Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 179180181182183 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() A za ovo pitam, kojoj biljci pristaje ovakav tigrasto-orhidejasti cvijet ?? [/QUOTE] ovaj mali cvjetić je žablji ljiljan, tricyrtis hirta. zanimljiv je zbog svojih malih tigrastih cvjetića, zbog svog cvjetanja u jesen, kada je u vrtu jako malo cvjeća, a meni je posebno drag jer je on prvi cvijet koji sam dobila kada sam došla na forum, od naše drage blu sky. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Koliko ljepote, blagosti, mira, posvećenosti i tajanstvenosti u tvojem vrtu...
Zbog svega toga tako ti rado dolazim, draga Slavujčice!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Konopljika u svojoj finalnoj fazi! Korisna i lijepa...
![]() |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Najpoučnijih, najljepših, najtajanstvenijih, najosječajnijih....100 stranica na CIF-u !! Čestitke tebi, na dugim godinama tvog uređivanja vrta koje si prenijela na 100 predivnih stranica !! ![]() U prvih 100 stranica, naučilo se je puno od tebe, tvoje riječi vezale su nas uz tebe, pa u sljedećih 100 stranica ja "rentam" ovaj .....otok za moje mjesto u tvome vrtu.... gdje ću u mislima biti s tobom !! Svaki leptir koji sleti u njemu donijet će ti moju molitvu, misao, osmjeh.....a ako sleti na tvoje rame...ja sam mu šapnula da sleti tamo, da i u taj tren budem s tobom ! A ona treća tura od 100 stranica.....obje čemo sjesti u ovaj otok, ako bog da !! A mila, vjeruj mi, dat će !! Neću reči da ćemo se napit "kao mile majke" u našem otoku .......ali palo mi je na pamet !! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Mila, gledam slike .....gledam....a došavši do ovoga....
![]() .......molitva "oče naš" krenula sama od sebe i ne namjeravam je prekidati do utorka ! ![]() A za ovo pitam, kojoj biljci pristaje ovakav tigrasto-orhidejasti cvijet ?? ![]() Proljetne anemone....jesi li to pne miće, male šumske ili ..?? Baš sam si mislila, jesenske nisu, mojima bi bila ovakva slika da ih orežem i u tačkama slikam, mogle bi jedino onda ispasti ovako niske !! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Mahonia ![]() MAHONIJA mahonia aquifolium Mahonija je zimzeleni grm, kožastih listova koji u jesen poprime crvenkastu boju. Cvjeta u rano proljeće žutim mirisnim cvjetovima, koje pčele rado posjećuju. Nakon cvjetanja pojavljuju se grozdovi plavih bobica koje su kiselkastog okusa i ako se uzimaju u većim količinama, mogu izazvati mučninu. Mahonija je grm koji sporo raste, voli zaklonjenu polusjenu, ali će se prilagoditi i sunčanim položajima. Orezivanje je potrebno da bi se održao lijep izgled grma ili u slučaju jake zime kada može izgubiti listove. Orezuje se krajem zime. Razmnožava se drvenastim reznicama u jesen, korjenovim izdancima i sjemenom. Sjeme ima veliku klijavost i često se samo zasije. Biljke dobivene iz sjemena mogu imati izgled drugačij od matične biljke, sličan nekom od varijeteta. |
|
![]() |
|
pozdrav tebi i tvom lijepom otoku! ![]() |
|
![]() |
|
Free,
stavila sam slike koje su te zanimale. Na prvoj je Vesnin figelius kojega je ona proljetos ošišala skoro do zemlje. Na drugoj je moj, koji je prije godinu dana bio sadnica kao što je tvoj. Nadam se da ćemo na godinu uživati i u ljubičastom! |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SLIKE PHYGELIUSA ZA FREE ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Šumarica ![]() PROLJETNA ANEMONA. anemona sylvestis Još jedna skromna ranoproljetna trajnica koju zbog pognutih bijelih cvjetova zovu visibaba anemona. U prirodi raste u listopadnim šumama i livadama. Bjelinom svojih cvjetova će se lijepo uklopiti u gredicu sa tulipanima i narcisima. Jako se širi i korjenovim izbojima i sjemenom kojeg vjetar raznosi po vrtu. Razmnožava se u jesen djeljenjem korjena. |
|
![]() |
|
Potočnica(Brunnera) ![]() KAVKASKA POTOČNICA brunera macrophylla Brunera je niska trajnica koja u travnju otvara prozračne skupine kraljevsko plavih cvjetića Cvjetovi su na stabljikama koje su izdignute iznad srcolikih i hrapavih listova. Najljepša je u polusjeni, uz nekoliko sati jutarnjeg sunca. Nakon što prođe prva cvatnja, treba ju orezati da bi potaknuli novo cvjetanje i stvaranje novih listova. Razmnožava se djeljenjem korjena u jesen a često se sama zasije ako ostavimo da se cvjetovi osjemene. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Moje čestitke,tvojih 100 stranica za mene su enciklopedija cvijeća,ljepote i ljubavi.Hvala ti na tome,što sve dijeliš sa nama.
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Slike i poruka jedne australke koja je bila u mom vrtu.
"Jako je vam ljep vrt. An English garden in Croatia. Pozdrav" Julie White ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Biskupska kapica(Epimedium sp.) ![]() Biskupska kapica ![]() BISKUPSKA KAPICA. epimedium sp. Malo je biljaka koje mogu zabljesniti u potpunoj sjeni, kao biskupska kapica. Ova pokrivačica tla, visoka 30ak cm, lijepa je čitave godine. U rano proljeće, nakon što joj orežem srcolike listove, koji su bili cijelu zimu zeleni, pojavljuju se iz korjena minijaturni cvjetni pupovi koji na tankim stabljikama otvaraju cvjetiće poput malih orhideja. Pognute cvjetne glavice kao da lebde u zraku i njišu se na svaki , i najmanji dodir proljetnog vjetra. Nakon cvjetanja, stvara se gusti pokrov srcolikog lišća kojeg će jesen prošarati crvenkastim bojama. Biskupska kapica se, kao i svaka pokrivačica tla, dosta brzo širi, a kada dođe do mjesta gdje je jako sunce, prestat će rasti. Ova mala biljka je stanovnica vlažnih listopadnih šuma i sičušni biser moga vrta. |
|
![]() |
|
mraz nas je dva jutra poplašio, sve egzote preselile u podrum a u vrtu biljke pocinju ponovo pupati. |
|
![]() |
|
![]() ![]() SURUČICA SPIRAEA NIPPONICA "SNOWMOND" Suručica snowmond je niži grmić koji cvjeta u proljeće. Ima tanke povijene grane sa malim, duguljastim, zelenoplavim listićima. U proljeće mu se grane, od težine mnoštva bijelih cvjetova poviju do zemlje. Nakon cvjetanja treba do polovine skratiti grane koje nisu cvjetale a mlade ostaviti. Ovaj grmić dobro uspjeva na suncu ili laganoj polusjeni. Lako se razmnozava reznicama i korjenovim izbojima. [/QUOTE] |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Draga moja,znam da mislis na mene
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moja mama ga je zvala "cintra" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 179180181182183 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |