Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4041424344 58> |
Korisnik | |
rukica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 20 Veljača 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Molim vas pomoć.Hoće li orhideja uginuti u sobi kojoj se ne grije na južnom prozoru? Hvala vam |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
maximilian ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 23 |
Neće ako radiator ne puše direktno na nju visokim temp.
A kakvu ona ima reakciju,jesu li joj listovi mlohavi,korijenje trulo,ako je sve od ovoga u redu onda nema razloga za brigu jer će se vjerojatno prilagoditi novonastalim uvijetima,a imate li još koju sobu slobodnu u kojoj nema radijatora gdje bi ju mogli premjestiti? |
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Ako sam ovo pravilno razumijela, u sobi se ne grije i na južnom je prozoru. Ako su temperature još uvijek iznad 15 stupnjeva (a još radije iznad 17) onda nema nikakvog problema. Ni ja ne grijem sobu u kojoj imam orhideje i odlično im je.
|
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
rukica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 20 Veljača 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 14 |
Ocvala je,listovi su počeli žutjeti i dva su otpala,a stabiljka se osušila.Soba se ne grije i nema radijatora. |
|
![]() |
|
maximilian ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 07 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 23 |
Aha soba se ne grije,sorry ja sam u čitanju izostavio ne. Ako temp. ne padaju ispod 15 stupnjeva kako je i gore navedeno onda nema razloga za brigu.U redu je da odbacuje stare listove(ne sve),kao i da joj neko korijenje tijekom života istrune.Samo važno je da potjera novo lišće i korijenje,je li to slučaj kod tebe?Ima li mladog lišća?
E da,još je važno da nije pokraj prozora kroz koji struji hladan zrak direktno na nju jer je to onda dobitna kombinacija da odbaci listove.A stabljiku odreži jer od nje neće biti ništa sad ti jedino preostaje četati novu. Osim ova dva lista koja su požutjela i otpala,nisam razumio žute li i ovi ostali i u kakvom su oni stanju.Ako možeš stavi slikicu. |
|
![]() |
|
Kod mene je tek ocvala tako da ne tjera nove listove. |
|
![]() |
|
majcka ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2011 Lokacija: Vače, Slovenija Status: Offline Bodovi: 447 |
Hm. Meni stalno tjera nove listove. ![]() |
|
Eksotika je kul
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Phalaenopsisu se ocvala stapka odreže iznad trećeg "koljenca" jer najčešće iz trećeg ili/i drugog koljenca nakon nekog vremena potjera cvjetnu granu. Idem poslikati pa ću pokazati kako to izgleda.
|
|
![]() |
|
Ali ako se stapka posušila do kraja onda neće potjerati ništa iz trećeg koljena,ja mislim da bi ju trebala odrezati do kraja da ne crpi biljku.Jedino nemoj ako na njoj još ima znakova života.
A listove će već jednom potjerati,najčešće nakon cvatnje u fazi mirovanja. |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ma normalno, ako se stapka potpuno osušila, onda se cijela odreže.
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
pčelice, prekrasne su! I većina mojih počinje cvjetati. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Orhideje ti baš lijepo cvjetaju, a ona minica je simpa. Kako sam već negdje napisala, ja sam sve svoje cvijeće (osim adeniuma i nekih najnovijih poklona) podijelila i orjentirala se samo na orhideje. Ta me ljubav drži evo već par godina, a vidjet ćemo kako će završiti. U zadnje vrijeme više u goste ne nosim rezano cvijeće, već obavezno orhideju. I ja sam počela širiti tu zarazu pa moja kuma ima već nekoliko komada.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Cimi, prekrasne su ti, moje nikad nemaju toliko cvjetnih grana i cvjetova. Jel imaš kad problema sa ušima ? |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Anastazija pokaži nam svoje... eeee ovo kod Cimi je prekrasno!!!![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4041424344 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |