Asarina scandens |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super ti izgledaju.Ja ih sijem već treće godine,i užasno su spore na početku,ali kasnije nadoknade .Lani sam sijala nekakvu crvenu,i ona je do jeseni stvorila gomolj.Pisalo je na vrećici da je trajnica.Gomolj sam spremila,i ove godine imam puno manje muke-već ima pupoljke.
Ove godine sam posijala Asarinu purpusii Victoria Falls,ona nije penjačica,nego raste kao niski,lagano padajući grmić,sa velikim ljubičastim cvjetovima.Isto je užasno spora u rastu,baš me zanima kakva bude uživo,na slici je prekrasna. |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ovako trenutno izgledaju moje Asarine:
![]() To su iste one Asarine na gornjim slikama. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
i moje su ovako tanašne, ali dosta kraće
bile su na balkonu, ali mi se učinilo da im fali svjetla - balkon je natkriven i još sam ih zaklonila nekim pitarem jer im sunce i vjetar začas "popiju" vodu bar sam nešto pogodila - posijala sam po par u one razgrađujuće posudice pa ću kad (i ako) očvrsnu s njima u veću teglu i makk ![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ništa ne brini natalija.
Ovako su izgledale moje nekad (iako su imale 12 sati dnevno svjetlost-sijalicu) ![]() A sad izgledaju ovako ![]() Pročitala sam na netu da se ne preporučuje presađivanje mladih biljaka, nego da se siju po 3 sjemenke u saksiju u kojoj dalje rastu. Ja ću sve ove zajedno (iako ih je previše za jednu saksiju) sa zemljom "preseliti" u veću saksiju. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
makk ja sam je posijala i stvarno jadno izgleda - ne znam hoće li opstati
nemam ruku za to sijanje (u posudice), kao prvo niu sve ni izniknule, a ove što su provirile su jako krhke ako ti tako, kažeš - možda i moje očvrsnu ![]() |
|
![]() |
|
Jeli neko sijao Asarinu ove godine?
Ja sam je posijala i u početku je bila "jadna", pa sam mislila da ću morati ponoviti sjetvu. Ali sad izgleda prilično dobro i nema potrebe da je opet sijem. |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
I meni je asarina jako neujednačeno nicala, čak u razmaku od mjesec dana.
Neki dan sam "odmotavala" asarinu s susjednog hibiskusa i stavila sam joj nove "lojtrice" za penjanje, i zamjetila sam nešto zanimljivo: penjačice uobičajeno imaju ili vitice kojima se prime za nešto dok se penju ili se cijela biljka omotava oko nečeg, međutim kod asarine: ona to radi listićim, tj omotava se stabljikom listića, stvarno fascinantno: ![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Meni ih je par proklijalo,a ostale čube,čube,čube...
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Jesam, sad čekam i čekam barem koji topliji sunčani dan da živnu sjemenčice. Ovako .... stoji sve.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Jeste li je cure sijale? Ne stignem prečitavati, pa samo ukratko pitam!
![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
nema na čemu darling
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Uh, baš sam se sa užitkom nagledala asarine
![]() Nisam do sada obraćala pažnju na tu biljčicu - oduševila me
Još jednom Hana - hvala ti, hvala ti, hvala ti...
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Prekrasna je
![]() |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Svaka cast dada28.
![]() |
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Najnovije slike moje asarine
![]() ![]() ![]() |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Fatka, dodaj još nekakav viši oslonac,nemoj ju odmotavati jer je jako krhka i osjetljiva...bilo bi šteta da ti se slomi.
SilveK, vidjet ćeš kako će turbo brzo narasti, samo redovito zaljevaj i gnoji. |
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
Evo moje malecke, ali vidim da je konačno počela napredovati. Stvaro je nježna biljčica.
![]() |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Dado, doboro si joj napravila oslonac.Ja stavila one ljestice ali bice joj to malo.
|
|
![]() |
|
stavila sam četiri štapića, a s vremena na vrijeme dodam još i tekuće gnojivo
|
|
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Divan cvjet. Koje gnojivo upotrebljavaš?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |