monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 138> |
Korisnik | |
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Meni je miris enzima predivan...malo kiselkast na ocat i na citruse. Stvarno svjez miris. Ja sam stavila jabuke, limune, narance i grejp otpatke.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
Tako cu i ja sad isprobati...nemam sta izgubiti...limune stalno perem vodom i skidam usi rucno, a one se nakon mjesec dana vrate. Sad ih trenutno nema vidljivih, al su jaja vjerojatno ostala. Nisu limuni premali, oko 30 cm visine. Bas sam znatizeljna:).
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Ma boja i nije toliko važna,vidila sam tamo na jednoj slici gdje su ljudi izlijevali Enzim u rijeke i potoke, ima ih različitih nijansi, od ovakve svjetle boje kao moj, do tamnosmeđe....Bitnije je ono što se navodi da ne smije smrditi po pokvarenim jajima...tada se tekućina mora popravljati s tim da se dodaje još 1kg šećera i opet dobro zatvori da fermentira, nakon mjesec dana tekućina bi se trebala popraviti i imati miris na kiselo povrće ili ako ima više voća na voćnu octenu kiselinu...Moram priznati da mi se nije dogodio taj " čudan " miris...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Probaj ih cijele pošpricati ( ali svakako razrijeđenom otopinom ) čisto da vidiš hoće li uši nestati..Čak ne bi ni trebala previše Enzima stavljati ako su to mali limuni. A možeš ih naravno i zalijevati s tim... Ja sam u početku kad sam to napravila bila isto užasno skeptična i unatoč tome što sam se bojala zalijevati svoje cvijeće ( mislila sam da bi moglo krepati ) učinila sam to. Zalila sam sve biljke, jednom, drugi puta, treći....I tada čekala i pratila što se događa ( u glavi mi se već stvorila vizija uvelog požutjelog cvijeća) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ja sam koristila smedji secer kako su rekli u uputi. Meni je enzim nesto tamnije boje nego ovaj koji si stavila za primjer...ali nije onako tamno smedj kao na slikama na netu.
|
|
![]() |
|
Hvala ti na dobrodoslici:)...taj enzim mi je tako dobro zazvucao kad sam citala o njemu prije nekoliko mjeseci da sam ga odmah isla napraviti, al evo stalno sam odgadjala da ga isprobam. Zvuci nevjerojatno sve to sto pisu o njemu pa sam dosta skepticna, ali isprobat cu sve ![]() Trenutno imam paprike u tegli koje sam odrezala, a one ponovo pocele iz tih batrljaka listati...unijela sam ih u sobu na juznu stranu i probat cu ih zaliti enzimom da vidim hoce ponovo krenuti rasti i radjati. A na limunima koje sam unijela u sobu (jos su mali, iz kostice) mi se stalno vracaju stitaste usi...i to cu probati tretirati s tim. Da samo zalijem limune s tim...ili da ih cijele pospricam? |
|
![]() |
|
Evo dragi moji zašto nisam koristila smeđi šećer za Enzim ( kako u receptima za Enzim navode ) , osim što je dosta skuplji, nema nikakvu veću vrijednost nego i obični bijeli šećer, a znatno je skuplji.... Čemu onda kupovati skupu maglu? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Betty Boop ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
E,to sam čekala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
The impossible is often the untried.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
![]() |
|
Wiz nisam rekla za tebe da si negdje spomenula deset kanti, već je Pustilka to rekla.... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Pa koliko otpada bacim djeca samo grizu nesto mogu za sedam dana pokislaiti toliko kanti.
![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
...i biti će zasigurno..
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Da ih bogdom hocu usnit kkao deset kanti redam i pripremam
![]() |
|
Seneka |
|
![]() |
|
Wiz draga moja, mogu samo iz prve ruke reći, već se i sad u ovoj prvoj turi vidi dobar pomak, a druga bi naravno trebala biti još bolja... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
..odlično onda..bitno je da je ok u praksi...zar ne...a možda bi moglo i bolje...a to če biti u drugoj turi pripravka :)
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |