Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8687888990 407> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
i moj ima rupu sa strane odmah ispod površine.bit će da je to.čim dođem kući ide na pregled
baš pazim da ne dobije vode ni previše ni premalo.zato sam se i čudila kako trune
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
ovo kod mene je bilo vrlo specificno, korijen je potpuno zdrav, i donja polovica caudexa. ali gornja polovica pa i oko prvih grana je dobila! jer ova gamad se uvlaci taman tako malo iznad zemlje. sigurna sam i da nisu slucajno bube bile tamo, jer su te unutra bile male (mlade) a ovih par koje sam nasla da plaze okolo su bile odrasle. pa vidi i usporedi, zao mi je kaj nisam stigla poslikat, zurilo mi se a htjela sam to ocistit cim prije. poslikat cu kak sad izgledaju, kao da je sa svakog neka zivina skinula griz
![]() |
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
hvala ti draga.ja sam jedan moj htjela podići i šokirala se kad sam vidjela trulež,ali gore nikakvog znaka.vjerojatno je bilo to.nisam obratila pažnju da li su bile bube.ja sam ga očistila namazala cimetom i ostavila do drugi dan.onda sam ga posadila.ne vidim da se nešto događa.ima tome 10 dana.
moram i druge malo pogledati
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
||
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
|
ekipa, upozorenje! znate one bube, ja se nikak nemrem sjetit kak se zovu, koje se kad ih pipnes zamotaju u lopticu, inace izgledaju ko mali oklopljeni tenkovi? e pa ta gamad izgleda lijeze jaja na adeniume i onda se mladunci lijepo hrane caudexima.
jutros mi je super poceo dan, prvo je susjeda pustila svoju dzukelu da se "prosece" kako oni kazu, tj pusti ga s lanca da ovaj landra okolo i radi stetu po tudjim dvoristima. onda je ta dzukela jurila neku macku i putem prevrnula mi tri tegle sa adeniumima. tu sam pop*zdila i lijepo otisla kod susjede i rekla da il nek sveze dzukelu ili cu ja pustit svoju 50 kila tesku dogu da se porazgovara sa njenim pesom i mackama, a moj pes mrzi i njenog pesa i macke, vec je jednom dohvatila tog pesa i bacala si ga po zraku. i tako nakon toga odem popravit adeniume, pregledavam ostatak i skuzim da su 4 manja arabicuma koja su bila skupa posadjena i jedan somalense smedji po caudexu iako se na liscu niti zivosti biljke nista nije dalo skuzit. iscupam ih van i imam kaj vidjet, ono smedja trula rupa u caudexu, otvorim nozem a nutra u svakom po jedna dvije te bube. onda sam nabrzinu izmasakrirala van tu trulez, sterilizirala sve i posadila ih natrag da se ne suse, naspricala sve kolko sam mogla sa insekticidom i fungicidom (nazalost taman potrosila zadnje kapi,sad moram kupit kasnije jos i naspricat cijeli nasad). ugl mislim da bube preferiraju arabicume i mozda somalense, nisam nasla nijednu na obesumima ali sam nasla par da se motaju okolo.
|
||
velika gorica
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Marsha, a kad je nama previše slika ?
Još kad si to lijepo popratila tekstom, kud ćeš bolje. |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
|
Pozdrav adeniumoljupci. Nije me dugo bilo. Pohvale svima na krasnim biljčicama.
Stanje kod mene je sljedeće: slikano 04.06.2012. tzv. Andinin spigani je sad ovaj desni ovaj lijevi je onaj što mi je skroz uzduž popucao i što sam očekivala čuda od njega. i zbilja najveći je, 34 cm od gornjeg ruba tegle. s cijelom teglom još 11 cm korijenja. za sada još nema naznaka cvjetanju. 12-07.2012. je izgledao ovako; orezani jer su bili li-la, nisu ni sad nešto al ajde jedan orezan ko beba sam se grana neki novi klinci adenium obesuma, ima i žutog, valjda bude klinci arabicuma Nadam se da nije previše slika. Nisu debeli nešto spešl al ih obožavam. Pozdrav svima!!!!! ![]() |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Ludilooooooo
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
|
Piti su dobili,ali očito ne i dovoljno jesti - eh sad bi moji rekli škrta Bračka
![]() Gnojila sam samo običnim tekućim gnojivom za cvijeće. Ali na greškama se uči, zar ne? Osim toga imamo ovdje nekolicinu "doktora znanosti" za adeniume koji nesebično dijele savjete pa će i mojih par nadam se krenuti. Hvala na pomoći |
||
Osijek prelijepi grad na Dravi
|
||
![]() |
||
|
![]() evo još jedan rascvjetani: |
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
Ajme Pinus, šta nam radiš, divni su ti!
p.s. zna li susjed da je u završio u kadru ![]() |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
|
Jao pinus što nam radiš?! Srčeko mi zatreperi svaki put kad vidim ove tvoje ljepotane.
Ne mogu vjerovati da su za godinu dana toliko narasli. Moji su očito vrsta "liliput" |
||
Osijek prelijepi grad na Dravi
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
|
Pinus imaš pravo, ja hvalim i onda ureknem,
![]() ![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Ma bravo, Pinus, divni su ti
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
adenium arabicum, prošlogodišnji sijanac
Malo važno tko radi gnojivo. U gnojivu su elementarne tvari i svejedno mi je tko je proizvođač: plantela, cvetal, osmokot, kristalon ili Ina Kutina. Bitni su samo omjeri elementarnih tvari u gnojivu i u kojem obliku je dušik. Poželjno je da je u nitratnom obliku, bolje rečeno obavezno. Andina ti uzgajaš adeniume na balkonu a ja na suncu
ispostavljenoj terasi. Mislim da je to bitna razlika a i ne uzgajamo adeniume
baš ono u dlaku isto, zar ne ? Adeniume preko ljeta forsirano gnojim i zalijevam. Neki dan
sam vidio da ovaj jadnik sa slike nije izdržao takvo šopanje,
Glikice, lijepo ti cvate! @desert rose, ne smiješ me previše hvaliti, znaš kako reče
da se ne pokvarim |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8687888990 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |