Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 104105106107108 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2013 u 13:49

VRIJES   Calluna vulgaris

Još jedna zanimljiva biljka koja će u jesen uljepšati vrt i terasu a može biti i atraktivni aranžman za dnevnu sobu.
Vrijesak cvjeta tjednima, a njegovi cvjetići nikad ne procvjetaju do kraja, nego ostaju u pupovima.
Njegovi obojeni pupovi ostaju na biljci do zime.
U vrtu ih treba posaditi u kisel supstrat i tlo sa malo hranjiva.
Nakon cvatnje ih treba orezati i oblikovati.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2013 u 14:00
smile177
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2013 u 14:46
Ova zadnja slika je predivna ne samo zbog vrijesa tj erice,nego cijela cvjetna postava ukljucujuci i mahovinu na terakoti sa cuvarkucama.Ukrasni kupus je predivan i steta bi ga bilo pojestismile60
Na vrh
desert rose View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2547
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje desert rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2013 u 21:14
Kada sam vidjela lavandu, odmah me asocirala na ona mala predivna stvorenja...pčelice... sigurno uživaju u slatkome nektaru...
Ne vjerujem u duhove, ali vjerujem u snove, a ponekad i u bajke...
Na vrh
klaudija8 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 848
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje klaudija8 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2013 u 22:58
svaka cast draga - uzelo me je vremena da pregledam sve stranice zaostatka, vidim da si opisala dosta biljaka ispod odlicnih slika istih.
za oko mi je zapela tvoja spirea - prekrasna je

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2013 u 00:56
Ostavljam jedan trag, baš kao i slavuj koji se odselio... I ja čekam proljeće da malo uhvatimo rutinu u obvezama ... Nemoj misliti da te se ne sjetim, bila bih jako žalosna.

Evo ti jedna ruža od slavuja ... 

Slavuj je: dobar, vjeruje u ljubav, pomaže drugima, dobroćudan, hrabar je i njegov pjev odaje mir.

Hvala ti na velikoj pažnji, na svemu učinjenom za mene Hug
Rijeka

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2013 u 09:01
[QUOTE=Mira K]

Evo ti jedna ruža od slavuja ... 

"Mitovi o ružama se mogu pronači i u islamskoj kulturi.
Predaja kaže da je crvena ruža nastala kao plod ljubavi slavuja i bijele ruže.
Ova je ptičica, u žaru ljubavi, zagrlila ružu i ozlijedila se na njen oštar trn.
Svojom krvlju nesretni je slavuj natopio bijele latice ruže i dao im boju."

Miro, hvala ti!
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2013 u 11:04
   "Najljepše slike ruža na svijetu je naslikao Piere-Joseph Redoute.
Taj je francuski slikar ovjekovječio primjerke iz zbirke francuske carice Josephine."

"Prva žena Napoleona Bonapartea, u vrtovima Malmaison, dala je posaditi veliku zbirku raznih sorta ruža , te je tako stvorila prvi europski ružičnjak.
U vrijeme napoleonskih ratova od francuskih generala je tražila da iz osvojenih zemalja donesu sorte ruža specifične za tu zemlju.

RAMBLER RUŽA "CHEVY CHASE"
Ova ruža penjačica ima savitljive izdanke i jako brzo raste.
Vrlo brzo će svojim gustim izdancima prekriti luk, zid, sjenicu, a starom i osušenom drvetu će udahnuti novi život.
Chevy chase ima sitno lišće i sitno trnje, traži puno sunca i plodno tlo sa dovoljno vlage.
U takvim uvjetima će cvjetati od kasnog proljeća do prvih mrazeva.
Cvjetovi su joj sitni, skupljeni u grozdove, purpurno crvene boje.
Može doseći visinu do tri metra.
Orezuje se u proljeće,
bočne pupove orezati na 3-5 pupova jer cvjeta na novim izbojima.
Nakon cvatnje ju isto treba orezati jer se tako potiče nova cvatnja.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2013 u 11:40
Ako ja sad upitam : a kad će moja ramblerica biti takva i tolika ?", ti ćeš vjerojatno odgovoriti: "brzo, vrlo brzo" .....jel tako ?
Lijepa je, prelijepa !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2013 u 11:57
Glikice, odgovoriti ću- na godinu,
nećeš vjerovati kojom brzinom raste.
Na vrh
Nisa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši cvijet u cvijetnjaku 2017

Bodovi: 3089
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2013 u 14:35
Volim prošetati tvojim vrtom i pratiti promjene koje ti pedantno bilježiš; lijepo si me podsjetila na neke grmove koje i sama imam, sad kad vidim viburnum opulus već se veselim slijedećoj sezoni.
Krasni su kupusi cijelu zimu, a najviše se veselim njihovim cvjetovima jer mirišu proljeće...smile79
Samo Bog može činiti nemoguće, ali ti možeš činiti moguće.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2013 u 07:49

Glikica,
zaboravila sam ti reći da je rambler ruža najljepša kada joj grane vodiš da budu vodoravne, tada najviše dolaze do izražaja njezine viseće grančice pune grozdastih cvjetova.
nisam vidjela gdje si ju posadila ali bi bila lijepa uz tvoj zid.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2013 u 07:56
Originalno poslano od člana miska miska napisao:

Kamenjar,trave,stepenice uz loniceru i ukrasna srecica uz panj..sve je savrseno!<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">
hvala ti miska,
kućna srećica još uvijek raste i polako prekriva panj.
uskoro će ju mrazevi prekriti crnom bojom.
kada sam ju posadila i došao prvi mraz, mislila sam da je gotova, sva je bila pocrnila.
kada je došlo proljeće, za nekoliko dana je opet sva ozelenila.
stepenice su uz zimski jasmin koji još ne cvjeta jer je u polusjeni.
onaj na suncu će za koji dan skroz procvjetati.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2013 u 08:07
Originalno poslano od člana Belina Belina napisao:

Dobro da sam se malo i do tebe prošetala,jer vani pada kiša kao iz kabla....oduševio me vartomet tvojih boja,a viburnum opulus-snježne lopte vidim prvi putClap
Stanje u tvom vrtu je predobro,svi puževi su skoknuli na more i jedu i jedu.....
eh draga moja,
nema više u vrtu vatrometa,
ali to je normalno.
još uvijek, kada prošetam i zavirim u gredice pronađem nešto lijepo i zanimljivo, a slike proteklih mjeseci me vračaju u dane kada su se biljke natjecale koja će ljepše procvjetati.
...i u malim pupovima vidim proljeće, a viburnum ih je već sada spremio, pune su ih grane.

a puževi, valjda su stigli kao slijepi putnici i dopalo im se u tvom vrtu.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2013 u 08:10
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

smile177
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2013 u 08:19

Miska, pozdravljam te sa ovih nekoliko cvjetića hipericuma čije grančice su se lijepo smjestile među tvoje grote.
Na proljeće ćeš imati prskalicu žutih cvjetića sa zrakastim cvjetovima.
Ova biljka je iz roda gospine trave ali nije ljekovita... osim za dušu.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2013 u 08:35
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Kada sam vidjela lavandu, odmah me asocirala na ona mala predivna stvorenja...pčelice... sigurno uživaju u slatkome nektaru...
dobro si primjetila, kada je sunčan dan, skupe se cijeli rojevi pčelica, skupljaju posljednja zrnca sa grančica lavande koja je dočekala studeni da potpuno otvori svoje cvjetiće.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2013 u 08:39
Originalno poslano od člana klaudija8 klaudija8 napisao:

svaka cast draga - uzelo me je vremena da pregledam sve stranice zaostatka, vidim da si opisala dosta biljaka ispod odlicnih slika istih.
za oko mi je zapela tvoja spirea - prekrasna je

lijep grm ti je zapeo za oko.
volim ovu spiraeu jer procvjeta u rano proljeće sa tulipanima i puzavim plamencima,
jer njezini cvjetići mirišu na djetinjstvo i vrt kojeg više nema.
i sada često obiđem njezine gole grane pune pupova i među njima nađem proljeće.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2013 u 09:28
Originalno poslano od člana Nisa Nisa napisao:

Volim prošetati tvojim vrtom i pratiti promjene koje ti pedantno bilježiš; lijepo si me podsjetila na neke grmove koje i sama imam, sad kad vidim viburnum opulus već se veselim slijedećoj sezoni.
Krasni su kupusi cijelu zimu, a najviše se veselim njihovim cvjetovima jer mirišu proljeće...smile79
drago mi te vidjeti Nisa.
uživam u promjenama u vrtu i svaki dan otkrijem nešto novo.
kupus je krasan ali mislim da je prava poslastica za puževe i ne vjerujem da će dočekati proljeće da procvjeta.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2013 u 09:43

ovaj mali grmić, bijelih cvjetova, je još jedan tihi stanovnik mog vrta.
nikako mu ne mogu pronaći ime i ne znam u koju porodicu bih ga smjestila.
dobila sam ga od jedne bake koja je znala samo da su mu cvjetovi kao kokice.
cvjeta u svibnju, u polusjeni ispod kalikantusa i uz sve ostale procvjetale biljke često zanemarim njegovu ljepotu.
visok je oko 60 cm, ne moram ga orezivati, dobro podnosi sušu a svakog proljeća se pupovi, zametnuti u jesen, otvaraju baš kao kokica kada se otvori iz zrna kukuruza.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 104105106107108 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.