Šipak - divlja ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nema na čemu, pa tu smo da razmijenimo iskustva!
Šipak se bere kad je jako crven, u pravu si. A koliko dugo ga sušim..... pa nema pravila, to već ovisi o godini (suha ili vlažna), bitno je da je posve lagan i "papirnat" pod prstima. Tada je sigurno suh.
I ja ga ne meljem. Jednostavno ga ostavim u papirnatoj vrećici čitavog, prije kuhanja čaja ga zdrobim.... |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
eastcoast ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2013 Status: Offline Bodovi: 36 |
Hvala na odgovoru. Koliko dugo ga sušiš ? Da li ga samelješ poslije toga ili prije sušenja? Koliko sam shvatio šipak se bere kada je žarko crven ?
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Ja ga nikada nisam stavljala u pećnicu.... nisam za to ni čula da netko kod nas radi.
Kada ga poberem, poslažem ga na deblji sloj papira ili karton od kutije na nekom zasjenjenom i prozračnom mjestu - propuhu. Uglavnom na tavanu s pokazalo najbolje. Svako par dana ga "promiješam" da se okrene i to je to. Možda netko ima neku bolju metodu?
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
eastcoast ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2013 Status: Offline Bodovi: 36 |
Zanima me jedna stvar u svezi čaja od šipka ? Nabasao sam u šumi na stablo šipka, plodovi su još svijetlo crveni, znači da ću još malo pričekati dok ih ne uberem. Zanima me da li se šipak može sušiti bez toga da se stavi u pećnicu kako većina ljudi radi ? Može vlastita iskustva ? Hvala lijepo unaprijed !
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |