monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4142434445 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() |
|
![]() |
|
Dragi moji, evo konačno sam danas odlučila napraviti i Enzim za piće....A da ne lupetam bezveze kasnije ( navečer ) ću ovdje staviti i fotkicu da se uvjerite sami.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Ekipa malo smanjit sa chatom na ovakvim temama, imamo brbljaonicu u kojoj možemo klafrati koliko god hoćemo, a privatne teme ostavimo pregledne.
|
|
![]() |
|
Curke , ja vam bježim u kafić, inače ćemo svi dobiti po
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Eto konačno se netko javio, tko je i to probao, Hvala Fiki !
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Da bi zimi imao svjež luk,,,,uvijek ga posadim u posude na prozor,,,e da vidiš kak lipi bude a nema muhe!!
|
|
![]() |
|
Uffff draga luk i posude ili češnjak i posude, nažalost to jo nisam probala, pa ni ne znam kako bi se oba luka ponašali u posudama....Moram priznati to još nikad nisam radila, ali bojim da luk ili češnjak ne vole biti u posudama... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
Monstera, puno ti hvala na ovakvom opsirnom pojasnjenju...mozes me naravno zvati Magi (juha:)).
Poslala sam poruku administratoru da pitam za poruke, kad ne citam pravila foruma uf. Dobro, nakupit cu te postove, ionako sad imam vise vremena za pisanje. Za luk sam skontala , a cesnjak jos moram skontati. Moram malo razmisljati o tome ha ha. Imam neki domaci fini cesnjak s placa pa cu u jednu posudu posaditi i cekati da vidim sta ce biti s njim sljedece godine. Jel smijem popikati cesnjak u posudu s spinatom? Stedim mjesto jer nemam previse prostora. Vis, mogla bi fotkati biljke prije nego ih pocnem tretirati enzimom...da kasnije vidim razliku. |
|
![]() |
|
Magi, naravno da razmjenjujem sjemenje i sve što mi je viška, pa zbog toga i jesam ovdje, pričekat ću te dok sakupiš dovoljan broj postova da bi mogla uopće pisati u pp.. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
A o češnjaku , tu baš i nema neke prevelike filozofije....sadim ga u jesen, no ovaj puta moram reći prije sjetve tlo je tretirano i natopljeno Enzimom......također ostaje nam pričekati do zriobe češnjaka da vidimo kakav će biti...Inače za one koji ne znaju, češnjaku treba jedan dulji period da bi se potpuno razvio i dozrelio...Vremenski oko 11mj. treba jesenskom češnjkau da bi u potpunosti bio zrel..No ima tu još nešto, navodno tamo gdje je jednom bio češnjak zbog plodoreda više na tom mjestu ne bi smio biti naredne četiri godine...Ne znma da li je točno ili ne, ali pošto mi je najbliže imati ga u dvorištu , blizu plastenika, imam ga stalno na istom mjestu i nisam baš primjetila da se nešto previše buni...Osim kad je previše topla i sušna godina, tada bude nešto sitniji negi inače...Moram još nešto spomenuti, češnjak ne voli friško pognojenu zemlju ( vrlo lako strune ) pa se stoga treba dobro paziti gdje će nam češnjak biti posađen. Ne znam što bih mogla više pisati o češnjaku, a da to već sve nisam rekla..Kad se posadi ( jesen, proljeće ) nema puno brige oko njega..Pošto moj ima ono sjeme na stabljikama, nekad u proljeće zalomim te pupove sa sjemenom, nekad ostavim...Ovisno želim li ih te godine sijati ili ne...Okopam ga, oplijevim nekoliko puta do vađenja i to je to..Kad ga povadim , ostavim ga malo nek se prosuši, tada ga očistim, klasiram i upletem u vijenac ili ga samo spremim također u mrežastu vreću od paprike, ostavim još malo sušiti i onda ga također spremam negdje gdje neće smrznuti......najdeblje, najzdravije i najljepše glavice, naravno ostavim za narednu sezonu i sjetvu.. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Magi, moraš najprije sakupiti 70 ili malo više postova da bi mogla pisati pp ( novo pravilo foruma) ... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Magi ( nadam se da te smijem tako zvati ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tek sam sad skužila da pitaš koji luk...Nema tu ništa posebno, koji god luk želiš, bitno je da je dosta debeo, može to biti žuti Holandski, Centurion, neki domaći ili onaj plavi mađarski, od bilo koje vrste luka se lako može dobiti sjeme ( isprobala sam sve ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Smajliću, zašto misliš da si propustila priliku, pa ja sma tek nedavno stavila već drugu turu...A danas evo čekam da MM dođe s posla i usput mi kupi kantu s poklopcem, pa ide jedna tura za piće.... Žao mi je da vam nisam usporedila adeniume prije nego su počeli "piti" Enzim i danas kad ga "piju"....Moram priznati, samo par dana nisam zavirila u prozor gdje oni borave, kad sam danas maknula zavjesu, umalo da se nisam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
magadan ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 16 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 141 |
Sad sam vidjela da uopce ne mogu pisati privatne poruke, svasta! Nemam uopce tu opciju nigdje. A prije sam mogla. Jel se nesto mijenjalo od proljeca?
|
|
![]() |
|
Sad sam prorostala tvoje stare postove i slike na ovoj temi i mogu samo reci da ti se divim koliki povrtnjak stizes raditi, svaka cast! Mogu samo reci: blago onome tko te ima:).
Vidim da ti cesnjak i luk predivno izgledaju...a ja muku mucim da pokontam kad saditi cesnjak, a kad luk. Meni najbolje idu rajcice, paprika, tikvice, krastavci, rastika... Kupusnjace, cikla, mrkva, cesnjak... nikako. Voljela bih uzgojiti svoj luk iz sjemena. Proucila sam malo sta si pisala drugima i koliko sam shvatila, trebala bi odrezati vrh velikog luka i zapiknuti ga u zemlju sada na jesen (ja bi probala u posudu). U proljece bi on trebao pustati stapke s cvjetovima. Jesam ok skuzila? Treba li to biti poseban luk? Ako imas viska luka za razmjenu, voljela bih ga nabaviti od tebe, nekoliko glavica za probu. I jos poneko sjeme ako razmjenjujes. Ja imam hrpu sjemena (rajcica najvise) pa cu ti poslati ako te nesto zanima. |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga Mons, drago mi je da se tema Enzima zahuktala, ja samo mogu reči da sam propustila priliku da učinim nešto ove godine po tom pitanju, ali na proljeće ću sigurno napraviti Enzime, pogotovo što ih ti jako hvališ iz svog dosadašnjeg iskustva. Pratim redovito što se događa vezano za ovu temu, sve pohvale tebi i tolikom interesu za sve nove stvari.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Držim ti ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ne odustajem od limuna dok sve ne isprobam...mozda budem bolje srece od tebe.
|
|
![]() |
|
Da , takav miris treba biti, svjež, kiselkast, jasno da vuče na ocat jer u biti s tim fermentiranjem se i dobije neka vrsta octene kiseline, ali puno vrednije od obične jer je puna vitamina i minerala.. ![]() Reći ću ti još nešto za limune...Ja dok sam ih imala, često sam ih znala prati i špricati tekućim deterđentom za suđe, no na kraju sam izgubila sve bitke jer su se te proklete uši stalno i stalno vraćale....Inače, bar meni je jako teško sačuvati citruse,a da ih te beštije ne napadaju... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4142434445 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |