vrt u ravnici |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 30> |
Korisnik | |
Rembrant ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znam da nevolite zimu,ali meni je zima lepa u vrtu i ona ima neku draž kojoj nemogu da odolim,valjda zato što sneg izgleda lepo bar po mom mišljenju, kada napada na četinjace.
![]() ![]() ![]() ![]() Ove godine sam povezao pampas travu i obmotao sa jutanim džakovima,nadam se da ce zbog toga dogodine još više cvetati. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moje saksijsko bilje je u zimovniku,dobro je jer je moglo dosta ove godine da se drži napolju,do 20.11. je bilo napolju to je rekord.Ali je takva gužva da slika nemože dočarati,bukvalno nemogu da se okrenem u zimovniku,a dosta toga sam stavio u podrum. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
klaudija8 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2013 Lokacija: Hercegovina Status: Offline Bodovi: 848 |
prepredivni zimski prizori u tvom krasnom vrtu |
|
![]() |
|
Miranda ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2013 Status: Offline Bodovi: 1263 |
Prvi put šetam kroz tvoj vrt u ravnici i,jednostavno, nemam riječi!
Savršen i raskošan kroz sva godišnja doba! Komadić Raja na Zemlji.
Divota!!!!!!!
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Brrrrrrrr...kasne zimske slike
![]() ![]() Krasna aloja ![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Rembrant ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Najljepši vrt - jesen 2013 Pridružen: 22 Svibanj 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 450 |
Klaudija8-imam ga od 2006 god. u principu još treba raditi na njemu,napr- letnjikovac, ali šestougaoni kada bude para.
Miranda pozdrav iz Srema, drago mi je da si prošetala mojim vrtom. Korijenko-ajde ne preteruj, nije još -10-20 zasad je jos oko nule, znaš kako se kaže svako vreme nosi svoje breme, vrt treba lepo da izgleda u svako godišnje doba, a moje je mišljenje da tu četinjace zimi igraju ključnu ulogu.A aloju sam jedva uneo u podrum,sve je to lepo kada poraste veliko,ali je problem zima jer zauzima mnogo mesta,Euphorbiju Eritreja ili Ingens sam dosta skratio,ogromna je ali sto je više orezujem više raste.Evo pogledaj, da nemoram da je orezujem bila bi preko 3 metra ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Prava zimska priča u tvom prekrasnom vrtu.
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Majko mila, koliko snijega je kod tebe napadalo!
![]() ![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Belina,
![]() Andina, pogledaj na NET-u -Cedrus Atlantica-Glauca Pendula,njega nemam ali prekrasan je,a i skup ali mislim da je kada naraste a treba vremena ,najlepsi ukras vrta. I čempres-Chamaecyparis Nootkatensis-Pendula-ovaj brzo raste. Za te četinjače nisam ni znao kada sam foremirao vrt,da sam znao nista me ne bi sprecilo da ih kupim,neki imaju gledam po sajtovima- Cedrus Atlantica-Glauca Pendula-ali sve je to ne kratkom štapu, ali nemaju da bude u pocetku visok 2 metra onda on može da se lepo razgrana. Normalno i cena bi bila adekvatna jer to se kalemi ,napr osnova je od čempresa Skyrocket pa se onda kalemi na štapu od tog čempresa.Ali sve su to moje želje
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Cedrus Atlantica-Glauca Pendula je zbilja prekrasan, ali za njega treba imati stvarno veeeeeliki vrt.
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Kod tebe je stvarno dobro napadalo, prekrasno je ! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
lijepe su sniježne slike tvog vrta
![]() ![]() i kod mene su ove godine lončanice rekordno dugo ostale vani, a da su još i danas ne bi se smrzle, nismo imali jakog mraza (Kutina) |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Krasna euphorbia
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Zelim da Vam pokazem moj vrt iz pticje perspektive, kod nas su uzani a dugacki placevi sto mi se nimalo ne svidja,ali sta da se radi,mislim da je opstina zabranila deljenje placeva na pola jer su ionako vec previse uzani. ![]() I SRECNU NOVU 2014 godinu zelim svim forumasima CIF-a a pogotovu imaocima vrtova jer su mi nekako blizi.
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
I ja sam uživala u prekrasnim slikama tvog vrta pod snijegom, izgleda ko iz bajke. Ima li još snijega kod vas, mi ga ove godine još nismo niti imali. Na Zagorje će doći red za snijeg u proljeće, bojim se.
S obzirom da ti iz ptičje perspektive vrt stvarno izgleda ko špaget, jako si ga dobro isplanirao i zasadio. Gledajući iz naše perspektive, uopće mu ne fali širine.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Ana, pa nema vise, skoro da ga nije ni bilo ja uhvatio ono sto je onda napadalo prosle godine,i snimio.A to si u pravu,samo da nam se ne obije ova relativno visoka temp. - na prolece.
Vidis to mi nije palo na pamet da parcele kod nas izgledaju iz pticje perspektive kao spageti poredjani,sta da se radi kada nemogu parcele da budu siroke a kratke kao u normalnim zemljama,ali posto je uglavnom kod nas sve nenormalno i ovo izgleda beznacajno. U prevodu!! ( .....es kucu kad nemozes da prdnes, a da ne cuje komsija) ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ovo je baš zanimljivo,150 dugačko,a koliko je široko,SAMO 5 metara ili ?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
nisam nikad merio siroko je oko 11.5-12 m a povrsina 16.8 ari .TO su sve baste okolo,ja jedino sto gajim to je paradajz,ostalo mi se ne isplati,kupim na pijaci.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pa to nije malo!!!
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
vratila sam se ovdje i naišla na slike "zimske idile".. ove zime mi baš nedostaju takvi prizori kod mene
![]() |
|
![]() |
|
Ovu Bugenviliju sam snimio pre desetak godina u CG, na ulazu u Tivat iz pravca Kotora,mislim da je jedna od najvecih i da takve velike nema u celoj Dalmaciji,ako ima voleo bih da vidim,ajde Dalmatinci malo vaseg poznatog natjecateljskog duha ![]() Salim se ali stvarno je bas ogromna. A ovaj prkos je bio u leji sa lalama,sam se rasadio posle sam umesto njega posadio tulipane.mnogo je bilo posla oko njega plevenje itd ali lepa slika i uspomena Skolski brod Jadran na pristanistu u Tivtu,neznam kome je on pripao CG ili RH bas je lep izgradjen je 1933 u Hamburgu,tezak je oko 720 T dugacak 57m a sirok 8.8 m Evo jednog i kod mene u kuci,samo mnogo manjeg |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |