Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 41> |
Korisnik | |
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pinus tvoji kaktusi su prekrasni. Lijepe su boje, a biljka je jako bujna sa puno cvijetova.
![]() ![]() Ajma i tvoj je lijepo procvjetao.. ![]() ![]() Mimar posebna je boja cvjeta, isplatilo se je "spasiti" grančicu...
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
@jagoda, božične kaktuse sam otkrio među
zadnjim kaktusima. Dugo vremena za njih nisam htio niti čuti. Zato ih sada mazim
i pazim, ha ha ha ha.. Ima dosta kaktusara koji još uvijek zanemaruju Schlumbergeru. Čini mi se potpuno neopravdano .
Žuta (?) Schlumbergera, prije desetak dana kupljena u Hoferu . U stvari htio sam kupiti žuto cvjetnu
. Od ponuđenih boja ova je bila
najsličnija žutoj. ps. boja cvjeta se mijenja u zavisnosti od perspektive kako slikam - žablja ili ptičja perspektiva. Isto tako boja puno ovisi o vremenu kada slikamo. Dali slikamo u podne ili neposredno prije zalaska sunca. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Srpanj,
2013 Malo vas gnjavim sa starim slikama no mislim
da ne bi bilo slabo razumjeti mehanizam cvatnje kod schlumbergere. Čitam da su božićni kaktusi fotoosjetljive
biljke. Da osjete skraćenje dana i produljenje noći. I da je to uz niske
temperature glavni aktivator cvatnje kod njih. Ako bi to bilo točno kako bi
objasnili cvatnju božićnjaka preko ljeta za vrijeme najvećih vrućina ? O
kratkom danu i o hladnom vremenu božićnjak tada može samo sanjati. |
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Evo pronašla sam svoj. Samo je slika od prošle godine. Sada je naumio da samo jedan cvijet izradi:
|
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
Sve moje schlumbergere su hibridi truncate. Študiram kako bi bilo zgodno proširiti zbirku
sa kakvom novom vrstom schlumbergere. I
nađem na netu zbilja odličnu ponudu schlumbergere. Npr. : Schlumbergera orssichiana - Schlumbergera orssichiana Just a Star - Schlumbergera
microspaerica itd. Cijena prava
sitnica. 50 € !? za 10 cm reznicu.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ivana000 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Srpanj 2013 Lokacija: Virovitica Status: Offline Bodovi: 60 |
moj božičnjak, baš mi je lijepi
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ivana stvarno je jako lijep
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Pošto kod nas nema "Thanksgiving Day" onda svi kažu Božični. A u stvari je to ono, što Amerikanci kažu Thanksgiving cactus.
|
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() I moj ljepotan je procvjetao |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
krasni su vam
![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Lijepi su vam božićnjaci. U zadnje vrijeme ima jako lijepih boja. Svake godine sve više..Moji su uglavnom ocvjetali, međutim oni starinski tek sada pupaju. Oni će cvjetati baš u Božićno vrijeme..Još su vani i to im očito prija...Primjetila sam da cvjetovi brže uvenu u kući nego vani
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
krasni primjerci.i moji su davno prošli.valjda su izgubili kalendar
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Stvarno su prekrasni, svi redom. Ja još uvijek nemam niti jednog, nikako da ih počnem kupovati.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Uh, koliko je ovde lepote
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
Prekrasni su...
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3435363738 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |