mi je malo ta boja i sto baca pupove.
inace cvijet je jako lijep i ovako dugo nakon otvaranja, dobro se drzi i ne visi, sto se zna dogodit kod duplih i trostrukih kultivara :)
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
dado.slavnija ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Odlični su vam :)))
dio posta je obrisan jer mu tu nije mjesto |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Evo da vidite kako Žućo izgleda danas, dakle bijeli sa roza detaljima. I još malo zapažanja, ako nekog zanima:Lijeva grana iznad cvijeta je skroz ostala bez pupove, a na toj grani su se prvi pupovi pokazali !
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8990919293 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |