Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 188189190191192 282> |
Korisnik | ||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() SADNJA I PRESAĐIVANJE ZELJASTIH BOŽURA Idealno vrijeme za sadnju i djeljenje božura je kraj rujna i početak listopada, kada im požute i odumru listovi. Božur posadite na sunčno mjesto i ocjedito tlo. Ako premještate božur koji već imate u vrtu, pronađite mu idealno mjesto gdje može ostati godinama jer božur je dugovječna biljka i ne voli često premještanje. Ova biljka, koja je svibanjski ukras vrta, iz godine u godinu je sve ljepša i bujnija, i u njezinoj ljepoti mogu uživati i vaši potomci. Kada presađujete veći grm božura, obavezno ga podjelite jer pomlađene biljke puno brže rastu i napreduju. Kod diobe korjena morate paziti da svaka nova biljka ima po tri vegetativna pupa. Prije nego ga posadite, dobro razrahlite zemlju i ispod i oko korjena. Kod sadnje je jako važno da božur ne sadite preduboko jer takva sadnja je često uzrok zašto božur ne cvjeta. Novi izboji se trebaju pokriti sa 3-5 cm zemlje. Božur je jedna od najzahvalnijh vrtnih biljaka a nazvan je carski cvijet, zato je u početku ukrašavao carske i bogataške vrtove. petit ![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
|
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
trave će biti još ljepše kada se inje nahvata po vlatima,zato volim festuce. |
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
dva dana mraza i sada opet lijepo i toplije. još čekam dvije trajnice da procvjetaju i onda do zimskog jasmina, koji je prepun pupova, nema ništa. |
||
![]() |
||
Sanja123 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
|
Kod tebe je, kao i uvijek, sve prekrasno
|
||
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
||
![]() |
||
Karli ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() 2. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 22 Lipanj 2013 Lokacija: Gospić Status: Offline Bodovi: 1352 |
|
Draga Slavuj, nisam malo duže šetala tvojim vrtom, i mogu samo reći da je jesen obojila tvoj vrt u prekrasne boje. A panj sa travom je odličan. Pusa iz kišovite Like.
|
||
"Tuga gleda unatrag, briga gleda oko sebe, a vjera gleda gore"
|
||
![]() |
||
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
|
Ajme koliko lipote u ovih par slika
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Sabi ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 96 |
|
Prekrasne fotke, a bugenvilija će nagodinu biti puna cvijeća, nakon ovih kritika na njen račun nema joj druge :-) meni i ovako izgleda prekrasno, ima veoma dekorativne grane
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Redovno prošetam tvojim divnim vrtom, no evo, da ostavim i malo vidljivog traga
![]() |
||
![]() |
||
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
|
Aha, stiže polako
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
kada bi imala vrt koji je savršen, u kojem nemam šta raditi, koji je uvijek isti i u kojem se ništa ne događa, to za mene ne bi bio vrt nego skupa igračka sa kojom se ne smijem igrati. ja u vrtu volim raditi, volim biljke koje sam sama odgojila i nekoliko puta premjestila dok im nisam našla pravo mjesto, volim gledati smjene godišnjih doba, rađanje i umiranje. ![]() |
||
![]() |
||
|
sjećaš se da sam ti rekla kako sam obećala ljubičastoj bugenvilij da ću je pretvoriti u bonsai ako ne bude cvjetala. nekoliko godina se sa njom mučim, unosim iznosim, proučavam kako se orezuje, presađujem, dodajem kompost, redovito zalijevam, a ona samo raste u širinu i množi svoje grančice, cvjeta-nema. sve isto radim i crvenoj koja je ove godine dva puta cvjetala. i sada je puna cvjetova koje će brzo odbaciti jer sam ju morala unijeti da se ne smrzne. |
||
![]() |
||
|
Belina
![]() |
||
![]() |
||
|
miska
Anastazija prerano je ove godine došao mraz, ali sam ja sve biljke koje cvjetaju sinoć pokrila i spasila od smrzavanja. sve slike koje sam danas objavila, danas su i slikane, ništa mi nije smrzlo, osim dalije koja je i kroz paučinu malo oštečena, ostalim trajnicama ne smeta, odmrzle su se i ništa se na njima ne vidi. ovako bude svake godine, mraz dođe rano, sprži sve što je osjetljivo a nakon toga skoro mjesec dana bude lijepo i toplo vrijeme. |
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Uh, baš je grdo gledati one prve slike ! To je puno prerano, velika šteta ![]() |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
Slavujčice,to je druga strana ,koji ne volimo,sve će tvoje zlatne ruke opet sve pozlatiti,
![]() ![]() |
||
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 188189190191192 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |