Monstera deliciosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567> |
Korisnik | |||||
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Da moraš pripazit...
moja je bila 4 mjeseca samo na jako svijetlom mjestu u kutu terase....
sada kada ima "jači imunitet" i pogorostasila se je tolko da nemam di sa njom a da mi ne zakrči prolaz na terasi, postavio sam ju na direktno sunce... ali to iziskuje i poveliko pojačanje zaljevanja....
pa kako je i shasha rekla za sada na više svijetlije mjesto nikako na direktno sunce!
|
|||||
![]() |
|||||
Sponzorirani linkovi | |||||
![]() |
|||||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
||||
Samo je nemoj na sunce staviti!!!!!!!!!
Negdje gdje je hladovina cijeli dan,tamo će joj odgovarati i oporavit će se
![]() |
|||||
![]() |
|||||
instant madness ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
||||
HVALA, već sam ju jučer prebacila na svjetlo, al sad ću ju šiknut van na balkon. stvarno su vam monstruozne!!! idem spasit što se spasit dade.
a vi ste spasili moju glavu! ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
||||
I meni se čini da joj fali malo svjetla! Moja je kraj prozora i svaki tjedan ju okrenem jer joj lišće svo ode prema svjetlu!
|
|||||
![]() |
|||||
Brbe ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
||||
Kao prvo manje zaljevati a kao drugo daj joj više svijetla i pomogučnosti i malo sunca!!!!
ovdje možeš pogledat kako ja držim monsteru i vidi kakva je.... :
|
|||||
![]() |
|||||
instant madness ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
||||
molim vas POMOZITE!!! nešto se događa sa suprugovom monsterom, on se vraća s broda za mjesec dana i moram je spasiti, što znače ove mrlje:
![]() kad sam odrezala 3 takva lista, evo što je ostalo od nje. takva je već dugo, o urezima mogu samo sanjati, kao što vidite uopće ne razvija nikakve rupe, a ni ureze, čak nije ni tamno zelena!!! evo njegove jadnice, a ja ću biti pokojna ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
||||
Ups
![]() 2-3 nova lista na godinu-e to tek nije istina... ! u pravu si ,ako joj je sve OK raste bash kao shto si rekao( iz iskustva ![]() |
|||||
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|||||
![]() |
|||||
||||
Monk u članku su mislili na rast monstere... da izbaci 2-3 nova mlada lista na godinu....
![]() no sad znam da to nije istina i da ako njoj se pruže dobri uvijeti da baci novi listek svaki mjesec...
|
|||||
![]() |
|||||
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
||||
Ja znam da kao i vecina biljaka ona odbaci donje listove kada formira stablo...ali nikada nisam chula da to MORA biti 2 ili 3 Zna da odbaci donje listove ( koji prvo pozute) kada je maaalchice "udavimo vodom - pa tako protestvuje i daje do znanja ali to je znachi do nas i nije po 'default"
|
|||||
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|||||
![]() |
|||||
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
||||
Monsterica ima tri nova lista od kad smo ju udomili. Dva su već izreckana!
![]() |
|||||
![]() |
|||||
||||
Evo link di su me slagali:
![]() |
|||||
![]() |
|||||
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
||||
Ne znam gdje si pročitao da Monstera baca 2-3 lista godišnje, ali znam da je to sigurno dezinformacija. Ako joj daš povoljne uvjete kao što si joj i dao, Monstera raste brzo i bujno. Vrlo zahvalna biljka i jednostavna za uzgoj i razmnožavanje.
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Okej... eto mene opet se javljam...
ovaj put sa ponosom i malo brige u zraku....
Pa da krenem sa pitanjem...
ovako ova moja monsterica na slici gore nabavio sam je čini mi se krajem 4 ili početkom 5 mjeseca...
i sada ono što mene brine jest da svugdje piše da je to biljčetina koja baca 2 do 3 lista na godinu...
kod mene eto u ovih par mjeseci što je kod mene potjerala je 2 mladice i eto sada matična biljka tjera već treći list!!!
ovim tempom ispada da mi baca jedan list na mjesec....
i taj dio me veseli kak fino i prpošno raste... ali sa druge strane me brine da se biljka ne preforsira takvim abnormalnim razvojem i da poslje u zimi kad je sklonim sa terase ne ugine naglo kao što sada raste....
a druga teza da sam nabavio neki ludi hibrid koji će mi u par mjeseci doći do stropa
![]() inače sada monsterica mi je na terasi koja se nalazi na južnoj strani, nije na suncu već u kutu terase a pošto ima dosta tegli na terasi vlaga je 300%... i da usput do sada ju nikada nisam prihranjivao....
ima još netko iskustva sa takvim bum rastom kod monstere???
|
|||||
![]() |
|||||
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
||||
Nadam se , navikla sam se na monstruma. Vidim da ga čak i MM sažalno gleda . |
|||||
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|||||
![]() |
|||||
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
||||
Ma mislim da će biti ok, treba joj samo malo još da se prilagodi. ako je preživjela kod mene cijelu zimu u onim jadnim uvjetima mislim da će se i kod tebe oporaviti.
|
|||||
![]() |
|||||
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
||||
Ima , mada sam uvijek mislila da one baš i nisu za puno sunca. pa da će ga ljeti bit i previše. Cijela soba je svjetla jer je veliki prozor na drugoj strani + još prizme. Možda ne izgleda tako na slici jer je slikano noću uz blic. |
|||||
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|||||
![]() |
|||||
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
||||
Jel ima dosta svjetla u ovom kutu?
|
|||||
![]() |
|||||
||||
![]() |
|||||
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|||||
![]() |
|||||
||||
![]() ![]() ![]() |
|||||
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|||||
![]() |
|||||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
||||
Hele,ja sam jedan dio monstere odvojila i mislila je onako nasjeckati i zapelcati. Onaj donji dio,koji ima korjen,ostavim tebi.Valjda će uspjeti to moje pelcanje.
![]() |
|||||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |